« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«СКРОМНИЙ» РІО

«СКРОМНИЙ» РІО

Добігає кінця Олімпіада–2016. Змагальна програма в Ріо-де- Жанейро перевалила за екватор, а лише один з українців зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Очевидно, це будуть найневдаліші чотирирічні старти в історії виступів нашої команди на літніх Іграх: мінімум «золота» в активі нашої команди було в Сід­неї 2000 року(3 медалі найвищо­го ґатунку), а найменша загальна кількість здобутих нагород – 22 в Афінах–2004.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У Бразилії цьогоріч «синьо- жовта дружина» допоки спромоглася покласти до скарбнички збірної лише сім олімпійських медалей – одну зо­лоту, чотири срібні та дві бронзові.

У вівторок нарешті у Ріо пролунав гімн України на честь перемоги ліде­ра української команди зі спортивної гімнастики Олега Верняєва – у впра­вах на паралельних брусах наш спів­вітчизник був поза конкуренцією. Тим часом у секторі для стрибків у висоту здобув «бронзу» Богдан Бон­даренко. У понеділок уболівальники української збірної небезпідставно розраховували на вдалий виступ кра­щого спортсмена України минулого року Жана Беленюка. Наш чемпіон світу та Європи з греко-римської бо­ротьби у ваговій категорії до 85 кг у фіналі змагань програв росіянину Давиду Чакветадзе (2:9).

«У другому періоді сутичка пішла не за моїм сценарієм і, на жаль, мені не вдалося переломити хід поєдинку. Щоб вигравати у таких умо­вах, треба бути не про­сто сильнішим, а на дві голови сильні­шим за суперни­ка. Це непросто, але у будь-якому випадку ми не зда­ємося, працюємо та віримо, що буде і на нашій вулиці свято», – прокоментував свій виступ киянин прес-службі Національного олімпій­ського комітету України.

Раніше, нагадаємо, українці здо­були чотири нагороди. Першу ме­даль для України у Ріо завоював Сер­гій Куліш у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м (другий результат), Ольга Харлан в індивідуальному за­ліку фехтування на шаблях змушена була задовольнитися «бронзою», Олег Верняєв у спортивному гімнас­тичному багатоборстві лише в останньому виді програми віддав пальму першості, а жіноча збір­на України з фехтування на шаблях у фіна­лі поступилася су­перницям із Росії.



СВІТОЛІНА ЗУПИНИЛА ПЕРШУ РАКЕТКУ СВІТУ

На тенісному турнірі у Ріо-де- Жанейро найбільшу сенсацію створила наша Еліна Світоліна – українка в 1/8 фіналу поста­вила хрест на сподіваннях пер­шої ракетки світу Серени Вільямс здобути п’яте «золо­то» Олімпіад.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Боротьба за вихід до чвертьфі­налу олімпійського турніру у Ріо-де-Жанейро українських уболівальників цікавила насам­перед з огляду на зустріч нашої співвітчизниці Еліни Світоліної з найтитулованішою тенісисткою, першою ракеткою світу амери­канкою Сереною Вільямс. В активі представниці Мічігану – 38 перемог на турні­рах Великого шолому, з них 22 – в одиночному розряді, а та­кож чотири олімпійських «золо­та» – три у парних виступах на Іграх-2000, -2008 та -2012 і пе­ремога в індивідуальному залі­ку Лондона-2012.

Але в Ріо Серені не судилося поповнити свою колекцію титу­лів. Еліна Світоліна не віддала жодного сету фаворитці зма­гань, здобувши впевнену пере­могу з рахунком 6:4, 6:3. Аме­риканка загалом припустилася восьми подвійних помилок, але це аж ніяк не применшує заслуг Світоліної, яка у вирішальних моментах була більш сконцен­трованою і точною. Визнала це і Вільямс у післяматчевих комен­тарях: «Звісно, що я розчарова­на. Але переміг сильніший. Сві­толіна грала просто чудово, я з нетерпінням чекатиму на нашу наступну зустріч».

На жаль, у наступному раунді уродженка Одеси поступилася Петрі Квітовій з Чехії, проте за­лишили Олімпіаду поки що із найбільш значущою перемогою у своїй професійній кар’єрі.

 

РОСІЮ ВІДСТОРОНИЛИ ВІД ПАРАЛІМПІАДИ

За кілька тижнів після урочистої церемонії за­криття ХХХІ літніх Олімпійських ігор в Ріо-де- Жанейро стартують XV Паралімпійські літні ігри. Змагання триватимуть з 7 по 18 вересня на тих самих майданчиках, що і змагання Олімпіади–2016.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Паралімпійці розіграють 526 комплектів нагород у 22 видах спорту. Українці мають 122 ліцензії, на змагання планується відправити 156 спортсменів, а також 87 осіб супроводжуючого персоналу – тренерів, лікарів, масажистів, менеджерів та офіційних осіб.

Тим часом Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) призу­пинив членство в організації Паралімпійського комітету Росії. Рі­шення було ухвалене Радою правління МПК через неспромож­ність РФ нести відповідальність та виконувати зобов’язання. Причиною такого жорсткого вердикту стала доповідь Всесвіт­нього антидопінгового агентства (ВАДА) про заохочення застосу­вання допінгу на державному рівні в Росії (йдеться про 35 зразків позитивних аналізів у паралімпійців РФ).

«Ми були глибоко засмучені виявити, що допінгова програма, яка фінансується на державному рівні в російському спорті, по­ширюється, на жаль, і на російський паралімпійський спорт», – прокоментував ситуацію президент МПК Філіп Крейвен.

«Трагічність ситуації в тому, що йдеться не про обман системи спортсменами, а про державну систему, яка обманює спортс­менів. Допінгова культура, що забруднює російський спорт, має витоки з російського уряду, і це стало відомо відтепер не через один, а вже два незалежні звіти, що підготовані Всесвіт­нім антидопінговим агентством», – цитує очільника МПК сайт Національного комітету спорту інвалідів України.

Тим часом у понеділок Паралімпійський комітет Росії подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду на відсторонен­ня збірної від Паралімпіади–2016. Засідання арбітражу має відбутися 21 серпня. У разі відмови в задоволенні клопотання РФ МПК доведеться перерозподілити 267 ліцензій, які нале­жали російським спортсменам у 18 видах спорту офіційної програми Ріо–2016, між рештою Національних паралімпій­ських комітетів.

 

 

20.08.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання