« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЧЕРЕЗ КИЇВ НА БЕЛГРАД

ЧЕРЕЗ КИЇВ НА БЕЛГРАД

 Минулого тижня в манежі Ки­ївської міської школи вищої спортивної майстерності від­булися ХХII Всеукраїнські змагання «Різдвяні старти», якими в Україні традиційно відкривається легкоатлетич­ний сезон. Звітні старти стали першим етапом відбору до на­ціональної збірної на чемпіо­нат Європи в приміщенні, який цьогоріч проходитиме в Бел­граді з 3 по 5 березня.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Останніми роками у «Різдвя­них стартах» беруть участь найсильніші вітчизняні легкоатлети – пе­реможці та призери олімпіад, чем­піонатів Європи та світу. Загалом протягом цих двох днів у манежі КМШВСМ свою готовність до ново­го сезону демонстрували майже 350 атлетів з 20 регіонів України. Од­ним з головних критеріїв оцінки ре­зультатів, звісно, були кваліфіка­ційні нормативи, встановлені для допуску на європейську континен­тальну першість.

Перевищити їх на «Різдвяних стартах» вдалося чотирьом спортс­менам. У бігу на 60 м з бар’єрами Анна Плотіцина двічі показувала однаковий час – 8,19 с, який на п’ять сотих швидше за встановлений нор­матив. На «гладкій» 60-метрівці пе­ремогу здобула Христина Стуй – 7,35 (норматив – 7,42). Справжньою окрасою змагань у легкоатлетично­му манежі стала дуель у сек­торі для стрибків у висоту серед жінок, яку вигра­ла з найкращим резуль­татом сезону в світі Юлія Левченко (1,92 м). Юлія Чумаченко стала другою (в її активі 1,90 при встановленому нормативі 1,89), тре­тьою зійшла на п’єдестал пошани Ірина Геращенко – 1,88.

Відзначимо також перемогу в чо­ловічому спринті на 60-метрівці 19-річного Владислава Чепурного, який фінішував з результатом 6,78 с, а також перший у поточному році старт кращої легкоатлетки України Ольги Земляк, яка тріум­фувала у забігу на 400 м (54,34 с).

Державного тренера з легкої ат­летики В’ячеслава Тиртишника по­радувало, насамперед, те, як проя­вили себе на «Різдвяних стартах» молоді спортсмени – ті, хто має сформуватися як зрілий атлет до 2020 року, коли в Токіо відбудуться наступні літні Олімпійські ігри. Йдеться, зокрема, окрім 19-річної Левченко, про 18-річного Владисла­ва Малихіна (виграв стрибки з жер­диною з особистим рекордом у при­міщеннях – 5,40) та 17-річну багато­борку Аліну Шух (виступала в трьох окремих видах програми, в яких загалом шість разів оновлюва­ла особисті рекорди!). Також приєм­но вразили гострою боротьбою в стрибках у довжину 22-річний Сер­гій Никифоров та 20-річний Владислав Мазур. У їхньому протистоян­ні кращий результат виявився у Сергія (7,9 проти 7,71).

Організатори змагань лишились задоволеними як продемонстрова­ними атлетами результатами, так і увагою до їхнього турніру з боку спортсменів, тренерів, глядачів й навіть міської влади. За словами президента Федерації легкої атлети­ки столиці Віктора Грінюка, як ін­формує офіційний сайт ФЛАУ, міс­цева влада виявила зацікавленість (і це буде підкріплено матеріальною складовою) в розбудові інф­раструктури КМШВСМ – розширенні у манежі глядацьких трибун, роз­минальної зони, а та­кож облаштуванні по­руч з манежем легкоатле­тичного стадіону.

 

ЗБІРНА НА ЧЄ ГОТОВА

25–29 січня у польських Душниках-Здруй триватиме чемпіонат Європи з біатлону. Днями став відомим склад збірної України, яка попрямує на континентальну першість.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Європейська першість за­звичай не збирає макси­мально представницький склад учасників – стріляючі лижники традиційно більш орієнтовані демонструвати високі результати на чемпі­онатах світу та етапах Кубка світу. От і цьогоріч світова першість стартуватиме 9 лютого в австрійському Гохфільцені, тож більшість провідних спортсменів орі­єнтуються саме на поїздку на змагання до Австрії.

Не найсильнішим складом буде представлена на чем­піонаті континенту і збірна України – першість пропус­тять Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Сергій Семенов, Артем Прима, Дмитро Під­ручний. Однак і серед деле­гованих спортсменів буде кому поборотися за медалі. Так, у жіночій програмі ви­ступатимуть Юлія Джима, Ірина Варвинець, Анастасія Меркушина, Юлія Журавок та Яна Бондар. У чоловіків на старти вийдуть Олек­сандр Жирний, Віталій Кіль­чицький, Володимир Сєма­ков, Артем Тищенко і Рус­лан Ткаленко.

 

У ХМЕЛЬНИЦЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Нещодавно відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів-викладачів Хмель­ницької дитячо-юнацької спортивної школи № 2 грамотами та цінними подарунками за підсумками участі у змаганнях та спартакіадах у 2016 році.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Відзначити і справді було кого! Серед лауреатів – неодноразовий чем­піон України Богдан Козлов, який виборов четверте місце на чемпіонаті Європи та десяте місце на світо­вій першості з веслу­вання на байдарках та каное, а також його колега по виду спорту Ілля Грицак, в активі якого третя сходинка п’єдесталу пошани на чемпіонаті України з веслування на байдар­ках та каное; Євгенія Дзятко тріумфувала на чемпіонаті країни з шахів; Валерія Дунець і Дарія Садова націо­нальну першість з фехтування завершили з однаковими результатами – в активі дівчат «бронза» престижних змагань.

Зрозуміло, не обійшлося вшанування кращих і без тре­нерів-викладачів, а саме: Віктора Флерчука, Ігоря Свід­ницького, Марини Зінгайло.

Директор ДЮСШ № 2 Сергій Солтик вручив переможцям та їх на­ставникам цінні пода­рунки та грамоти і по­дякував за невтомну працю на спортивній ниві. Він також висло­вив впевненість, що юні спортсмени й на­далі шліфуватимуть свою майстерність, а відтак запишуть собі до активу нові пере­моги і призові місця на чемпіонатах України, Європи та світу.

21.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання