« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«СПОРТИВНІ ОСКАРИ» ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ

«СПОРТИВНІ ОСКАРИ» ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ

В останній день березня на столичному НСК «Олімпій­ський» відбулася вже одинад­цята урочиста церемонія вша­нування «Героїв спортивного року». Найпрестижнішу спор­тивну премію України цього­річ вручали в 10 номінаціях.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

фото з сайту noc - ukr.org

На свято спортивної гордості країни за­вітали президент Національного олім­пійського комітету України Сергій Буб­ка, перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, Ки­ївський міський голова Віталій Кличко, представники державних і громадських інституцій та багато інших поважних гостей, інформує офіційний сайт НОК.

На гостей «Спортивного Оскару» чекала дуже насичена та цікава концертна про­грама. Свої чудові номери лауреатам та гостям свята подарували Олександр Ле­щенко та Анна Безсонова разом з балетом «Форсайт», Арсен Мірзоян, Андрій Кіше, ілюзіоніст Віталій Лузкар, Наталка Карпа.

А власне цьогорічними володарями престижних нагород стали:

Найкращий спортсмен року

Олег Верняєв – чемпіон та срібний при­зер Олімпійських ігор в Ріо - де - Жанейро із спортивної гімнастики (вправи на бру­сах, багатоборство), чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, вправи на брусах).

Найкраща спортсменка року

Ольга Харлан – срібна призерка Олім­пійських ігор у Ріо - де - Жанейро з фехту­вання на шаблях у командній першості, бронзова призерка в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіона­ту Європи в індивідуальній та команд­ній першостях.

Найкращий тренер року

В’ячеслав Сорокін – особистий тренер дворазового олімпійського чемпіона з веслування на каное Юрія Чебана.

Найкраща команда року (збірна)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук, Олени Во­роніної – срібних призерок Олімпій­ських ігор у Ріо - де - Жанейро, бронзових призерок чемпіонату Європи.

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Максим Крипак – володар 5 золотих та 3 срібних медалей Паралімпійських ігор у Ріо - де - Жанейро з плавання (ура­ження опорно - рухового апарату).

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Анна Музичук – чемпіонка Всесвітньої шахової олімпіади в індивідуальній пер­шості, бронзова призерка Всесвітньої шахової олімпіади в командній першо­сті. Чемпіонка світу із швидких шахів, чемпіонка світу з бліцу.

Олімпійська надія України

Христина Дмитренко – чемпіонка ІІ зи­мових Юнацьких Олімпійських ігор у Ліллехаммері з біатлону (гонка переслі­дування).

Спортивна слава України

Андрій Хіміч – чемпіон Ігор ХVIII Олім­піади 1968 року в Токіо (каное - двійка) з веслування на каное, срібний призер чемпіонату світу (1966 рік) та Лариса Карлова – чемпіонка Ігор ХXІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу, чем­піонка Ігор ХXІІ Олімпіади 1980 року в Москві, бронзова призерка Ігор ХХIV Олімпіади 1988 в Сеулі, дворазова чем­піонка світу (1982, 1986), срібна призер­ка чемпіонату світу (1978).

За відданість спорту

Еммануїл ГАНЄВ – засновник Музею футболу і Клубу вболівальників футбо­лу в Одесі.

Народний вибір

«Найкращий спортсмен–2016» – Юрій Чебан, чемпіон Олімпійських ігор у Ріо-де - Жанейро з веслування на каное (200 м), «Найкраща спортсменка–2016» – Ганна Різатдінова, бронзова призерка Олімпійських ігор у Ріо - де - Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи з художньої гімнастики.

 

ОЛЕНА ПІДГРУШНА: 7 МІСЯЦІВ НА ВЕРШИНІ

Минулого тижня в Олімпій­ському домі відбулося тра­диційне вшанування най­кращих спортсмена та тре­нера місяця в Україні. За­служені нагороди отрима­ли лауреати спортивного лютого – капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна та най­кращі наставники місяця: її перший тренер Олег Бунт та старший тренер жіночої біатлонної команди Украї­ни Урош Велепець.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Цього разу олімпійську чем­піонку 2014 року було удо­стоєно високого звання за вдалий виступ на чемпіонаті світу в австрійському Хох­фільцені, де лідер збірної разом з подругами по ко­манді Іриною Варвинець, Юлією Джимою та Анаста­сією Меркушиною зійшли на срібний щабель п’єдесталу пошани.

Олена Підгрушна вже всьо­ме отримала високе звання «Спортсмен місяця в Украї­ні». Наразі її в цьому титуль­ному рейтингу випереджа­ють лише фехтувальниця Ольга Харлан, в активі якої дев’ять заповітних статуе­ток, а також гімнаст Олег Верняєв, який вісім разів ви­знавався найкращим у країні.

Принагідно стало відомо, що вихованка спортивного товариства «Динамо» отри­мала й чергове військове звання – майора Національ­ної гвардії.

 

УКРАЇНСЬКІ ДІВЧАТА – НАЙКРАЩІ В ЄВРОПІ!

З 28 березня по 2 квітня на ки­лимах Arena Savaria в угор­ському місті Сомбатхеї прохо­див чемпіонат Європи з віль­ної, греко-римської та жіночої боротьби серед спортсменів віком до 23 років. Неперевер­шено виступила на змаганнях наша жіноча збірна, яка стала найкращою на континенті!

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

фото: фейсбук Асоціації спортивної боротьби України

З магання відбувалися з трьох стилів боротьби – спо­чатку змагалися «вільни­ки», далі на килим вийшли жінки, а під завісу турніру визна­чали кращих «класиків». Найсиль­ніші молоді борці й борчині конти­ненту розіграли 24 комплекти на­город у 8 вагових категоріях.

28–29 березня змагалися найсиль­ніші «вільники» планети у віці до 23 років. Наші співвітчизники відзна­чилися трьома бронзовими нагоро­дами: медалі в активі Андрія Яценка (вагова категорія 57 кг), Муразі Мчедлідзе (97 кг) та Василя Михай­лова (70 кг). У командному заліку збірна України набрала 47 балів і по­сіла п’яте місце.

Натомість наша жіноча збірна виборола перше місце в командно­му заліку чемпіонату Європи – в ак­тиві наших дівчат дві золоті, одна срібна і дві бронзові медалі. На най­вищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Лілія Горішина (до 53 кг) і Тетяна Кіт (до 58 кг). У вирішальній сутичці поступилася суперниці, а відтак стала срібною медалісткою Ілона Семків (до 48 кг). Причому по­первах вердикт рефері був навіть на користь нашої співвітчизниці, але вже після завершення сутички суд­дівські маніпуляції вивели на пер­ше місце росіянку Анжеліку Вєтош­кіну. Замкнули чільну трійку в сво­їх вагових категоріях наші Оксана Гергель (до 60 кг) та Ірина Пасічник (до 75 кг). Загальний результат українок, навіть попри дивне рішен­ня щодо результату Семків, все одно гарантувало нашій збірній під­сумкове перше місце в командному заліку. Збірна Росії стала другою, третє місце – у команди Білорусі.

У змаганнях борців-класиків на бронзову сходинку п’єдесталу пошани зійшли Сергій Козуб (66), Артур Політаєв (71) та Андрій Ан­тонюк (80). Старший тренер наці­ональної збірної Володимир Шацьких вважає, що через суд­дівські помилки ми тут не дора­хувалися щонайменше двох ме­далей – у Павла Молнара (75) та Миколи Крисова (98). Представ­ники України зрештою подали скаргу щодо непрофесійного суд­дівства на ЧЄ в Угорщині.

«Наше звернення навряд чи матиме результат, – цитує Воло­димира Шацьких офіційний сайт Федерації греко-римської бороть­би України, – але будемо сподіва­тися, нечесні судді на майбутнє пам’ятатимуть, що їхня уперед­женість на адресу українських борців, принаймні, не залишить­ся поза увагою».

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання