« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

І ОДИН У НІДЕРЛАНДАХ – ВОЇН

І ОДИН У НІДЕРЛАНДАХ – ВОЇН

В Амстердамі з 6 по 10 липня провідні легко­атлети континенту розігрували 44 комплекти медалей чемпіонату Європи–2016. Рівненчан­ка Наталія Прищепа принесла нашій команді золоту медаль у забігу на 800 м.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

До української делегації увійшло 85 спортсменів: 39 чо­ловіків і 46 жінок. Проте в Амстердамі не виступали лідери збірної – Богдан Бондаренко, Ольга Ляхова, Єв­ген Виноградов, Христина Стуй, Ганна Рижикова.

За відсутності провідних вітчизняних представників королеви спорту медальний доробок вітчизняної збірної виявився напро­чуд скупим. В активі українців ‒ єдина нагорода, проте золота! Продемонструвавши неабиякі бійцівські якості та майстерність, першою перетнула фінішну стрічку в забігу на 800-метрівці На­талія Прищепа. Варто зазначити, що наша співвітчизниця на за­ключній стометрівці вужем прослизнула між суперницями і далі не бачила спини жодної із них. Результат українки ‒ 1:59,70 хв. Услід за нею фінішувала француженка Реней Ламот (2:00,19), за­мкнула трійку призерів шведка Ловіза Лінд (2:00,37).

Свою перемогу 21-річна рівненчанка присвятила Україні. Ді­вчина сказала, що задоволена своїм виступом, адже їй вдало­ся захистити честь країни. Державний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник пояснив, що після успішних виступів На­талії на національній арені, включаючи чемпіонат України, звісно, що очікували такого ж і в Амстердамі.

«Наталка не підвела. Те, що просиділа всю дистанцію у «коробоч­ці», краще ніколи не повторювати. Але запас міцності у неї був та­ким, що вона змогла фінішним прискоренням виграти чемпіонат Європи», ‒ цитує наставника переможниці офіційний сайт ФЛАУ.

В’ячеслав Тиртишник також визнав, що від виступів у Нідер­ландах очікували більшої кількості медалей. Проте основні змагання цього року – Олімпіада, тож цілеспрямовано до чем­піонату Європи ніхто не готувався і завдання за будь-яку ціну показати високий результат перед спортсменами не ставили.

«У команді гарний робочий настрій, немає жодної паніки. Всі нала­штовані грамотно провести заключний етап підготовки і вже в Ріо показувати високі результати», ‒ підсумував державний тренер.

 

ПЕРША «ЄВРОПА» ПОРТУГАЛЬЦІВ

Минулої неділі у Сен-Дені на Стад-де-Франс збірна Порту­галії здобула перший у своїй історії титул найсильнішої збірної Старого світу. У вирі­шальному двобої континен­тальної першості підопічні Фернанду Сантуша у додатко­вий час з рахунком 1:0 вирвали перемогу у господарів турніру ‒ французів.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Португальці спромоглися перемогти навіть втративши лідера збірної Кріштіану Ро­налду, якому в середині пер­шого тайму після жорсткого зіткнення з Дімітрі Пайє до­велося залишити поле. На­далі «Селесао» вміло контролювали гру: «сушили», за необхідності, перебіг подій на полі або вибухали спала­хами активності. Зрештою, після гола Едера у додатко­вий час «трикольорові» так і не знайшли гідних аргумен­тів, аби хоча б перевести гру у серію пенальті. Відтак ‒ Португалія вперше за остан­ні понад 40 років обіграла французів і здобула титул чемпіонів Європи.

До символічної збірної УЄФА за підсумками Євро‒2016 потрапили виключно гравці, команди яких дісталися пів­фіналів: чотири представни­ки Португалії, три ‒ Німеч­чини, по два гравці від Фран­ції та Уельсу. Символічна збірна Євро‒2016: голкіпер Руй Патрісіу, захисники Ра­фаель Геррейру, Пепе, Дже­ром Боатенг та Джошуа Кім­міх, півзахисники Тоні Кроос, Джо Аллен, Антуан Гріз­манн, Аарон Ремзі та Дімітрі Пайє; форвард ‒ Кріштіану Роналду. Кращим гравцем Євро‒2016 визнали Антуана Грізманна, який отримав та­кож «Золоту бутсу» найвлуч­нішого бомбардира (в його активі під час турніру 6 голів і 2 результативні передачі).

 

КУЛЬТУРНЕ СВЯТО СПОРТУ І ЗДОРОВ’Я

В Ужгороді відбулася IV спарта­кіада працівників закладів та установ культури Закарпаття, організували яку управління культури облдержадміністрації, обласна профспілкова органі­зація працівників культури та обласна рада ФСТ «Україна».

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

На старт змагань вийшло близько 30 команд обласних культурно-мистецьких за­кладів та установ – загалом майже 350 учасників. Передувала старту спартакіади яскрава й видо­вищна урочиста церемонія відкрит­тя: усі колективи з оригінально оформленими табличками назв ко­манд, що підкреслювало неповтор­ність галузі, пройшли біговою до­ріжкою ужгородського стадіону «Авангард».

І от нарешті розпочалися спарта­кіадні старти, за перебігом подій яких спостерігала й фіксувала ре­зультати суддівська колегія на чолі з суддею національної категорії Анатолієм Плехановим. Відтак пе­реможцями спартакіади стали: в легкій атлетиці – серед жінок Євге­нія Шекета та Сергій Кустрьо (об­ласна універсальна наукова бібліо­тека ім. Ф. Потушняка) у чоловіків; у настільному тенісі – Світлана Аванесова (Мукачівський район) та Іван Марущинець (управління культури ОДА); в шахах – Павло Скуба (м. Мукачево); в шашках – Ва­силь Голубець (м. Хуст); у дартсі – Василь Попович (Рахів­ський район). У пере­тягуванні каната та легкоатлетич­ній естафеті, яка проводилася вперше, перемо­гли спортсмени Міжгірського райо­ну. У сімейних стартах найкраще виступили сім’ї Куцин (Тячівський район), Гребінь (Вели­коберезнянський район), Баб’як (ко­ледж культури і мистецтв).

За підсумками усіх видів спарта­кіади перше загальнокомандне міс­це здобули працівники культури міста Хуста (начальник управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, го­лова райкому профспілки Зореслава Грицько). На другому місці – коман­да Ужгородського державного му­зичного училища ім. Д Задора (ди­ректор Світлана Стегней, голова профкому Марія Драшкаба), на тре­тьому – працівники культури міста Ужгорода (начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров, голова профкому Іри­на Власик).

Призери спартакіади нагородже­ні кубками, медалями, грамотами та дипломами організаторів спар­такіади. Усі діти, які змагалися у сімейних стартах, були нагородже­ні цінними подарунками. Нагороди вручили голова обласної профспіл­кової організації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Тов­тин, начальник управління культури ОДА Вікторія Фроло­ва та член ЦК профспілки пра­цівників культури України Юрій Глеба.

23.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання