« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

СТРІЛЯЮЧІ ЛИЖНИКИ ЗАВЕРШИЛИ СЕЗОН

СТРІЛЯЮЧІ ЛИЖНИКИ ЗАВЕРШИЛИ СЕЗОН

Недавно українська біатлонна збірна нарешті повернулася до­дому після серії виступів на між­народній арені – етапах Кубка світу, планетарній першості. За­галом упродовж сезону 2015/2016 українські стріляючі лижники завоювали сім наго­род; жіноча збірна фінішувала п’ятою у Кубку націй, чоловіча – сьомою.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Шість медалей – в активі прекрасної половини на­шої біатлонної збірної, причому три з них – в Олени Підгрушної («золото» і дві «бронзи»). Сергій Семенов підтри­мав честь найпопулярнішого ві­тчизняного зимового виду спорту на чемпіонаті світу, де завоював бронзову нагороду у спринті.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, під­биваючи підсумки сезону в рамках спецпроекту «Експерти біатлону», наголосив, що тренерський штаб і керівництво Федерації перед почат­ком сезону були свідомі того, що молодь іще не підтяглася до тих кондицій, які мають бути в голо­вній команді. Тому для спортсме­нів не ставили надзвичайних завдань і хотіли насам­перед розібратися зі збірною для якнай­кращої підготов­ки до Олімпій­ських ігор.

Стосовно пер­соналій, то Оле­ні Підгрушній після тривалої перерви у висту­пах після повер­нення вдалося ви­тримати шалений змагальний графік. І на­віть збій зі здоров’ям у м. Хольмен­коллен продемонстрував готов­ність Олени боротися за десятку до кінця.

«Ті самі проблеми були й у Джи­ми. Протягом сезону Юля періодич­но боролася з хворобами. Щойно на­бирала форму, одразу ж з’являлася температура. У Валі Семеренко неоднозначна підготовка до сезону, і мотивація була не такою, якою мала би бути у спортсменки такого рівня», – цитує сайт biathlon.com.ua слова Володимира Бринзака.

Президент ФБУ також оцінив ро­боту головного тренера жіночої збірної (словенський спеціаліст Урош Велепець, нагадаємо, лише перший рік працює з командою). «Не все вийшло, як того хотіли, оскільки тренер іще не знав індиві­дуальних особливостей кожної зі своїх підопічних. Бондар, примі­ром, він ставив завдання стабілізу­вати стрільбу. І в підсумку Яна ста­ла стріляти трохи краще. Сподіває­мося, що наступного сезону вона виступатиме на іншому рівні. Зага­лом, повторюся, ми лише на стадії формування команди, і лише в на­ступному передолімпійському се­зоні акцент робитимемо на чемпіо­нат світу. Урош – гарний фахівець, він знайшов шлях до кожної спортсменки, а це те, чого нам не вистачало», – прокоментував Воло­димир Бринзак.

За його словами, чоловіки вико­нали завдання на сезон – якраз сильна стать мала проявити себе на планетарній першості. Кі­нець сезону, коли Сергій Семенов зій­шов на п’єдестал пошани на чемпіонаті світу, проде­монстрував, що наші чоловіки мо­жуть боротися на пристойному рівні.

 

МИКОЛА МІЛЬЧЕВ ЗДОБУВ «ЗОЛОТО» НІКОСІЇ

На першому етапі Кубка світу зі стендової стрільби, який тривав у Нікосії (Кіпр), пер­шість виборов чемпіон Олім­пійських ігор 2000 року украї­нець Микола Мільчев.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

сіднейської Олімпіади у кваліфікації по­казав другий результат, із 125 мішеней не вразивши лише чотири. Натомість у півфіналі після пострілів українця розбитими вияви­лися 15 тарілок із 16-ти.

У вирішальному протисто­янні суперником нашого співвітчизника був брита­нець Девід Ллевеллін. Спершу обидва претенден­ти на «золото» виступили рівно, поціливши у 14 міше­ней, а от у перестрілці влуч­нішим виявився представ­ник Одещини ‒ чотири роз­биті тарілки проти трьох. Третім зійшов на п’єдестал пошани іспанець Хуан Хосе Арамбуру.

Для 48-річного заслуженого майстра спорту України тур­нір у Нікосії став 52-м ета­пом Кубка світу в кар’єрі. У Сіднеї–2000 Микола Мільчев, нагадаємо, встано­вив «вічний» рекорд олімпі­ад, вибивши 150 мішеней із 150-ти (125 у кваліфікації + 25 у фіналі).

 

КУЗНЯ ЮНИХ ТАЛАНТІВ

У Хмельницькому дитячо-юнацька спортивна школа № 2 – одна із кращих у регіоні. Тут юні спортсмени під пильним оком своїх наставни­ків мають можливість відшліфовувати свою вправність у 7 секціях: фехтування, кулькової стрільби, шахів, художньої гімнастики, хокею з шайбою, футзалу, веслування на байдарках та каное.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Колектив ДЮСШ № 2 упродовж багатьох років ро­бить усе для розвитку спорту серед учнівської моло­ді не тільки обласного центру, а й регіону загалом. Серце й душу віддають юним спортсменам досвідче­ні тренери-викладачі Нела Ковриженко, Ігор Свідницький, Марина Зінгайло та ін. Очолює спортивний заклад Сергій Солтик, голова профкому ‒ Федір Мельник.

Вихованці школи на міських, обласних та всеукраїнських зма­ганнях виборюють призові місця, про що свідчать кубки, по­чесні грамоти, дипломи та інші здобуті ними трофеї. Примі­ром, юна спортсменка Євгенія Дзятко (тренер Марина Зінгай­ло) здобула першість у чемпіонаті України з шахів серед ді­вчат. Вихованки тренера Ігоря Свідницького Дарія Садова та Валерія Лобода стали призерами на всеукраїнських змаганнях з фехтування. І таких прикладів можна наводити чимало.

При школі функціонує один із кращих та єдиний в області ша­ховий клуб, де мають можливість у комфортних умовах за­йматися улюбленою справою спортсмени, ветерани, любителі шахів. У ДЮСШ № 2 також діє стрілецький тир, на базі якого проводяться чемпіонати міського, обласного та всеукраїнсько­го рівнів із кулькової стрільби.

За підтримки міської влади цьогоріч тут буде проведено реконструкцію частини приміщення, облаштовано санітарні вузли, зовнішні мережі.

«Я завдячую долі, що дала можливість працювати у цьому навчальному закладі, ‒ ділиться ветеран Зброй­них Сил, полковник у від­ставці, працівник стрілець­кого тиру Мечислав Станіс­лавович Грижбовський. ‒ Тут працюють справжні фа­хівці, які віддаються сповна улюбленій справі, роблять усе для розвитку спорту се­ред молоді».

03.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання