« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

І знову «Динамо» – «Шахтар»

І знову «Динамо» – «Шахтар»

25 травня у Сумах від­будеться фінал розігра­шу Кубка України сезо­ну 2010/2011 років, у яко­му зустрінуться доне­цький «Шахтар» і київ­ське «Динамо». Відпо­відно до результатів жеребкування, командою-господарем у фі­нальному матчі буде представник столиці.

«Біло-блакитні» і «помаранчево-чорні», по­при відвертий статус топ-команд вітчизняної Прем’єр-ліги, у фіналі другого за рангом національного турніру вже давненько не зустрічалися – з 2008 року. Тож, аби подарувати вбо­лівальникам іще одне без­компромісне вітчизняне «класіко», упевнено здо­лали за крок до вирішаль­ної стадії змагань опір столичного «Арсеналу» і дніпропетровського «Дні­пра» відповідно.

Попри статус столич­ного дербі, динамівці і ка­ноніри не потішили уболі­вальників інтригою у пів­фінальному матчі. Забив­ши завдяки зусиллям двох Андріїв – Ярмоленка й Шевченка по голу в кож­ному таймі, підопічні Юрія Сьоміна не лише ви­конали поставлене за­вдання пробитися до фіна­лу, а й перемогою привіта­ли свого наставника з 64-річчям. Натомість у Доне­цьку гірники й дніпропе­тровці тримали уболі­вальників у напруженні аж до фінального свистка, хоча в середині першого тайму господарі поля за­вдяки зусиллям Вілліана і Тейшейри вели у рахун­ку з комфортною перева­гою у два голи. Після пе­рерви в одній з атак дні­пряни змусили помилити­ся Хюбшмана, який «зрі­зав» м’яча у власні ворота. Підопічні Хуанде Рамоса продовжували тиснути на ворота Андрія П’ятова на­віть після того, як зали­шилися у меншості після вилучення Селезньова, але «гірники» зберегли мі­німальну перевагу.

І киянам, і донеччанам є за що боротися у фіналь­ному матчі. Столичному клубові, щоб в очах уболі­вальників сезон вийшов не геть провальним, варто поповнити колекцію бо­дай Кубком України. На­томість «гірники», які хоч і достроково здобули «зо­лото» у Прем’єр-лізі, одно­значно намагатимуться довести випадковість роз­громної поразки від своїх головних суперників у регулярній першо­сті. Тож у фіналі ма­тимемо нагоду зно­ву побачити ще одне протистоян­ня непримирен­них суперників.

СВІЧКИ ЗАДУЛА МІЛА, СПІВАЛА РІАННА

14 травня «Донбас Арена» перетворилася на епіцентр святкуван­ня 75-річчя донецького «Шахтаря». Уболівальники і почесні гості, серед яких був і Президент України Віктор Янукович, стали безпо­середніми учасниками незабутнього гранд-шоу.

Уболівальникам нагадали про завойовані «Шахтарем» упродовж 75-літньої історії трофеї. У відеозверненнях привітали гірників зі славним ювілеєм футбольні знаменитості – Хуанде Рамос, Харрі Реднапп, Рой Ходжсон, Арсен Венгер і Хосеп Гвардіола.

Свічки на гігантському ювілейному торті задула голлівудська кіноді­ва Міла Йовович! Зіркова актриса у стилі Мерилін Монро на мотив славнозвісної «Happy birthday» виконала пісню «З Днем народження, дорогий «Шах­таре»! А увінчав гранд-шоу виступ під масштабне піротехнічне шоу зірки світової сцени, дворазової володарки найавторитетнішої музичної премії «Греммі» – Ріанни.

 

 

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

ОГЛЯД ЗМІНИ

6–8 травня у відремонтованому столичному Палаці спорту тривали змагання ювілейного ХХ «Кубка Дерюгіної», який останніми роками є водночас етапом Кубка світу, що його проводить Міжнародна федерація гімнастики.

Ті, хто регулярно стежить за цими змаганнями, на­самперед були дещо зди­вовані терміном прове­дення турніру, адже зазви­чай найкращі грації плане­ти збираються у Києві в се­редині березня – до дня народження президента ФГУ, Героя України Альбі­ни Дерюгіної. Однак у цей час на головній критій арені країни якраз трива­ли ремонтні роботи, тож організатори були змуше­ні трохи відкласти прове­дення «Кубку Дерюгіної».

З іншого боку, складаєть­ся враження, що ця від­строчка надала додатко­вий час нашим дівчатам для якомога ретельнішої підготовки до відпові­дальних стартів на очах у рідних, близьких і просто шанувальників цього ви­тонченого і прекрасного, але водночас дуже суб’єктивного щодо суддівства виду спорту. Принаймні, можемо заспокоїти всіх, хто мав побоювання, що українські «художниці» здадуть свої позиції після того, як Ганна Безсонова завершила спортивну кар’єру. Так, навіть за від­сутності в Києві лідера збірної Росії і світової гім­настики загалом Євгенії Канаєвої перемогу в абсо­лютній першості все одно здобула інша росіянка – Дар’я Кондакова. Наша Аліна Максименко, яка фі­нішувала другою, в під­сумковому протоколі від­стала від переможниці на суттєві 2,3 бала. Однак при цьому в окремих вправах Аліна обійшла її за трьома видами програ­ми з чотирьох, дозволив­ши Кондаковій приміряти «золото» лише за вправи з м’ячем. А у вправах зі стрічкою, обручем і була­вами на честь перемож­ниці незмінно лунав укра­їнський гімн!

Інша учасниця основної програми від України Ган­на Різатдінова у багатобор­стві виборола шосте місце, а також пробилася до фіна­лів змагань у трьох видах програми (окрім стрічки). У вправах із м’ячем і була­вами Ганна лише трошки не дотягнула до місця на п’єдесталі пошани, фінішу­вавши четвертою, з обру­чем – була п’ятою.

 

ФІНИ «РУЛЯТЬ»

Минулої неділі у словацькій Братиславі фінішу­вав чемпіонат світу з хокею у вищому дивізіоні. Вдруге в історії, повторивши успіх 1995 року, найсильнішою хокейною дружиною світу стала збірна Суомі: фіни у фінальному двобої з одвічними сусідами суперниками шведами здобули переконливу перемогу 6:1!

Обидві скандинавські дру­жини доволі впевнено діс­талися фіналу. «Тре кру­нур», попри доволі неспо­дівану поразку від норвеж­ців у стартовому матчі гру­пового етапу, надалі впев­нено крокувала до фіналу – у матчах плей-оф з одна­ковим рахунком 5:2 зали­шила за бортом змагань збірну Німеччини (у чвертьфіналі) та минуло­річних чемпіонів світу – че­хів (у півфіналі). Фіни ж у першому матчі «на виліт» здолали норвежців (4:1), а у двобої за вихід до фіналу не залишили шансів росія­нам (3:0). Наші північно-східні сусіди, певно, так і не встигли відновитися після вольової перемоги в ¼ фі­налу над канадцями (2:1). До речі, багато спеціалістів вважали матч найтитулова­ніших хокейних збірних сві­ту «малим фіналом».

А в справжньому фіналі гра на рівних тривала перші два періоди. У першому фіни і шведи навіть кількість кидків по воротах суперни­ка зробили практично по­рівну (13:12 на користь «біло-блакитних»), однак ра­хунок так і не було відкрито. У середині другої двадцяти­хвилинки «синьо-жовті» піс­ля влучного пострілу Маг­нуса Пяярні-Свенссона по­вели в рахунку, але на останній хвилині періоду фіни завдяки зусиллям Ярк­ко Іммонена відновили рів­новагу – 1:1. Переломним став початок третього пері­оду. Спершу Петтері Ноке­ляйнен і Ніко Капанен упро­довж однієї хвилини двічі примусили капітулювати голкіпера шведів, а впро­довж останніх трьох хвилин матчу Янне Песонен, Міка Пюеряля та Анті Пільстрем підсумували розгром су­перника – 6:1!

У матчі за третє місце ро­сійські хокеїсти поступили­ся команді Чехії з рахунком 4:7, не спромігшись, таким чином, помститися братам-слов’янам за поразку у фі­налі попередньої світової першості.

КРАЩІ ГРАВЦІ ЧС–2011

За підсумками чемпіонату світу журналісти, які пра­цювали на турнірі, обрали символічну збірну світової першості. До цієї віртуаль­ної команди потрапили голкіпер Віктор Фаст (Шве­ція), захисники Давід Па­трашек (Швеція) і Марек Жидліцьки (Чехія), напада­ючі Патрік Берглунд (Шве­ція), Яромір Ягр (Чехія) та Яркко Іммонен (Фінляндія).

За рішенням організаторів змагань найкращим грав­цем турніру визнано голкі­пера «Тре крунур» Віктора Фаста.

 

ВИЗНАЧИЛИСЯ УЧАСНИКИ ЧС–2012

Після закінчення ЧС–2011 остаточно визначився склад груп світової першості 2012 року, яку з 4 по 20 травня прийматимуть цьогорічні фіналісти – Фінлян­дія та Швеція і яка пройде за новою системою.

У стартовому раунді в групі «А» (усі матчі прийматиме Стокгольм) гратимуть збірні Росії, Швейцарії, Швеції, Словаччини, США, Білорусі, Казахстану і Франції. У Гельсінкі за вихід до наступного етапу змагань поспе­речаються Канада, Фінляндія, Чехія, Німеччина, Італія, Латвія, Данія та Норвегія.

Матеріали сторінки підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

19.05.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання