« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ДІВЧАТА ПОЧИНАЮТЬ ІЗ ПЕРЕМОГ

ДІВЧАТА ПОЧИНАЮТЬ ІЗ ПЕРЕМОГ

 27 листопада в шведському Остерсунді стартує біатлон­ний сезон. Проте формально відкриття біатлонного сезону цьогоріч відбулося минулого вікенду у норвезькому Шуше­ні. На цих представницьких змаганнях жіноча збірна України була представлена основним складом.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У першій дисципліні – спринті наша Юлія Джи­ма показала третій час. З одним промахом вона на 36,6 секунди пропустила попе­ред себе переможницю Жюстін Брезу з Франції (відстрілялася без промахів) і господарку зма­гань Тіріл Екхоф, яка, попри два промахи, виявилася на 13,5 се­кунди швидшою за українку. Пристойно виступила і багато­річний лідер нашої збірної Оле­на Підгрушна, яка з одним штрафним колом замкнула шістку кращих із відставанням від лідера +1:23,2. Наступні дві кращі з-посеред «синьо-жов­тих» – Анастасія Мерку­шина та Яна Бондар фінішували 15-ю і 16-ю відповідно.

Натомість у ма­совому старті наші співвітчизни­ці були поза конку­ренцією. Найшвид­ша у спринті Жюстін Бреза після трьох про­махів на дистанції уже не претендувала на перемогу, нато­мість боротьба за перше місце розгорнулася між Юлією Джи­мою та Оленою Підгрушною.

Капітан української збірної ще не сягнула своїх оптималь­них кондицій, особливо це стосу­ється швидкості на дистанції. Адже на вогневих рубежах Під­грушна відстрілялася просто відмінно, жодного разу не схи­бивши. Однак при цьому у лиж­ному ході вона помітно поступи­лася своїй подрузі по команді. А Юлія Джима була просто не­стримною, прямуючи до другої поспіль перемоги у мас-старті у Шушені. Киянка продемонстру­вала неабияку швидкість ходу, при цьому і відстрілялася майже бездоганно – єдиної похибки припустилася лише в останньо­му пострілі, який практично уже не впливав на розташування у підсумковому протоколі.

Тож Джима зійшла на найви­щу сходинку п’єдесталу поша­ни, Підгрушна була другою (+18,5), замкнула чільну трійку Бреза (+37,3). Анастасія Мерку­шина перетнула фінішний створ сьомою (+1:40,0), а Юлія Журавок із відставанням 2:38,3 замкнула першу десятку.

Тепер чекатимемо від наших співвітчиз­ниць (і співвітчиз­ників!) перемож­них результатів у прийдешньо­му сезоні. Най­ближчий етап Кубка світу, на­гадаємо, при­йматиме Остер­сунд (Швеція) з 27 листопада по 4 грудня.

 

УКРАЇНКИ ПІДКОРИЛИ СУЧЖОУ

Минулого вікенду у китайсько­му Сучжоу відбувся етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок. Кольори україн­ського прапора у Піднебесній захищали Олена Кривицька, Анфіса Почкалова, Ксенія Пан­телеєва та Фейбі Бежура.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Останній уперше у своїй кар’єрі вдалося пробитися до вирі­шального поєдинку в індивіду­альній першості на турнірі тако­го масштабу. В турі прямого ви­бування в 1/64 вона зустрілася зі своєю подругою по команді Ксенією Пантелеєвою і перемо­гла з рахунком 15:13, інформує офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

Далі українка обіграла 8-й но­мер світової класифікації Мару Наваррію з Італії (15:10), згодом у напруженому поєдинку здо­лала естонку Юлію Бєляєву – 15:14. В 1/8 фіналу Бежура ви­грала у господині турніру Івен Сунь (15:12), а в півфіналі зуміла зробити справжній фурор, ви­бивши з боротьби лідера світо­вого рейтингу росіянку Тетяну Логунову. А от у фіналі наша співвітчизниця, на жаль, посту­пилася американці Анні ван Бруммен – 13:15.

Натомість у командних змаган­нях наша збірна виграла «золо­то». В 1/16 фіналу українки взя­ли гору над японками з рахун­ком 45:43, далі залишили без медалей господинь турніру (45:35), а в півфіналі в напруже­ній боротьбі перемогли коман­ду Росії, відігравши свій пріори­тет на останніх хвилинах бою. У вирішальному двобої наші ді­вчата не залишили шансів збір­ній Південної Кореї – 43:32.

 

ЗБІРНА ШЕВЧЕНКА ПІШЛА НА ЗИМОВІ КАНІКУЛИ

У вівторок національна збірна України провела заключний цього року матч – у Харкові на стадіоні «Металіст» підопіч­ні Андрія Шевченка виграли 2:0 у команди Сербії. Головний тренер «синьо-жовтої» дружини заздалегідь повідомив, що у цій товариській зустрічі важливо дати можливість ви­ступити футболістам, які не мали достатньо ігрового часу в поєдинку відбору до чемпіонату світу 2018 року з коман­дою Фінляндії, який відбувся у суботу в Одесі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Кваліфікація до ЧС–2018. Група «I»

Україна – Фінляндія – 1:0

(Кравець, 25)

Україна: Пятов, Бутко, Кучер, Ракицький, Соболь, Степаненко, Ярмоленко, Зін­ченко (Ротань, 67), Коваленко (Шахов, 89), Коноплянка (Циганков, 83), Кравець.

Товариські «міжсобойчики» не завжди мають на меті насамперед досяг­ти позитивного результату на табло – часто для очільника команди важливіше переглянути найближчий кадровий резерв, перевірити ігро­ві зв’язки між виконавцями, спробувати нові тактичні варіанти. Тож осо­бливого сенсу аналізувати перебіг матчу у Харкові немає – кожна з команд ви­конувала поставлені перед ними керманичами завдання.

Натомість в офіційних двобоях на першому плані традиційно – здобута кількість очок. Валерій Лобановський незмінно нагадував: «Гра забувається, результат залишається». Тож і поєдинок у суботу в рамках кваліфікації до ЧС–2018 для збірних України та Фінляндії насамперед був важливий із точ­ки зору покращення турнірного становища в групі «І».

Проти гостей були не лише фактор виїзного матчу й переповнені трибу­ни стадіону «Чорноморець», а й низка кадрових проблем – травмовані Хетемай та Шуллер, капітан «біло-синіх» Мойсандер відбував дисквалі­фікацію через перебір жовтих карток, Єременко ще у жовтні отримав тимчасову дискваліфікацію від УЄФА через позитивну допінг-пробу. На­томість господарі підійшли до завершального офіційного матчу у 2016 році без травмованих.

Відтак від стартового свистка Україна тотально заволоділа ініціативою, і вже за три хвилини від початку зустрічі лише стійка воріт врятувала ворота гостей після удару Кравця. Підопічні Андрія Шевченка продовжували тис­нути на ворота Градецьки, і нарешті у середині першої сорокап’ятихвилинки тому ж таки Кравцю вдалося запалити своє прізвище на табло стадіону – він Артем замкнув на дальній стійці простріл Коноплянки.

Надалі наші співвітчизники дещо стишили свою активність, чим ледь не скористалися скандинави – Пятову довелося продемонструвати чудеса ре­акції після удару Пуккі. У заключному відрізку першого тайму українці знову були близькими до того, аби подвоїти перевагу, але не судилося.

А от у другій половині гри маятник футбольної удачі уже гойдався рівномір­но – в одному випадку Маркканен не забив лише дивом ледь не з лінії во­ріт, в іншому – удару Коноплянки забракло трохи сили і вже голкіпер гостей ліквідував небезпеку після «пострілу» Євгена. Зрештою, рахунок на табло більше не змінювався, і збірна України завершила матч «вікторією» над фіна­ми, а рік – на другій сходинці у кваліфікаційній групі «I».

«Це дуже важлива перемога для нас. Ми зробили хороший крок у майбут­нє, і нам вкрай необхідно було добре закінчити цей рік. Команда проявила холоднокровність, продемонструвавши вольові якості», – підсумував ре­зультат гри Андрій Шевченко.

19.11.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання