« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЧЕМПІОНАТ ПРОЙШОВ ОРГАНІЗОВАНО, БОРОТЬБА БУЛА НАПРУЖЕНОЮ

ЧЕМПІОНАТ ПРОЙШОВ ОРГАНІЗОВАНО, БОРОТЬБА БУЛА НАПРУЖЕНОЮ

 

Днями на спортивній базі Хмель­ницького національного універси­тету відбувся відкритий чемпіонат Хмельницької ДЮСШ № 2 із за­гальної фізичної підготовки. У зма­ганнях взяли участь команди дитя­чих юнацьких шкіл з мм. Хмель­ницького та Волочиська.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

У боротьбу за перемогу вступили понад 70 юнаків та дівчат, які змагалися в трьох вікових гру­пах: 2002–2003 р. н., 2004–2005 р. н., 2006 р. н. і молодші. Юні спортсмени виборювали першість у бігу, віджиман­ні, підтягуванні, жимі штанги лежачи.

У впертій, наполегливій боротьбі най­краще відзначились юні спортсмени з Во­лочиської ДЮСШ, серед вихованців якої виявилося найбільше переможців та при­зерів. Серед них – Констянтин Флорчук, Владислав Дячук, Богдан Кравець, які вибороли перше місце. Призерами зма­гань стали Назар Лозінський, Антон Про­хорович та ін.

Утім, представники обласного цен­тру також продемонстрували гарні здо­бутки. А у господарів змагань – пред­ставників Хмельницької ДЮСШ № 2, зокрема, в активі «срібні» результати Яни Трішпіот і Руслана Чорного, а та­кож «бронза» Максима Дежицького.

Традиційно переможців і призерів змагань було нагороджено медалями, грамотами та цінними подарунками. Особливо приємно юним спортсменам було їх отримати з рук бронзового призе­ра Олімпійських ігор в Ріо-Де-Жанейро каноїста Дмитра Янчука.

Прикметно, що на чемпіонаті було ба­гато вболівальників, які переживали за долю своїх вихованців. Серед них і дирек­тор ДЮСШ № 2 Сергій Солтик, який ви­словив задоволення виступами своїх під­опічних, а також високим рівнем органі­зації змагань та напруженою боротьбою учасників. Останні, до слова, окремо звернулися із словами вдячності на адре­су Національного університету, який без­коштовно надав свій спортивний комп­лекс для проведення змагань.

 

ВЕРНЯЄВ ТРІУМФУВАВ У ШТУТГАРТІ

На черговому етапі Кубка світу із спортивної гімнас­тики, який минулими ви­хідними приймав німець­кий Штутгарт, впевнену пе­ремогу здобув Олег Верня­єв, який вибився в лідери загального заліку цієї серії престижних змагань.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Підопічний Геннадія Сар ­ тинського з результатом 84,899 бала не залишив жодних шансів суперникам. Другим фінішував чемпіон світу в командних виступах 2015 року японець Казума Кая (84,398), третім зійшов на п єдестал пошани Сунь Вей із Китаю (82,898).

На попередньому етапі Куб ­ ка світу, який проходив у США, наш олімпійський чемпіон був срібним призе­ ром. Відтак тепер він з по­ мітним запасом міцності ви­ рушатиме до Лондона, де 8 квітня відбудеться заключ­ ний етап змагань. В активі українця в загальному залі­ ку Кубка світу наразі 115 за­ лікових балів, найближчий переслідувач Сунь Вей має 85, переможець домашньо­ го етапу американець Юл Молдауер і німець Лукас Даузер ‒ по 60 очок.

 

КУБОК ДЕРЮГІНОЇ ПОВЕРНУВСЯ. НЕ БЕЗ ІНТРИГИ

Минулими вихідними у Києві після чотирирічної пере­рви у Палаці спорту відбувся традиційний міжнарод­ний турнір з художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної». Прикметно, що змагання грацій повернулися до укра­їнської столиці в дні святкування ювілею однієї з най­успішніших тренерів в історії цього виду спорту – Аль­біни Дерюгіної.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

16 березня Альбіна Миколаївна відсвяткувала своє 85- річчя, а вже 17 19 під дахом найбільшої критої спортивної аре­ ни країни спостерігала за виступами своїх вихованок. Не оминули нагоди привітати знаного фахівця як вітчизняні офіційні особи, так і зарубіжні візитери. Зокрема, теплі слова вдячності за її внесок у розвиток і популяризацію художної гімнастики в Україні говорили віце- прем єр - міністр країни В ячеслав Кириленко , міністр мо­ лоді та спорту Ігор Жданов, а президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, до того ж, вручив престижний диплом номінантки нагороди Міжнародного олімпійського комітету « Жінки і спорт » . До численних привітань на адресу ювілярки долучився і нещо­ давно обраний президент Міжнародної федерації гімнастики Морінарі Ватанабе, який вперше завітав до України.

Щодо власне спортивної складової дійства , то до Києва з їхалися учас ­ ниці змагань з 29 країн світу. Свято гімнастики попервах не прогнозува­ ло особливої інтриги в змаганнях, оскільки серед заявлених до виступу учасниць беззаперечним фаворитом вважалася бронзовий призер Олімпіади в Ріо- де- Жанейро Ганна Різатдінова. Однак спорт високих досягнень традиційно готує вболівальникам безліч сюрпризів ‒ як із знаком « плюс » , так, на жаль, і негативних. От цього разу лідеру україн­ ської збірної випало достроково припинити змагання ‒ після першої вправи з обручем на поміст Ганна більше не вийшла. Як згодом поінфор­ мували організатори, Ганна Різатдінова « не змогла продовжити участь у змаганнях через загострення давньої травми стопи » .

За відсутності фаворита чемпіонкою київського етапу світової серії Гран - прі заслужено стала росіянка Поліна Хоніна (68,900 бала), яка з поміт­ ним відривом випередила найближчих суперниць ‒ володарку « срібла » свою співвітчизницю Юлію Бравікову (65,850) і бронзову призерку ізра­ їльтянку Вікторію Філановськи (65,800). Краща серед українок у багато­ борстві Вікторія Мазур фінішувала п ятою (63,150 бала).

В індивідуальній програмі в окремих видах наші гімнастки також не спромоглися зійти на найвищу сходинку п єдесталу пошани . В активі українок лише дві бронзові нагороди ‒ у Вікторії Мазур за вправи з об­ ручем та в Олени Дяченко за виступ із стрічкою. Переможницями в окремих видах стали: у вправах з булавами і стрічкою ‒ Юлія Бравікова, у вправі з обручем ‒ Вікторія Філановськи, у вправі з м ячем ‒ болгарка Катрін Тасєва .

Потішила вітчизняних уболі ­ вальників своїми результата­ ми хіба що юна зміна. Відзна­ чимо особливо Христину По­ граничну (2003 р. н.), яка пе­ ремогла в багатоборстві у турнірі юніорок, а також трі­ умфувала в індивідуальних фіналах у вправах із стрічкою, булавами та обручем і стала третьою з м ячем .

25.03.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання