« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Із другої спроби

Із другої спроби

«Шахтар», поступившись у 27-му турі в столиці київ­ському «Динамо» з розгром­ним рахунком 0:3, лише від­термінував оформлення шос­того в історії клубу звання чемпіона України. Здолавши напередодні Дня Перемоги у донецькому дербі земляків із «Металурга» з рахунком 2:0, «гірники» все ж достроково вибороли «золото» націо­нальної першості

Традиційно списав­ши результат ки­ївського двобою на упереджені дії суддівської брига­ди, наставник «помаранчево-чорних» Мірча Лучес­ку усе ж гідно налаштував своїх підопічних на проти­стояння із земляками. Хоча, може, далася взнаки й суттєва різниця команд у класі. В будьякому разі, на полі домінувала одна команда. І неважко здога­датися – «Шахтар». Хоча їхнім землякам якийсь час вдавалося стримувати ата­кувальні пориви чвертьфі­налістів поточного розі­грашу Ліги чемпіонів, але на перерву команди пішли уже за переваги підопіч­них Мірчі Луческу – перед самісіньким свистком опо­ненти на лінії воротар­ського майданчика зали­шили неприкритим Луїса Адріано, якому не склало труднощів переправити «плямистого» у ворота Бандури після прострілу Шевчука.

Після перерви «Мета­лург» так само більше ува­ги приділяв захисту влас­них воріт, лише вряди-годи турбуючи Андрія П’ятова, аби той не нудьгу­вав у воротах господарів поля. Натомість актив­ність «гірників» у насту­пальних діях знову приве­ла до голу у ворота гостей. Не обійшлося без участі того-таки Луїса Адріано – форварда гостей не за пра­вилами зустріли перед входом до штрафної супер­ника, і капітан гірників Даріо Срна майстерно реа­лізував штрафний, «з точ­ки» немов рукою поклав­ши шкіряну сферу під по­перечку воріт «Металур­га». Йшла 84та хвилина матчу, а відтак результат поєдинку уже ні в кого не викликав сумнівів.

З-посеред результатів інших матчів 28го туру варто відзначити перемогу «Динамо» у Львові над «Карпатами» (2:1), яка за­безпечила киянам другу сходинку турнірної табли­ці, а відтак – можливість потрапити до наступного розіграшу Ліги чемпіонів. Триває боротьба за «місце під сонцем» у вигляді путі­вок до розіграшу Ліги Євро­пи. «Металіст» і «Дніпро» не дають можливості роз­слабитися один одному, ко­манди у турнірній таблиці розділяє лише одне очко.

А от на протилежному полюсі турнірної таблиці вже визначився перший не­вдаха – запорізький «Мета­лург» після закінчення сезо­ну залишає елітний дивізі­он. Тож залишається з’ясувати, хто складе йому ком­панію. Найгірші перспекти­ви в «Іллічівця», якому в на­ступному турі доведеться протистояти у Харкові «Ме­талісту», а в заключному – приймати «Динамо».

АЛЕЯ ЗІРОК «ШАХТАРЯ»

8 травня було закладено перші чотири зірки Алеї слави донецького «Шахтаря».

Першими були увічнені імена Віталія Старухіна, Мірчі Луческу, Михайла Соколовського та Юрія Дегтярьова. Ці імена визначила спеціально ство­рена експертна комісія, до якої увійшли вболіваль­ники «гірників», ветерани клубу, його співробітни­ки, а також історики. Власник кожної зірки отри­мав пам’ятний знак. За Віталія Старухіна нагороду одержав його син – Віталій Віталійович.

 

 

Є ЛОГОТИП! СТАДІОНУ ЩЕ НЕМАЄ…

28 квітня у галереї «Мис­тецький Арсенал» за учас­ті президента НОК Украї­ни Сергія Бубки, голови Держслужби молоді та спорту Равіля Сафіулліна, президента ФФУ Григорія Суркіса та інших поваж­них гостей заходу було презентовано новий ло­готип головної спортив­ної арени України – НСК «Олімпійський».

Всеукраїнський конкурс на кращий логотип «Олім­пійського» було оголоше­но 31 березня. Відтоді на адресу організаторів на­дійшло понад 260 робіт від 155 осіб віком від 16 до 72 років із 42 міст України, Ро­сії, Польщі, Швейцарії. Символ оновленого НСК протягом тижня – з 21 по 27 квітня обирала вся краї­на шляхом інтерактивного голосування. Шість робіт, які за підсумками голосу­вання набрали найбільшу кількість балів, представи­ли на розгляд конкурсно­му журі, до складу якого ввійшли відомі спортсме­ни, спортивні функціоне­ри, спеціалісти в галузі ди­зайну, представники твор­чих професій.

Офіційним логотипом НСК «Олімпійський» стала ком­позиція у вигляді мемб­ранного покриття покрів­лі стадіону. Переможець конкурсу – 33-річний Сер­гій Мельник із Бердянська Запорізької області, який отримав 10 тисяч гривень фінансової винагороди та квиток на урочисте від­криття НСК «Олімпійський». За словами Сергія Мельника, логотип ново­го НСК відображає бачен­ня стадіону очима вболі­вальника, що присутній на спортивній події, адже якраз усередині величез­на мембрана даху «Олім­пійського» постає перед глядачами в усій своїй красі.

 

ПЕРШЕ «ЗОЛОТО» В «ДІАМАНТОВІЙ ЛІЗІ»

6 травня в столиці Катару відбувся перший етап найпрестижнішої легкоатлетичної серії «Діамантова Ліга». У Досі стартували троє українців, двоє з яких повертаються додому з першими здобутими очками та медалями. 

Справжню сенсацію на дис­танції 1500 метрів серед жі­нок створила Ганна Міщен­ко. Переможниця минуло­річного командного чемпі­онату Європи за 200 метрів до фінішу почала приго­ломшливе прискорення, котре увінчалося впевне­ним відривом від супер­ниць і красивою перемо­гою на катарській доріжці. Фінішну смугу українка пе­ретнула з результатом 4:03.00, встановивши не лише особистий рекорд, а й найкращий результат се­зону в світі.

Гідний результат проде­монстрував і срібний при­зер минулорічного чемпіо­нату Європи Максим Мазу­рик. Змагання в секторі для стрибків із жерди­ною серед чолові­ків українець за­вершив на другій позиції, відкривши сезон стрибком на 5 м 70 см. А пере­могу в цій дисци­пліні з найкращим результатом сезону в світі відсвяткував німець Мальте Мор – 5 м 81см. «Бронза» в кубинця Лазаро Борхеса (5 м 60 см).

Третій вітчизняний спортс­мен – Олександр П’ятниця виступав у секторі для мета­ння списа. І хоча українець у своїй найкращій спробі послав спис на пристойні 81 м 73 см, але навіть із та­ким результатом фінішував лише дев’ятим (чемпіоном став чех Петр Фрідріх із ре­зультатом 85 м 32 см).

Загалом «Діамантова Ліга» в сезоні–2011 налічуватиме 14 стартів. По два турніри пройдуть у США, Велико­британії і Швеції, по одному – в Катарі, Китаї, Італії, Нор­вегії, Монако, Франції, Шве­ції та Бельгії.

 

ІЗ КУБКА СВІТУ – З НАГОРОДАМИ

На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який проходив в італійській Болоньї, українка Ольга Харлан завоювала бронзову нагороду, а в командній першості українки повертаються зі «сріблом». 

Лідера вітчизня­них шаблісток за крок до фіналу зупинила поляч­ка Олександра Соха – півфі­нальний поєди­нок між спортс­менками закін­чився з міні­мальною пере­вагою останньої (15:13). А «золото» турніру здобула росіянка Катерина Дячен­ко. Натомість у командних змаганнях українки проби­лися до фінального поє­динку, однак на найвищу сходинку п’єдесталу поша­ни так і не піднялися. Лише одного влучного уколу не вистачило олімпійським чемпіонкам Пекіна Ользі Харлан, Олені Хомровій, Га­лині Пундик та Ользі Жов­нір, аби завоювати титул чемпіонок етапу Кубка сві­ту – в фіналі українки з ра­хунком 44:45 поступилися лідерові світового рейтин­гу збірній Росії.

Матеріали сторінки підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, для «ПВ»

14.05.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання