« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

СПОРТСМЕНИ «НОВАТОРА» ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

СПОРТСМЕНИ «НОВАТОРА» ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Другий тур заводської спартакі­ади працівників ДП «Новатор» м. Хмельницького, присвячений 50-річчю трудової діяльності підприємства та створення профспілкової організації, пройшов під девізом «За ко­мандний дух і здоровий спосіб життя». Змагання з шести видів спорту зібрали близько 250 учасників і тривали з 16 листо­пада по 2 грудня на базі спор­тивно-оздоровчого комплексу підприємства.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

На урочистому відкритті до команд після виконання Гімну України з напутніми словами звернулися дирек­тор підприємства Анатолій Вдови­ченко, голова профспілкової органі­зації Олександр Рижанський та ди­ректор спортивного комплексу Іван Гуцалюк (він же і головний суддя спартакіади). Вони привітали при­сутніх з початком змагань і побажа­ли успіхів у спортивній боротьбі. До слова, «Новатор» славиться сво­їми спортивними досягненнями, а діяльність щодо формування здоро­вого способу життя є пріоритетним напрямом у роботі профспілкового комітету й адміністрації підприєм­ства. Організацію спартакіади та її фінансування взяв на себе проф­спілковий комітет.

Команди трудових колективів підпри­ємства визначали кращих у шести видах спорту: міні-футболі (10 команд), во­лейболі (6 ко­манд), настіль­ному тенісі (60 учасників), ша­хах (35 учасників), армрестлінгу (25 учасників) і гирьовому спорті (20 учасників). Варто відзна­чити постійно зростаючу кількість учасників спартакіади, оскільки на підприємство приходить працюва­ти все більше молоді. У змаганнях взяли участь загалом близько 250 працівників різного віку від 20 до 65 років. У перспективі планується до програми спартакіади внести й інші популярні види спорту, такі як баскетбол, кульова стрільба.

А цьогоріч у міні-футболі продо­вжилась переможна традиція – кра­щою знову стала команда цеху № 012. Найсильнішими у волейболі виявилися представники цеху № 017. Першу сходинку в настільно­му тенісі виборов працівник цеху № 012 Євген Онищук, в армрестлін­гу тріумфував учасник команди ад­міністрації Денис Кадинський, у гирьовому спорті не було рівних учаснику команди технічного управління Олександру Новіку, найкращим шахістом став учасник команди адміністрації Володимир Іванов.

За результатами всіх виступів було підбито підсумки, й перше за­гальнокомандне місце виборола ко­манда цеху № 012, другими стали представники технічного управління, третім фіні­шував колектив адміні­страції підприєм­ства. Завершився захід спортивним святом, під час якого Анатолій Вдовиченко й Олександр Рижан­ський вручили кра­щим командам та спортсменам медалі, грамоти, кубки, дипло­ми й грошові винагороди.

 

ВАЖКОАТЛЕТИ РОЗПОДІЛИЛИ ЛІЦЕНЗІЇ НА ОЛІМПІАДУ

За результатами двох ліцензійних чемпіонатів світу важкоатлети розподілили путівки на го­ловну спортивну подію наступного року – Олімпійські ігри, які прийматиме бразиль­ський Ріо-де-Жанейро. Відповідно до обра­хунків Міжнародної федерації важкої атлети­ки, чоловіча збірна України буде представле­на на головних спортивних стартах чотири­річчя чотирма спортсменами (з шести можли­вих), жіночій команді до максимальної кіль­кості (чотирьох) не вистачило одного бала, тож підкоряти важкоатлетичний поміст у Ріо будуть три наші співвітчизниці.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Остаточний розподіл ліцензій на Ігри–2016 відбувся після підбиття підсумків чемпіо­нату світу з важкої атлетики серед чолові­ків і жінок, який наприкінці листопада при­ймав американський Х’юстон. Зважаючи на додаткову цінність вдалих виступів, змагання відві­дала рекордна кількість учасників – 748 важкоатлетів із 105 країн світу.

Україну в Техасі представляли Богдан Токар (вагова ка­тегорія до 62 кг), Олександр Пелешенко (85 кг), Дмитро Чумак (94 кг), Володимир Гоза (94 кг), Костянтин Рева (105 кг), Роман Зайцев (105 кг), Олег Прошак (понад 105 кг), Ігор Шимечко (понад 105 кг); у жінок на поміст вийшли Яна Дяченко (48 кг), Юлія Паратова (53 кг), Ве­роніка Івасюк (58 кг), Юлія Каліна (63 кг), Марія Хлян (69 кг), Ганна Козенко (75 кг) та Анастасія Лисенко (по­над 75 кг).

На жаль, зійти на подіум не вдалося жодному нашому співвітчизникові. Четвертими, за крок до заповітних ме­далей, фінішували Олександр Пелешенко та Юлія Калі­на. До десятки найсильніших важкоатлетів світу ввій­шли Дмитро Чумак (став шостим), Роман Зайцев (сьо­мий) та Юлія Паратова (восьма).

Однак, зважаючи на результати попередніх виступів, наші майстри штанги на Олімпіаді в Бразилії будуть представлені все ж гідно – чотирма чоловіками і трьо­ма жінками.

Нагадаємо, що цьогоріч українські важкоатлети, окрім чемпіонату світу в Х’юстоні, завоювали медалі на всіх міжнародних стартах: на чемпіонаті Європи серед до­рослих у Грузії жіноча збірна України взагалі стала най­кращою на континенті, чоловіча збірна була першою на чемпіонаті Європи–2015 серед юніорів у Литві. А згідно з рейтингом Європейської федерації важкої атлетики, 2015 року Україна ввійшла до п’ятірки кращих в Європі, посівши високу четверту сходинку.

 

БРОНЗОВИЙ ДУБЛЬ ПІДГРУШНОЇ В ОСТЕРСУНДІ

Повернення у великий спорт капітан жіночої біатлонної збірної Олена Підгрушна від­святкувала двома бронзови­ми медалями, які здобула в індивідуальному заліку на першому етапі розіграшу Кубка світу цього сезону в шведському Остерсунді.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Результати олімпійської чем­піонки в жіночій естафеті Ігор–2014 під час передсе­зонної підготовки і перших командних стартів не надто вражали, але вийшовши на старт індивідуальних гонок, Олена одразу розставила всі крапки над «і». Гостре око в першій же індивідуальній гонці, коли вона не припусти­лася жодного промаху на чо­тирьох вогневих рубежах, до­зволило українці сміливо пре­тендувати на місце на подіу­мі. Й Олена домоглася свого, пропустивши на фініші попе­ред себе лише італійку Доро­тею Вірер (відстрілялась теж на відмінно) і француженку Марі-Дорен Абер (двічі схибила).

Ну а продовжила майстер- клас Підгрушна в спринтер­ському забігу. Цього разу від­стрілятися без похибок ліде­ру нашої збірної не вдалося (один промах), натомість швидкість вона продемон­струвала просто відмінну. Відтак фінішувала знову тре­тьою, випередили українку чешка Габріела Соукалова та італійка Федеріка Санфіліппо, які залишили стрільбище «чистими».

У загальному заліку Кубка сві­ту Олена Підгрушна підняла­ся на друге місце і поступа­ється Габріелі Соукаловій лише чотирма очками.

 

12.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання