« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

КУБОК ПОСЛА ФРАНЦІЇ РОЗІГРАЛИ НА «СПАРТАКУ»

КУБОК ПОСЛА ФРАНЦІЇ РОЗІГРАЛИ НА «СПАРТАКУ» 14–15 жовтня у Києві проходив 4-й Міжнародний юнацький турнір «Кубок Посла Франції в Україні з регбі».

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

Турнір проводився у двох вікових групах – юнаки 2003/2004 р.н. та 2005/2006 р.н. Крім того, понад де­сять шкільних команд Києва взя­ли участь у фінальній стадії турніру з безконтактного регбі (регбі-5) за резуль­татами кваліфікаційного етапу, що три­вав протягом останніх місяців.

Змагання проводилися під егідою Федерації проф­спілок України і були організовані Фондом розвитку дитячого регбі в Україні за під­тримки Посольства Франції в Україні.

Загалом у змаган­нях взяли участь близь­ко 300 дітей із 20 команд, які представляли Івано- Франківськ, Ірпінь, Київ, Харків, Хмельницький, с. Колочаву (Закарпат­ська обл.), с. Дмитрівку (Київська обл.). Крім того, їм склали конкуренцію дві команди з м. Вільнюс (Литва) з Академії регбі.

З поважних гостей на святі регбі були присутні посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, її колеги Паскаль Сліванскі, Сіль­вен Ріголле, Ален Жербо та ін. На відкрит­тя турніру також завітали Посол Молдови в Україні Руслан Болбочан та інші пред­ставники дипломатичного корпусу.

Урочисто відкрила турнір мадам Із­абель Дюмон, яка українською мовою побажала регбістам успіхів у навчанні та перемог у змаганнях. Також приві­тальні слова були сказані президентом Федерації регбі України Євгеном Ба­женковим, заступником міністра моло­ді і спорту Миколою Мовчаном, Послом Молдови в Україні Русланом Болбоча­ном. А французькою мовою учасників змагань привітала учениця 269-ї школи Вероніка Прокопчук.

Два дні кипіли спортивні баталії на стадіоні «Спартак». Навіть погода допо­магала дітям заносити спроби в залікове поле суперників. Світило тепле осіннє сонце, і юні регбісти зі спортивним азар­том поринули у змагання, до яких готу­валися старанно і відповідально.

Організатори виготовили кубки, меда­лі та дипломи для переможців і призерів, а також підготували цінні призи для кра­щих гравців турніру.

Отже, перше місце серед юнаків 2003/2004 р. н. народження посіла коман­да ДЮСШ м. Ірпінь, друге – збірна Хмель­ницької обл., третіми були представники Вільнюської Академії регбі.

Переможцями серед юнаків 2005/2006 р. н. стала коман­да ДЮСШ-2 м. Івано- Франківська, срібним призером – команда Закарпатської обл., а бронзовим медаліс­том – команда ДЮСШ м. Ірпінь.

У змаганнях серед шкіл Києва з регбі-5 золоту медаль здобула збірна шкіл Солом’янського району, срібло – ко­манда Фізкультурно-оздоровчого центру «Голосієво», бронзові нагороди дісталися регбістам школи № 50 Свято­шинського району.

З рук Посла Франції в Україні Іза­бель Дюмон переможці турніру отрима­ли заслужені нагороди та подарунки.

Максим БОБОВИК,

генеральний директор

учбово-спортивної бази «Спартак»:

«Це вже 4-й турнір на Кубок Посла Франції з регбі. Ми радіємо, що після кілька­річної перерви ця подія знову повер­нулася у наш спортивний календар. Для нас дуже почесно проводити за­ходи такого рівня на УСБ «Спартак», адже, безперечно, це піднімає пре­стиж як Федерації профспілок Укра­їни, так і країни в цілому на міжна­родній арені».


ЄЛІСТРАТОВА ПІДКОРЮЄ П’ЄДЕСТАЛ В АЛАНІЇ

Минулого вікенду в турецькій Аланії відбувся черговий етап Кубка Європи з тріатлону. На п’єдестал пошани у жіночих змаганнях зійшла і наша спів­вітчизниця – представниця Житомирщини Юлія Єлістра­това перетнула фінішний створ з другим результатом.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

На престижних змаганнях у Туреччині лідер збірної Укра­їни пропустила поперед себе спортсменку з Великої Британії Люсі Холл, якій у підсумковому протоколі по­ступилася загалом 1 хвили­ною 20 секундами (02:02.15 українки проти 2:00.55 у пе­реможниці). Ще одна підда­на Її Величності Єлизавети ІІ замкнула чільну трійку на п’єдесталі пошани – Софі Колдуелл фінішувала з ре­зультатом 02:02.33.

Зазначимо, що з трьох скла­дових змагань Юлія найкра­ще проявила себе у заключ­ному – у бігу їй просто не було рівних. Однак на заваді вищому підсумковому міс­цю на п’єдесталі пошани стали скромніші результати у плаванні (українка показа­ла сьомий час) та у заїзді на велосипеді, де Єлістратова була четвертою.

 

КИЯНИ – НАЙВПРАВНІШІ МАЙСТРИ МАЛОЇ РАКЕТКИ

5–8 жовтня у столиці на базі спортивного комп­лексу Національного педагогічного університе­ту ім. М.П. Драгоманова тривали Всеукраїнські змагання з настільного тенісу, організовані ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

За інформацією прес-служби

Профспілки працівників освіти і науки України

У турнірі взя­ли участь команди, делеговані організаційними ланками (територі­альними організа­ціями) профспілки – працівники за­гальноосвітніх, до­шкільних, позашкільних, вищих навчальних закладів та установ галузі освіти, які є членами первинних профспіл­кових організацій профспілки освітян. Загалом на старт змагань вийшли майже 60 гравців із 13 регіонів України. Серед них 24 вчителі, 11 викладачів вищих навчальних за­кладів, 3 доктори наук, 9 тренерів ДЮСШ...

Згідно з положенням змагання відбувалися за особисто- командним заліком і тривали два дні. Гравці продемон­стрували високий рівень майстерності, перебіг практич­но кожного протистояння викликав шалений спалах емо­цій на трибунах. Судді оцінювали успішні виступи в осо­бистому змаганні, індивідуальну техніко-тактичну підго­товку кожного гравця, а також відзначали командну гру.

У командному заліку перемогу у Всеукраїнських змаганнях із настільного тенісу серед членів профспілки здобула ко­манда Києва. «Срібло» вибороли гравці з Львівської області, а почесне третє місце посіла команда з Одеської області.

В особистому розряді серед жінок перемогу святкувала Оксана Чиченьова (м. Київ), друге місце також у пред­ставниці столиці Оксани Михайлик, замкнула трійку при­зерів Інна Білащенко (м. Чернігів). Місця в особистому розряді серед чоловіків розподілилися так: «золото» ви­боров Леонід Тертичний (м. Київ), «срібло» у Золтана Сі­ладі (Закарпатська область), «бронза» дісталася Ігорю Ва­цину (Волинська область).

Урочисте закриття спортивного свята і нагородження пе­реможців та учасників провели почесний голова проф­спілки Леонід Сачков, заступник голови профспілки Лю­бов Гарбаренко, головний суддя змагань Ізяслав Тирас­польський, головний секретар змагань Іван Стєпаков. Пе­реможців було нагороджено дипломами, кубками та гро­шовими преміями, а всі учасники змагань почули слова подяки за чудову гру, побажання міцного здоров’я, насна­ги та підкорення нових спортивних вершин.

22.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання