« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ПОТІШИЛИ ФУТБОЛІСТИ І ШАБЛІСТИ

ПОТІШИЛИ ФУТБОЛІСТИ І ШАБЛІСТИ

 Цьогоріч у командних і колективних виступах серця українських уболівальників найбільше сповнили оптимізмом вітчизняні майстри шкі­ряного м’яча та шпаги. Збірна України з фут­болу вперше пробилася через сито відбірко­вих матчів до фінальної частини континен­тальної першості, київське «Динамо» через понад півтора десятиліття вийшло з групи у розіграші Ліги чемпіонів, а чоловіча команда мушкетерів здобула «золото» на світовій пер­шості у Москві.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Мільйони вболівальників найпопулярнішої у світі гри цьогоріч нарешті з полегшенням зітхнули на повні груди – збірна України вперше в історії зу­міла пробитися через плей-офф на чемпіонат Європи з футболу, який відбудеться у Франції влітку 2016 року. Наші футболісти не просто перервали гірку низку не­вдач в іграх «на виліт», яка нараховувала п’ять програних «стиків», а й здолали у плей-офф словенців, над якими досі не знали радості перемог.

Cтоличний клуб якраз став іншим футбольним колекти­вом, що зцілив своїми результатами зранені душі футболь­них уболівальників. Востаннє у розіграші найпрестижнішо­го клубного турніру континенту кияни виходили з групи ще за часів тренерства легендарного Валерія Лобановсько­го, коли нинішній очільник «біло-блакитних» Сергій Ребров іще сам захищав кольори уславленого клубу. А восени у непростій групі з «Челсі», «Порту» і «Маккабі» кияни проде­монстрували характер і вийшли до 1/8 розіграшу Ліги чем­піонів. Там їхнім суперником буде «Манчестер Сіті», ігри відбудуться 24 лютого (у Києві) і 15 березня.

Відзначимо і нашу чоловічу команду шпажистів. Четвірка мушкетерів у складі Анатолія Герея, Дмитра Карюченка, Максима Хвороста і Богдана Нікішина на чемпіонаті світу в Москві здобула яскраву перемогу. Здолавши у чвертьфіна­лі з мінімальним рахунком господарів помосту (34:33), на­далі наші шаблісти не дозволили нікому поставити під сумнів свою перевагу – у півфіналі здолали італійців (15:11), а у вирішальному протистоянні не залишили жод­них шансів корейцям (34:24). Таким чином, наші шпажисти вперше вибороли звання найсильніших на планеті.

 

ФОМЕНКО ЗДОЛАВ ПРОКЛЯТТЯ ПЛЕЙ-ОФФ

Звання найуспішнішого тре­нера року, що минає, як ніхто інший гідний очільник націо­нальної футбольної збірної Михайло Фоменко. Під ору­дою досвідченого наставника «синьо-жовта» дружина впер­ше здолала раунд плей-офф (п’ять попередніх дуелей «на виліт» українці програвали) у боротьбі за вихід до фінальної частини представницького міжнародного турніру і влітку на полях Франції боротиметь­ся за звання кращої команди континенту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

 Михайло Фоменко прийшов до керма збірної у тяжкий для головної команди країни час – наприкінці 2012 року, під час попереднього відбору до сві­тової першості, яка минулоріч відбулася у Бразилії. Під його керівництвом наші хлопці лише у плей-офф поступилися путівкою на Мундіаль збірній Франції, але фантастичний турнірний ривок і переможний поступ нашої команди відзна­чили всі – ФІФА назвала збірну України найбільш прогресую­чою збірною року.

Відбір на чемпіонат Європи 2016 року українці знову закін­чили на другій сходинці тур­нірної таблиці, відтак виборю­вати місце у фінальній частині ЧЄ довелося знову у стикових матчах зі Словенією. Перемога 2:0 у Львові й нічия 1:1 у Марі­борі дозволили нашій збірній уперше здолати раунд плей- офф. Минулої п’ятниці Феде­рація футболу України одно­стайно затвердила кандидату­ру Михайла Фоменка на посаді головного тренера збірної до закінчення Євро–2016.

Зазначимо, що під керівни­цтвом Михайла Фоменка збір­на України провела 30 матчів, із яких 20 виграла, 6 зіграла внічию і в чотирьох поступила­ся. Він є найуспішнішим трене­ром «синьо-жовтих» з-посеред тих, під чиїм керівництвом го­ловна команда країни провела понад 10 матчів.

 

П’ЯТІРКА КРАЩИХ ВІД «ПВ»

Напередодні Нового року заве­дено підбивати підсумки. Тради­ційно «ПВ» теж відзначають кращих вітчизняних спортсме­нів, тренерів і команди, які були найуспішнішими у році, що до­бігає кінця. Тож пропонуємо у фінальному цьогорічному номе­рі своєрідний «хіт-парад» спор­тивних досягнень 2015 року.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Поточний рік виявився для українських спортсменів, як і для усієї країни, непро­стим – траплялися і гучні перемоги, і прикрі поразки. Високи­ми результатами порадували наші співвітчизники в різних видах спор­ту на змаганнях найвищого рівня – на чемпіонатах світу та Європи, на етапах Кубків світу, на І Європей­ських спортивних іграх. Так, тільки в олімпійських дисциплінах на чемпіонатах світу українці здобули 19 медалей, із чемпіонатів Європи привезли 33 нагороди, а на перших в історії Європейських іграх у Баку вибороли 46 медалей, із яких 8 – найвищого ґатунку. Загалом на міжнародних змаганнях спортсме­ни збірних команд України з олім­пійських, неолімпійських та пара­лімпійських видів спорту вибороли понад 2400 медалей різного ґатунку, з яких понад 850 золотих нагород.

Серед позитивних моментів 2015-го варто відзначити те, що на цей час олімпійські ліцензії на Ігри– 2016, які наступного року приймати­ме Бразилія, уже здобули по­над 100 вітчизняних ат­летів. На Паралім­пійські ігри у Ріо-де-Жанейро українські майстри здо­були 54 путів­ки. І ще зна­чна когорта має шанси приєднатися до олімпійців і па­ралімпійців після відбіркових турнірів, які триватимуть до середини на­ступного року.

Вибір редакції «ПВ» серед кра­щих із кращих, звісно, доволі суб’єктивний. Однак наші фаворити мають пристойний послужний спи­сок досягнень, який і дозволив їм ви­передити решту гідних конкурен­тів. Отже, до п’ятірки кращих спортсменів 2015 року редакція «Профспілкових вістей» зарахувала чемпіона світу з греко-римської бо­ротьби і срібного призера І Європей­ських ігор Жана Беленюка (визна­ний кращим борцем класичного сти­лю у світі), переможницю (мас-старт) і бронзову призерку (спринт) ЧС–2015, «золоту» медалістку конти­нентальної першості у командній естафеті біатлоністку Валентину Семеренко, чемпіонку світу з шахів Марію Музичук, чемпіона світу із сучасного п’ятиборства Павла Тимощенка (на конгресі Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства визна­ний спортсме­ном року серед п’ятиборців) і шаблістку Ольгу Харлан (срібний при­зер ЧС і володар «золота» І Євро­пейських ігор у ко­мандній першості).

29.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання