« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ВЕЛОСПОРТ НА ЗАКАРПАТТІ РОЗВИВАЄ ТРЕНЕР ІЗ ДОНЕЦЬКА

ВЕЛОСПОРТ НА ЗАКАРПАТТІ РОЗВИВАЄ ТРЕНЕР ІЗ ДОНЕЦЬКА

 Розвиткові велоспорту у Закарпатській облас­ній раді ФСТ «Спартак» здавна приділяють чи­мало уваги. Втім, у голови облорганізації спорттовариства Миколи Щадея ширше бачен­ня стратегії розвитку цього виду спорту.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Першим кроком у цьому напрямі стало підписання до складу велосипедистів-спартаківців Закарпаття пер­спективного юнака з Ужгорода Володимира Козлов­ського, який виступав за відомий міжнародний ве­локлуб ICД та Донецьку область. У липні 2014 року Володи­мир, уже захищаючи честь Закарпаття, став чемпіоном Украї­ни з велоспорту-МТБ «крос-кантрі», виконавши норматив майстра спорту України. А 2015-го він був четвертим на чем­піонаті Європи.

Після початку трагічних подій на сході України наставник Во­лодимира Козловського – заслужений тренер України, тренер вищої категорії Віктор Мельник теж виявив бажання переїха­ти з Донецька до Ужгорода. Цю ідею підтримав керманич за­карпатського «Спартака» Микола Щадей. За його ініціативи та за допомогою управління молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Віталій Ерфан) було вирішено питання пра­цевлаштування знаного фахівця-переселенця із зони АТО в Ужгороді, отримано на орендних засадах приміщення для ве­лобази в місцевій ЗОШ № 20 (директор Мар’ян Комарниць­кий), де проведено сучасний ремонт за спонсорські кошти. Ці­кавий факт: переїжджаючи з Донецька до Ужгорода, Віктор Мельник зумів перевезти власний спортивний інвентар – ве­лосипеди, тренажери тощо.

Після переїзду досвідченого фахівця почала реалізовуватися на практиці стратегія розвитку велоспорту, яку голові облра­ди ФСТ «Спартак» Миколі Щадею допомагає втілювати в життя колишній керівник обласної ради цього спорттовари­ства Антон Яцина, до речі, відомий у Закарпатті майстер спорту СРСР з велоспорту.

Нині велосипедний спорт у Закарпатті отримав потужний поштовх до подальшого розвитку. Результатом копіткої ро­боти стали нові досягнення спортсменів-велосипедистів ФСТ «Спартак» нашого краю. Високі результати показують Василь Морозов, який виконав норматив майстра спорту України, Том Рего – чемпіон України серед юнаків та ін. Торік в області відбулося п’ять офіційних стартів чемпіонату Украї­ни з велоспорту.

 

«ІМПЕРІЯ ЮНИХ ТАЛАНТІВ»

Весна розпочалася кра­сою, ніжністю та грацією – 4–6 березня у Києві три­вала VI Відкрита першість ДЮСШ Дерюгіних із ху­дожньої гімнастики «Ім­перія юних талантів».

На змагання зібралося 75 команд з усієї України. Та­кої кількості команд досі не було на жодному тур­нірі в Україні. Змагалися найкращі юні гімнастки, і ніхто не залишився без нагород.

Кирило ЛАТИШЕВ,

спеціально для «ПВ»

 

УКРАЇНСЬКІ «РУСАЛОНЬКИ» ПІДКОРИЛИ ОЛІМПІЙСЬКУ СТОЛИЦЮ

У Ріо-де-Жанейро, де у серпні відбудуться Ігри ХХХІ літньої Олімпіади, завершився кваліфі­каційний відбірковий олімпій­ський турнір із синхронного пла­вання. У командних змаганнях українки за сумою технічної та довільної програм посіли перше місце, отримавши найвищу суму балів – 186,7855, а отже, гаранту­вали собі право представляти Україну на найголовніших стар­тах чотириріччя.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Наші синхроністки як ніколи були близькими до того, щоб завоювати путівку на Олім­піаду. Для цього на відбурко­вому турнірі підопічним головного тренера збірної України Світлани Саїдової необхідно було пробитися до трійки кращих серед семи ко­манд-учасниць змагань. Але вітчиз­няні «русалоньки» перевиконали за­вдання-мінімум і повертаються із Бразилії тріумфаторками.

У минулу суботу «синьо-жовта» команда (Лоліта Ананасова, Анна Волошина, Олександра Сабада, Дар’я Юшко, Ксенія Си­доренко, Катерина Садурська, Анаста­сія Савчук та Оле­на Гречіхіна) розпочала ви­ступ і в техніч­ній програмі од­разу ж показала найкращу суму балів серед усіх учасниць – 92,2855 бала. Під час висту­пу всі елементи дівчата виконали бездоганно. Окремо слід сказати про чудову музику, яку пі­дібрав тренерський штаб збірної спеціально до цього турніру. Тож виступ став не тільки гарним до­робком перед довільною програ­мою, зазначається на сайті Федера­ції синхронного плавання України, а й шикарним подарунком тренеру збірної Валерії Меженіній, яка на­передодні святкувала день наро­дження. Найближчих переслідува­чок – японок наші дівчата випере­дили майже на 0,2 бала, а італійки, які фінішували у технічній програ­мі третіми, взагалі відстали на по­над 2,5 бала.

У довільній програмі представ­ниці Країни, де сходить сонце, на­магалися відігратися, але макси­мум, чого їм вдалося досягти, – по­казати кращий результат в окремо­му виді програми. Результат у до­вільній програмі представниць Японії (94,6333 проти 95,5000 украї­нок) абсолютно не завадив нашим співвітчизницям стати тріумфатор­ками змагань. Підсумкова сума українок у загальному заліку – 186,7855, за ними фінішувала коман­да Японії, замкнули трійку призе­рів італійки. Ці три команди й отримали заповітні путівки на Олімпіаду у групових вправах. Принагідно зазначимо, що здобув право боротися за медалі у Ріо і український дует Лоліта Ананасова/Анна Воло­шина.

Тож сподіватиме­мося, що влітку наші «русалонь­ки» поборються із визнаними май­стринями цього елегантного виду спорту і винирнуть із олімпійських ба­сейнів Бразилії з доро­гоцінним доробком.

12.03.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання