« на головну 19.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1245)
22
Лютий
 
Інтерв’ю
 
ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

КИЇВ – БАСКЕТБОЛЬНА СТОЛИЦЯ УКРАЇНИ

КИЇВ – БАСКЕТБОЛЬНА СТОЛИЦЯ УКРАЇНИ

Баскетбольні баталії цього­річних розіграшів вітчизня­них чоловічої і жіночої су­перліг закінчилися впевне­ними перемогами столичних команд: у представниць слабкої статі найсильнішими виявилися дівчата з команди ТІМ-СКУФ, у турнірі май­стрів помаранчевого м’яча тріумфував «Будівельник». З нагоди непересічної події но­воспечені чемпіони України 12 травня побували на при­йомі, влаштованому на їхню честь, у Київського міського голови Віталія Кличка.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Х ронологічно першими в столиці приміряли зо­лоті медалі баскетбо­лістки – у третьому і ви­рішальному матчі серії проти «Авангарду» 30 квітня підопіч­ні Марини Ткаченко впевнено здолали конкуренток 97:65 (перший матч серії – 73:67, дру­гий – 60:62) й оформили п’яте чемпіонство клубу.

«Будівельник» повернув собі звання чемпіона України 6 травня. Причому стартували в боротьбі за чемпіонство кия­ни невдало, з мінімаль­ним рахунком по­ступившись на домашньому паркеті кра­щій команді країни остан­ніх двох сезо­нів – 66:67. Однак уже в наступному матчі в Палаці спорту «зелені» зрівняли рахунок у серії 71:64, а у четвертому матчі «золото» протистояння – 89:81. І ця пере­мога для «Будівельника» стала також ювілейною – десятою в чемпіонатах України!

За версією тренерської комі­сії Федерації баскетболу Укра­їни, до символічної збірної Су­перліги Парі-матч сезону 2016– 2017 потрапили три гравці но­воспечених чемпіонів. Кращим першим номером став Генрі Дугат, який в середньому за се­зон набирав майже 15 балів, збирав 3,8 відскока та викону­вав 4,3 результативної передачі за гру; кращим легким форвар­дом визнано ще одного амери­канця киян – Ді Джея Стефенса (13,1 очка, 5,9 підбирання, 1,6 асиста); центровим – Михайла Анісімова, в активі якого 11,6 бала, 5,3 підбирання та майже два асисти в середньому за гру. Кращим атакуючим захисни­ком збірної визначено Джеймі Сміта з «Хіміка», на рахунку якого 18,4 очка, 2,3 підбирання та 4,5 асиста в середньому за се­зон, а кращим четвертим номе­ром став українець Станіслав Тимофеєнко з Дніпра (16,1 бала, 8,1 підбирання, 3 результатив­них передачі за гру).

У жіночій Суперлізі визнача­ли кращих гравців за амплуа. Але й так майже всі індивіду­альні нагороди залишились в столиці. Кращим форвардом ви­знано Ганну Ольховик із ТІМ СКУФа, кращим центровим – Ольгу Яцковець («Аван­гард»), кращим ро­зігруючим – Ната­лію Колотовську (ІнтерХім-СДЮС­ШОР), найцінні­шим гравцем чем­піонату – представ­ницю чемпіонів Оле­ну Гулямову.

 

ТРІУМФАЛЬНЕ ПОВЕРНЕННЯ ХАРЛАН

13 травня в африканському Тунісі відбувся останній в цьому сезоні етап Кубка світу з фехтування на ша­блях серед жінок. Вперше з серпня 2016 року на доріж­ку в рамках міжнародних змагань вийшла Ольга Хар­лан й одразу перемогла, без шансів для суперниць!

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Після Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року лідер національної коман­ди перенесла операцію в зв’язку з травмою плеча, а відтак пропустила прак­тично весь змагальний се­зон. І лише після остаточ­ного відновлення поверну­лася на міжнародну арену, причому одразу на мажор­ній ноті.

На етапі Кубка світу в Туні­сі Харлан пропустила гру­повий раунд змагань, оскільки навіть після три­валої відсутності залиша­ється у топ-5 світового рейтингу. У 1/32 фіналу наша шаблістка не мала проблем з японкою Місакі Емура (15:8), далі вибила з боротьби російську фехту­вальницю Діну Галіакбаро­ву (15:8), у 1/8 фіналу розі­бралася з француженкою Сюзан Будіаф (15:11), а в чвертьфіналі обіграла іс­панку Лючію Мартін-Пор­тугес (15:10).

У півфіналі лідер збірної України обіграла росіянку Яну Єгорян (15:12), у фіналі турніру ‒ Анну Мартон з Угорщини (15:9).

 

УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ В ТУРЕЦЬКОМУ ІЗМІТІ

4–7 травня у спорткомплексі Sehit Recep Topaloglu Arena у турецькому місті Ізміт (регіон Коджаелі) про­ходив 52-й чемпіонат Європи з карате. У боротьбу за медалі вступили 490 бійців з 43 країн континенту. Збірна України, яку на змаганнях представляли 15 спортсменів, у підсумку завоювала 6 нагород і висо­ке четверте загальнокомандне місце.

Володимир ПОЛЄТАЄВ спеціально для «ПВ»

П опри достатню й без того популярність цього виду спорту, до змагань в Ізміті увагу було прикуто ще й через те, що це був перший чемпіонат Старого Світу в олімпійському статусі кара­те. Тож його учасники не просто виборювали високі нагороди, а й змагались за важливі рейтингові очки, необхідні для потрапляння на олімпійський турнір у Токіо 2020 року.

За підсумками змагань, вітчизняні спортсмени в Туреччині здобули шість нагород. На честь переможців найвище здіймався український стяг і лу­нав Державний гімн двічі: тріумфувала у розділі куміте Катерина Крива (вагова категорія до 50 кг) і жіноча команда куміте в складі Катерини Кривої, Аніти Серьогіної, Анжеліки Терлюги та Анастасії Мястковської. За крок до найвищої сходинки п’єдесталу пошани зупинився Станіслав Гору­на (куміте, до 75 кг). Бронзові нагороди в активі Анжеліки Терлюги (до 55 кг), Аніти Серьогіної (до 61 кг) та чоловічої команди куміте (Ярослав Горуна, Станіслав Горуна, Валерій Чоботар, Ігор Унгіч, Андрій Торошанко, Костянтин Цимбал).

На тлі попередніх виступів досягнення українських каратистів в Ізміті ви­кликають виключно позитивні почуття. Адже раніше за всю історію учас­ті українців у чемпіонатах Європи в активі вітчизняних спортсменів було лише сім медалей. У 2015 році в Стамбулі збірна України взагалі залиши­лася без нагород, а минулоріч у Монпельє (Франція) наші спортсмени мали тільки одну медаль ‒ «срібло» Анжеліки Терлюги, нагадує офіцій­ний сайт НОК.

У загальнокомандному заліку за підсумками континентальної першості в табелі про ранги збірна України пропустила поперед себе лише визнаних грандів європейського карате ‒ команди Туреччини, Іспанії та Італії і посі­ла високе четверте загальнокомандне місце.

«Це приємний сюрприз для нас самих, ‒ щиро зізнався президент Україн­ської федерації карате Сергій Левчук, якого цитує офіційний сайт феде­рації. – Сьогодні ми бачимо, що наші атлети здатні вирішувати будь-які завдання, й олімпійська перспектива здається цілком реальною. Будемо працювати далі».

Як справжніх героїв вітали українських каратистів і на Батьківщині ‒ від­булась прес - конференція за участю атлетів і спортивних високопосадов­ців, а також зустріч в Олімпійському домі медалістів чемпіонату Європи, їх тренерів і керівництва Української федерації карате з президентом На­ціонального олімпійського комітету Сергієм Бубкою.

20.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

24.12.2023 14:21

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання