« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

НА ЧЕМПІОНАТІ КИЄВА – ПЕРЕПУСТКИ ДО РІО

НА ЧЕМПІОНАТІ КИЄВА – ПЕРЕПУСТКИ ДО РІО

Наприкінці минулого тижня на арені НСК «Олімпійський» та на стадіоні СДЮШОР № 6 пред­ставники «королеви спорту» ви­борювали нагороди першості столиці. Для багатьох вітчизня­них легкоатлетів ці змагання були чи не останнім шансом ви­конати нормативи на Олімпій­ські ігри–2016.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Попервах чемпіонат столиці планувалося провести у се­редині липня, але з огляду на прохання керівництва націо­нальної команди його перенесли на 24–25 червня, аби дати вітчизняним атлетам зайвий шанс поборотися за олімпійські нормативи, а також пе­ревірити готовність членів збірної до ЧЄ з легкої атлетики, який 6–10 липня прийматиме Амстердам.

Перший день змагань проходив на головній спортивній арені краї­ни – НСК «Олімпійський». Двом ат­летам таки вдалося виконати запо­вітні нормативи, які дозволяють претендувати на поїздку до Ріо-де-Жанейро, де з 5 по 21 серпня трива­тимуть змагання ХХХІ літньої Олімпіади. Так, харків’янин Ігор Бодров спершу виграв змагання з бігу на 100 метрів (10,45), а згодом тріумфував і на 200-метрівці, при­чому з часом на одну соту секунди швидшим за норматив ІААФ на Ріо–2016 – 20,49 с.

«Стометрівка мені далася дуже важко, були навіть думки не бігти 200 метрів. І ось така несподіванка – за не най­кращого стану вдалося так пробігти. Слава Богу, що вийшов на старт. Я дуже вдячний своїм тре­нерам, що змусили мене бігти», – цитує слова Іго­ря після фінішу сайт Наці­ональної федерації легкої атлетики України.

Землячка Бодрова Анна Луньова стала героїнею чемпіонату Києва у стрибках у довжину. Вже у другій спробі встановила особистий ре­корд, на три сантиметри перевищив­ши олімпійський норматив – 6,73 м. Другою тут стала киянка Христина Гришутіна (6,71), яка, щоправда, ви­конала олімпійський норматив ра­ніше. Проте у їхній дисципліні олім­пійські нормативи мають відразу п’ять вітчизняних атлеток, тоді як місць у команді усього три.

Завершився чемпіонат Києва у суботу, 25 червня, змаганнями ме­тальників на стадіоні СДЮШОР № 6. Шансом виконати олімпійські нормативи скористалися ще двоє наших співвітчизників. У секторі для метання диска виконав завдан­ня-мінімум на сезон Микита Несте­ренко з Дніпропетровщини – пере­могу йому принесла спроба на 66,23 м, тоді як норматив на Ріо ста­новить 65 метрів рівно. А у змаган­нях жінок з метання списа Ганна Гацько-Федусова (Запорізька об­ласть) на два сантиметри зу­міла «переметнути» вста­новлений міжнародною федерацією мінімум для потрапляння на Олімпійські ігри – 62,02 м. Відзначимо у цій дисципліні і кия­нина Олександра Ни­чипорчука, який під­твердив норматив на чемпіонат Європи (79,00).

 

«БРОНЗОВА» ЄВРОПА УКРАЇНСЬКИХ ФЕХТУВАЛЬНИКІВ

У польському місті Торунь за­вершився чемпіонат Європи з фехтування. Українська збірна на континентальній першості була представлена найсильні­шим складом і здобула чотири бронзові нагороди.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Як уже інформували «ПВ», першу нагороду до скарб­нички української команди поклала лідер збірної ‒ ша­блістка Ольга Харлан, яка в індивідуальному заліку зі­йшла на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Далі у змаганнях серед чо­ловіків-шпажистів завоював третє місце наш Богдан Ні­кішин. Варто зазначити, що для Богдана «бронза» у То­руні стала першою індивіду­альною нагородою на кон­тинентальних чемпіонатах. В 1/32 наш співвітчизник здолав норвежця Бартоша Пьясекі з рахунком 15:6, на наступному етапі він зу­стрівся з чемпіоном світу та Європи угорцем Габором Божко, якого обіграв з міні­мальною перевагою ‒ 10:9. Далі Богдан вибив із бо­ротьби італійця Паоло Піц­цо ‒ 15:6, у чвертьфіналі ви­грав у ще одного представ­ника угорської команди ‒ Гези Імре (15:9), а от у півфі­налі поступився французу Янніку Борелю (8:15), який і виборов у підсумку звання найкращого на континенті.

Згодом здобула «бронзу» у командних змаганнях наша жіноча збірна з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Олени Вороніної. А підбили лік українським медалям на континентальній першості чоловіки-шпажисти: Богдан Нікішин, Дмитро Карючен­ко, Максим Хворост та Ана­толій Герей також посіли третю сходинку у команд­ному турнірі.

 

ЕНЕРГЕТИКИ ЗАКАРПАТТЯ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

На базі відомчого пансіонату «Енергетик» від­булася XXIV обласна спартакіада працівників ПАТ «Закарпаттяобленерго». На старт змагань вийшли 450 учасників у складі 15 команд.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Учасники спартакіади виборювали нагороди у 7 видах спорту – футболі, волейболі, настільному тенісі, ку­льовій стрільбі, шахах, гирьовому спорті та дартсі. На урочистій церемонії відкриття їх привітали заступник генерального директора – технічний директор, головний суд­дя змагань Олександр Білак і голова профспілкової організації Володимир Бокотей.

В усіх видах спортивної програми точилася напружена без­компромісна боротьба за першість. Цікавим, зокрема, було спортив­не суперництво в ігро­вих видах спорту. У фут­больному турнірі пере­могла команда апарату управління, а у волейбо­лі – Рахівського РЕМ.

За підсумками усіх ви­дів спартакіади у за­гальнокомандному за­ліку перше місце здобу­ла команда Ужгород­ського РЕМ. На другому місці фінішували спортсмени Міжгір­ського РЕМ, на третьо­му – Ужгородського міського РЕМ.

За усталеною традиці­єю під час урочистого закриття спартакіади призери змагань отри­мали нагороди від орга­нізаторів.

01.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання