« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

П’ЯТНАДЦЯТА ФУТЗАЛЬНА ВЕРШИНА ЖУРНАЛІСТІВ ЗАКАРПАТТЯ

П’ЯТНАДЦЯТА ФУТЗАЛЬНА ВЕРШИНА ЖУРНАЛІСТІВ ЗАКАРПАТТЯ

В Ужгородському спорткомплексі «Юність» від­бувся традиційний, 15-й за ліком, турнір з фут­залу серед команд засобів масової інформації. Цьогоріч унікальні змагання їх засновник – За­карпатська обласна профспілкова організація працівників культури проводив спільно з облас­ною організацією Національної спілки журна­лістів України, Федерацією футболу Закарпат­тя та обласним відділенням НОК України.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Перед стартом спортивних баталій журналістів привіта­ли голова оргкомітету, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, голо­ва облпрофради Володимир Фленько, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Во­робець, голова обласного відділення НОК України Іван Риляк.

Після проведення групових та півфінальних поєдинків право ви­борювати почесний трофей здобули дебютанти змагань – фут­болісти спортивного сайту «Лобда» і команда відділення журна­лістики філологічного факультету УжНУ «Журфак Юнайтед». В основний час команди обмінялися голами – 1:1, тож долю зу­стрічі вирішили післяматчеві пенальті, які краще пробили фут­болісти команди «Лобда». У поєдинку за третє місце також у се­рії післяматчевих пенальті команда ТРК «Тиса» перемогла ко­манду газети «Берегово».

На урочистій церемонії закриття турніру Наталія Товтин вручила перехідний красень-кубок команді «Лобда» (граючий тренер Та­рас Галушка). Усі команди-учасниці були нагороджені грамотами, матеріальною винагородою та пам’ятними призами організаторів, а гравці команд-призерів – медалями і дипломами. Також було визначено кращих гравців турніру в різних номінаціях. Так, най­вправнішим воротарем визнано Володимира Тарасюка («Журфак Юнайтед»), захисником – Валерія Макару («Берегово»), нападни­ком – Рудольфа Балажинця («Лобда»), приз кращого гравця турні­ру отримав Роман Сенишин («Лобда»). Також було вшановано найстаршого учасника змагань – Саболч-Арпад Нігріні («Карпаті Ігоз со»), а тренера футбольної команди ТРК «Тиса» Олександру Терембець удостоєно титулу «Міс футболу журналістики».

 

У ХАРЛАН – ЄВРОПЕЙСЬКА БРОНЗА

У понеділок 20 червня в поль­ському місті Торунь стартував чемпіонат континенту з фех­тування. Першу нагороду до скарбнички української ко­манди принесла лідер збірної шаблістка Ольга Харлан, яка виборола «бронзу» в індивіду­альному заліку.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Загалом на європейській першо­сті буде розіграно 12 комплектів нагород в індивідуальному та командному заліках з фехтуван­ня на шпагах, рапірах та шаблях серед чоловіків та жінок. Україн­ська збірна у Польщі представ­лена найпотужнішим складом, а відкрила лік медалям національ­ної команди наша найтитулова­ніша фехтувальниця Ольга Хар­лан – в активі представниці Ми­колаєва третя сходинка п’єдесталу пошани.

В 1/16 олімпійська чемпіон­ка–2008 невимушено перемогла представницю Греції Теодору Ко­унтору з рахунком 15:4, але вже наступний двобій з іще однією еллінською спортсменкою Вассі­лікі Вугіокою був помітно затяті­шим – нашій співвітчизниці вда­лося зломити опір суперниці з рахунком 15:13. Ще більш не­рвовим видалося чвертьфіналь­не протистояння з полячкою Олександрою Сохою, яке Ользі судилося завершити лише з міні­мальною перевагою – 15:14.

У півфіналі на Харлан чекала лі­дер світового рейтингу – росіян­ка Софія Вєлікая. Представниця РФ одразу повела у рахунку, але українці вдалося зрівняти раху­нок (11:11). Утім, надалі лідер російської збірної завдала чоти­ри точних удари проти двох у нашої співвітчизниці, а у вирі­шальному поєдинку здобула «золото» у протистоянні з угор­кою Анною Мартон. В Ольги Харлан – «бронза» чемпіонату.

 

СПАРТАКІАДА МЕДИКІВ: МАСОВІСТЬ І МАЙСТЕРНІСТЬ УЧАСНИКІВ

Черговим оглядом спортивних досягнень медиків Закарпаття стала XVІ обласна галузева спартакіада трудівників охоро­ни здоров’я та санаторно-ку­рортних закладів, яку було при­свячено професійному святу – Дню медичного працівника. На старт фінальних змагань ви­йшли близько 1100 учасників у складі 44 команд.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Усього до програми спартакіади ввійшло 15 видів спорту. Най­більше команд було заявлено в кульовій стрільбі – 36, у дарт­сі змагався 31 учасник, у більярді – 28. На старт змагань з легкоатлетичного кросу вийшло 28 команд, настільного тенісу – 26, плавання – 24, міні-футболу – 22 команди тощо.

У легкоатлетичному кросі та міні-футболі перемогу здобули спортсмени Воловецької ЦРЛ, у настільному тенісі й перетягуванні каната – обласної сто­матполіклініки. У плаванні не було рівних команді обласної дитячої лікар­ні, в шахах – Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, в шашках – Перечинської райлікарні, у кульовій стрільбі – ОК­ТМО «Фтизіатрія». У дартсі кращим став Олег Бойко з обласного бюро суд­медекспертизи, у більярді – Віктор Данкулич з Мукачівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, в сімейних стар­тах – родина Дубляк з Виноградівської ра­йонної лікарні. У во­лейбольному турні­рі серед чоловічих команд перемогли спортсмени санато­рію «Сонячне Закар­паття», а у жінок – ТОВ «Сузір’я» – санаторій «Квітка Полони­ни». У гирьовому спорті перше місце поділили спортсмени команд ОКТМО «Фтизіатрія» і Тячівської районної лі­карні, а в армспорті – Воловецької ЦРЛ, обласної стоматполіклініки та Хустської районної лікарні.

За підсумками спартакіади, по 7 призових місць завоювали команди Воловецької ЦРЛ (начальник відділу охорони здоров’я РДА Ольга Лопіт, го­ловний лікар Василь Степанчук, голо­ва профорганізації Ольга Копельчак), Мукачівської ЦРЛ (начальник відділу охорони здоров’я міської ради Любов Мандзич, головний лікар Ярослав Луп’як, голова профорганізації Оме­лян Решетар), в активі представників обласної стоматполіклініки (голо­вний лікар Ростислав Лесів, голова профорганізації Михайло Мідянка) – 5 призових місць. Загалом нагороди спартакіади в окремих видах здобули спортсмени 21 закладу охорони здоров’я та санаторіїв.

Нагороди призерам спартакіади вручили голова оргкомітету, го­лова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Воло­димир Турок, головний суддя спартакіади Ана­толій Плеханов, голова облради ФСТ «Спартак» Микола Щадей та інші члени оргкомітету.

24.06.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання