« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Ялта фіну підкорилася

Ялта фіну підкорилася

Минулий вікенд став знаковим не лише для вітчизняних люби­телів автоспорту – цьогоріч традиційне Prime Yalta Rally проходило під егідою автори­тетної гоночної серії IRC. Тож 2–4 червня в Криму змагалася еліта однієї з найпрестижні­ших гоночних серій, а увага до змагань була прикута в понад 60 країнах світу!

До Ялти прибули практично всі провідні екіпа­жі IRC. Серед найвідоміших пілотів, зокрема, можна відзначити імена минуло­річного чемпіона Юхо Ханнінена, дворазового чемпіона континенту Джандоменіко Бассо.

За підсумком першого змагального дня в лідери доволі несподівано вий­шов швед Тьєррі Невілль. Хоча попереду було ще два змагальні дні, а кримська траса, за висновком навіть досвідчених пілотів, одна з найскладніших у чемпі­онаті. Та й відрив шведа від переслідувачів був мі­зерним: Ханнінена і Вілк­са він випереджав на сим­волічні 0,1 с; 0,3 с поступа­лися лідерові Гардемай­стер і Міккельсен; 0,4 с – Буффьє і 0,5 с – Копецкі.

Годі говорити, що дебют­ний день був радше «при­стрілочним», а справжнє знайомство з кримською трасою розпочалося на­ступного дня. От де глядачі отримали справжню насо­лоду від побаченого! Три різних переможці спецділя­нок, три зміни лідера. Хіба можна бажати кращої ін­триги для перегонів?

Насправді в розподіл місць у підсумковому про­токолі добряче втрутилася погода – нічні опади зро­били асфальтовані ділян­ки особливо важкими для пілотажу. А як наслідок – зрізання кутів на поворо­тах, на трасі з’явилося чи­мало каміння й гострих уламків. Які, в свою чергу, спричинили непоодинокі проколи шин. Достатньо було й інших, суто техніч­них проблем. А щодо ліде­рів, то найкраще підкори­ти норовливі кримські до­роги другого змагального дня вдалося якраз тому, кому й личило за рангом – Юхо Ханнінен (Skoda Motorsport Fabia Super 2000) пробився в лідери на­віть попри 10-секундний штраф, застосований до нього за фальшстарт у чет­вер. На другому рядку під­сумкового протоколу п’ятниці опинився Брайан Буффьє з Peugeot France, третім був Ян Копецкі на ще одній Fabia.

Останній день змагань теж виявився насиченим подіями. Так само пілотам доводилося боротися не лише один з одним, а й з непередбачуваною техні­кою, яка не завжди належ­но реагувала на вимоги складної ялтинської тра­си. Основна боротьба за подіум Prime Yalta Rally розгорнулася, як і прогно­зувалося, між чинними лі­дерами серії IRC – фіном Юхо Ханніненом та фран­цузом Брайаном Буффьє. Попервах француз на двох спецділянках дещо віді­грався. Однак Юхо на мак­симумі пройшов наступні гоночні відрізки, що одра­зу ж далося взнаки – роз­рив між ним і Брайаном знову досяг прийнятного для фіна показника. Тож навіть перемога француза на останній спецділянці не завадила Ханнінену в підсумковому протоколі випередити Буффьє на майже 12 секунд!

У заліку IRC кращим серед українців виявили­ся Володимир Печеник (13-й у підсумковому про­токолі), який виграв пере­гони в заліку N4, Олексій Тамразов (15-й) – десятий у заліку S2000 та Юрій Ша­повалов (16-й), якому діс­талося «срібло» в N4. В українському заліку трі­умфував Сергій Перець, другим фінішував Вале­рій Горбань, третє місце – за Олександром Салюком-старшим. Зазначимо, що Перець стартував лише в національному за­ліку, а Горбань і Салюк після технічних проблем стартували за системою «суперралі», тобто до залі­ку IRC їхні результати вже не зараховувалися.

 

ПРОБЛЕМНА «ДОНБАС АРЕНА»

УКРАЇНА − ФРАНЦІЯ − 1:4

(Тимощук, 53 – Гамейро, 57, Мартен, 87, 90, Кабул, 89)

Збірній України у Доне­цьку доведеться провести щонайменше два матчі – під час групового турніру Євро–2012. А головна ко­манда країни досі не зна­ла смаку перемог на «Донбас Арені». Однак за­вдання це доведеться від­класти до кращих часів.

Французи скористалися недбалістю чи навіть від­вертими помилками гос­подарів поля. Але, зре­штою, клас команди якраз цим і визначається.

А гра нашої збірної вже вкотре продемонструвала, що коло виконавців, гідних захищати кольори голов­ної команди країни, на­справді не настільки широ­ке. Відсутні основні «стов­пи» захисту – Чигринський відновлюється після трав­ми, а Ракицький відправив­ся на «молодіжне» Євро – і ось маємо проблеми в цен­тральній зоні оборони. У складі «молодіжки» також Коноплянка і Ярмоленко, травмований Шевченко, розтренований Алієв, тож відчутно не вистачає креа­тиву для створення гольо­вих моментів, виникають проблеми з реалізацією не­численних наявних.

У Лорана Блана під рукою – суцвіття талантів. І це при тому, що нині говорять про кризу у французькому фут­болі! А виходить дебютант збірної Мартен і кладе два м’ячі у ворота суперника. От заміни Блана і спрацю­вали, додавши гостроти діям гостей, що, зрештою, і відбилося на результаті, в той час як спроби Блохіна посилити гру за допомо­гою рокіровок виявилися безуспішними.

Тож за рік до початку Євро в головного наставника української збірної зали­шається насправді не так уже й багато часу, аби під­готувати команду до ЧЄ.

 

 

РЕКОРД ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

Четвертий етап найпрестижнішої легкоатле­тичної серії – «Діамантової Ліги», проходив у аме­риканському Юджині. На відміну від попередніх стартів, цього разу Україна делегувала на зма­гання лише одну спортсменку – чинну чемпіонку Європи з потрійного стрибка Ольгу Саладуху.

Українка вже в першій сво­їй спробі повторила пере­можний результат на мину­лорічній континентальній першості – 14 м 81 см. А з кожною наступною вона перевершувала попере­дній результат, принагідно щоразу покращуючи своє особисте досягнення. Фі­нальний результат – 14 м 98 см, крім нового особис­того рекорду Ольги, вия­вився ще й найкращим ре­зультатом сезону в світі.

У підсумку українка випере­дила найближчу суперницю Блессінг Уфодіаму зі США майже на метр (92 см)! «Бронза» – в росіянки Анни Пятих (13,98 м). Варто зазна­чити, що перемога на етапі «Діамантової Ліги» стала чу­довим подарунком спортс­менці до дня народження – минулої п’ятниці Ольга від­святкувала 28-річчя.

 

ПРИЗОВИЙ СТАРТ СЕЗОНУ

Стартував Кубок світу з академічного веслу­вання. І вже на першому ж етапі представники України здобули золоті і бронзові нагороди!

Парна четвірка в складі Ка­терини Тарасенко, Олени Буряк, Анастасії Коженко­вої та Яни Дементьєвої ви­борола «золото» змагань. Наші спортсменки з пер­ших метрів захопили лідер­ство і навіть не дозволили суперницям наблизитися на відстань атаки. У підсум­ку український екіпаж фіні­шував першим (6.17,14), другими були німкені (6.19,58), третіми – команда з Великобританії (6.22,42).

Натомість Юрій Іванов, Іван Футрик, Олександр Надтока та Іван Довгодько у фіналь­ному старті обрали проти­лежну тактику, по ходу дис­танції нарощуючи оберти. І вже на вирішальних метрах дистанції в боротьбі з бри­танською парною четвіркою вибороли «бронзу». Українці фінішували з результатом 5.46,60, пропустивши попе­ред себе переможців німців (5.43,79) і срібних медалістів хорватів (5.46,35).

 

СПОРТСМЕНКА ТРАВНЯ

Експертна комісія НОКу найкращою спортсменкою травня визнала олімпійську чемпіонку Афін Олену Костевич, а її наставни­ка Ігоря Чередінова – найкращим тренером.

Олена Костевич, яка в бе­резні виборола «бронзу» на чемпіонаті Європи, а в квітні – «золото» та «брон­зу» етапу Кубка світу, а та­кож отримала ліцензію на право участі в Олімпіаді–2012 у Лондоні, в травні відзначилася ще й «золо­том» на етапі Кубка світу з кульової стрільби, що про­ходив у США.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

09.06.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання