« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«ДИНАМО» ДОСТРОКОВО ОФОРМИЛО ЧЕМПІОНСТВО

«ДИНАМО» ДОСТРОКОВО ОФОРМИЛО ЧЕМПІОНСТВО

 Минулий ігровий вікенд став до­леносним у боротьбі за розподіл місць на верхівці турнірної та­блиці вітчизняної футбольної Прем’єр-ліги. Донецький «Шах­тар», звівши унічию матч з одесь­ким «Чорноморцем», дав киянам шанс достроково оформити пе­ремогу в чемпіонаті за умови зви­тяги над полтавською «Вор­склою». Підопічні Сергія Ребро­ва сповна використали слушну нагоду, здобувши 15-й титул найсильнішої команди України.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

За три тури до закінчення сезо­ну 2015/2016 коло претенден­тів на чемпіонство традицій­но обмежувалося двома гран­дами вітчизняного футболу, причо­му попереду в суперників – очний поєдинок 1 травня. Утім, волею долі, насамперед через непоступли­вість одеситів, власники «золота» визначились достроково – по закін­ченні київського матчу «Динамо» з «Ворсклою».

Донеччани свій матч проти одеси­тів проводили 23 квітня в Одесі. Зро­зуміло, з огляду на диспозицію у тур­нірній таблиці, перемога була більш потрібна гостям, які зі стартовим свистком рефері Ігоря Пасхала взя­лися до облоги воріт «моряків». Тож на 10-й хвилині матчу Бернард невід­порним ударом зі штрафного вивів підопічних Мірчі Луческу вперед. Здавалося, «помаранчево-чорним» залишалося лише розвивати старто­вий успіх, але господарі поля «вгри­залися» буквально у кожен метр сма­рагдового газону, почасти гравцям «Шахтаря» просто не таланило. А на початку другої сорокап’ятихвилинки вихованець київського «Динамо» Владислав Калітвінцев відновив рівновагу в матчі – також після розіграшу стандарту! Не мож­на сказати, що надалі донеччани во­лоділи тотальною перевагою, але на­прикінці гри таки практично «закри­ли» одеситів на їхній половині поля. Утім, господарі матчу вистояли і по­ділили очки з гостями, що для остан­ніх уже наступного дня стало фа­тальним фактором.

Зважаючи на результат основних конкурентів, кияни з перших хви­лин двобою з «Ворсклою» почали шукати ключі до воріт Дмитра Не­погодова. До пори до часу захист і голкіпер гостей, а також технічний брак динамівців у вирішальній ста­дії атак дозволяли полтавчанам зберігати ворота на замку. Нарешті на 36-й хвилині Ярмоленко продер­ся до штрафного майданчика гос­тей, зібрав навколо себе захисників «Ворскли» і відпасував на Мораеса, якому залишалося лишень розстрі­ляти ворота гостей. У другому тай­мі гості попервах намагалися щось намудрити біля воріт ветерана «Ди­намо» Олександра Шовковського, але гра здебільшого тривала у спо­кійному руслі, лишень під завісу матчу у гравців почали здавати не­рви. Однак рахунок на табло так і не змінився, тож підопічні Сергія Реброва оформили друге поспіль чемпіонство, а загалом у «Динамо» це вже 15-те «золото» у чемпіонатах України. З врахуванням радянсько­го періоду, «біло-сині» невдовзі роз­міняють четвертий десяток титулів – в активі киян 28 звань найсильні­шого клубу країни.

 

ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛРАДА ФСТ «УКРАЇНА» ВИЗНАЧИЛА ПЕРСПЕКТИВИ

В Ужгороді відбулася звітно-виборна конференція Закар­патської обласної ради фіз­культурно-спортивного това­риства «Україна». Головою облради ФСТ на наступний пе­ріод обрано Василя Марківа.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Закарпатська обласна рада ФСТ «Україна» якнайширше сприяє розвиткові спортив­но-масової роботи. За останні роки тут підготов­лено 7 майстрів спорту, 19 кандидатів у майстри, 54 першорозрядники, понад 750 спортсменів масових розрядів. Масово, на висо­кому рівні щорічно прово­дяться галузеві спартакіади, турніри і змагання з бага­тьох видів спорту. Звичайно, на звітно-виборній конфе­ренції обговорювалися і на­гальні питання утримання та фінансування ДЮСШ, на­явної спортивної бази, умов підготовки талановитої мо­лоді, розвитку масової фіз­культури і спорту, прове­дення спартакіад і змагань у трудових колективах тощо.

Керівники облпрофради і галузевих профспілок, спортсмени і тренери подя­кували на конференції за 40 років сумлінної роботи в спорті колишньому багато­річному голові облради Владиславу Кушнірчуку.

 

«НОВАТОР» ПРОБИВСЯ ДО СУПЕРЛІГИ

Минулого тижня у Чернігові завершився пере­хідний турнір команд вищої ліги (чоловіки) за право виступати наступного сезону в Супер­лізі. За результатами двобоїв право випробу­вати свої сили серед вітчизняної волейбольної еліти здобули чернігівський «Буревісник- ШВСМ» і хмельницький «Новатор».

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Власне, лише чернігівці та хмельничани насправді й вели боротьбу за путівки до Суперліги ‒ «Фаворит» із Лубен та друга команда харківського «Локомотива», які також виступали у перехідному турнірі, на жаль, не змогли скласти гідну конкуренцію переможцям.

Уже в першому турі, який відбувся на спортивній базі ДП «Новатор», що у Хмельницькому, господарі майданчика і «буревісники» влашту­вали справжній двобій. 3 перших хвилин поєдинку гравці «Новато­ра» почали демонструвати всім, що команду влаштує лише перемо­га. Чернігівці довго «розкачувалися», а тому на другу технічну пере­рву пішли з рахунком 16:10 на користь господарів, у яких і атаки були успішнішими, і підбір вдалий, і блок надійний. Тож «Новатор» впевнено виграв першу партію ‒ 25:17. Натомість друга стала діаме­трально протилежною першій. Гості одразу пішли у відрив, і лише у середині партії господарям вдалося відновити паритет. Утім, гості таки дотисли, записавши собі в актив другу партію (25:21). Третій сет був грою нервів та емоцій. Спершу «Новатор» пішов у відрив, згодом «Буревісник-ШВСМ», потім рахунок довго тримався рівним, аж поки хмельничанам вдалося вирвати перемогу з рахунком 25:23. Не менш драматичною виявилася четверта партія, яка стала і фі­нальною у матчі, а завершилася знову таки з рахунком 25:23. Відтак підсумкова перемога хмельничан ‒ 3:1.

«Усі ігри були напруженими. Не пригадую, коли три дні поспіль ви­рували такі спортивні баталії в нашому місті, ‒ наголосив головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – Завдячую за це команді. Ра­дий, що перед місцевими вболівальниками нам вдалося очолити турнірну таблицю. Гадаю, що в Чернігові ми досягнемо своєї мети».

У другому турі, який приймав Чернігів, лідери зустрілися в другий ігровий день. У першому сеті колектив Миколи Благодарного до­зволив гостям перемогти з традиційним уже рахунком 25:23, на­томість решту партій записали собі до активу виключно господа­рі ‒ 25:20, 25:12, 26:24.

Зважаючи на перемоги в матчах з рештою суперників по перехід­ному турніру, саме «Буревісник-ШВСМ» і «Новатор» здобули пра­во виступати у Суперлі­зі. Натомість постійний учасник Суперліги останніх сезонів лубен­ський «Фаворит» і моло­діжна команда харків­ського «Локомотива» проведуть наступний сезон у вищій лізі.

29.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання