« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

І знову в когорті кращих

І знову в когорті кращих

Минулого вікенду збірна України в далекій Австралії виборювала право наступного сезону виступати в основній сітці Світової групи розіграшу Кубка Федерацій – жіночого командного чемпіонату світу. У напруже­ній дводенній боротьбі, попри шалену підтримку трибунами місцевих спортсменок і доволі суттєву різницю в рейтингу WTA не на користь українок, наші дівчата перемогли господарів кортів, а відтак наступно­го сезону виступатимуть в елітному дивізіоні неофіційного командного чемпіонату світу серед жінок!

АВСТРАЛІЯ – УКРАЇНА – 2:3

16 квітня

Ярміла Грот – Ольга Савчук – 6:1, 6:1

Леся Цуренко – Анастасія Родіонова – 6:1, 6:4

17 квітня

Ярміла Грот – Леся Цуренко – 6:1, 6:3

Ольга Савчук – Анастасія Родіонова – 7:6 (3), 7:6 (12)

Леся Цуренко/Ольга Савчук – Ярміла Грот/ Анаста­сія Родіонова – 0:6, 7:6 (3), 6:3.

Попервах здавало­ся, що ситуація для української збірної не віщує нічого позитив­ного. Буквально вирвав­ши у лютому перемогу в Швеції над місцевими те­нісистками в боротьбі за право виступати у плей-оф за вихід до Світової групи (лише у вирішаль­ній п’ятій зустрічі наша пара Катерина Бондарен­ко/Ольга Савчук постави­ла переможну крапку – 7:5, 6:2, тож загальний ра­хунок зустрічі становив 3:2), наша команда на до­дачу до лідера збірної Олени Бондаренко втра­тила ще й її сестру Кате­рину (обидві спортсменки травмовані). А минулого року, нагадаю, навіть із першою ракеткою Украї­ни Оленою Бондаренко наші дівчата не знайшли вагомих аргументів проти тих таки австралійок – у Харкові збірна України «всуху» поступилася ко­манді Зеленого континен­ту (0:5). То на який резуль­тат можна було розрахо­вувати в Австралії?!

Натомість капітан української команди Ігор Дерновський не прихову­вав амбіційних планів здобути перемогу. Нехай і на виїзді! Звичайно, поді­бний настрій очільника збірної потрібно лише ві­тати (й справді, важко уя­вити, як можна інакше на­лаштовувати підопічних), але тверезий аналіз усе ж відчутно схиляв шальки терезів на бік австралі­йок. І хоча цього разу вони, як, утім, й українки, також не спромоглися ви­ставити оптимальний склад (відсутні були ліде­ри збірної Саманта Сто­сур та Єлєна Докіч), усе ж за іменами та місцями в тенісному табелі про ран­ги господар і кортів ви­глядали фаворитками зу­стрічі. Так, екс-словачка Ярміла Грот в останньому рейтинг-листі WTA позна­чена під № 30, екс-росіянка Анастасія Родіонова є 72-ою. Натомість лідер укра­їнської команди Леся Цу­ренко посідає лише 128-у сходинку в рейтингу WTA, Ольга Савчук – 143-у, а Юлія Бейгельзімер взага­лі в десятці тих, хто зами­кає другу сотню…

Водночас добре, що на корті грають не імена і місця в рейтингу! Так, най­рейтинговіша учасниця двобою Ярміла Грот в оди­ночних зустрічах нашим дівчатам не віддала жод­ного сету – в дебюті матчу не залишила шансів Ользі Савчук (6:1, 6:1), а в неділю в першому матчі дня «розі­бралася» й з Лесею Цурен­ко (6:1, 6:3). Натомість наші тенісистки, хоча гіпоте­тично мали бути вдвічі слабшими за Родіонову, в свою чергу, не подарували росіянці жодного сету! У суботу Леся зрівняла шан­си команд, завдавши по­разки Анастасії Родіоно­вій (6:1, 6:4), а наступного дня екс-росіянку здолала вже Ольга, в наднапруже­ному поєдинку на двох тай-брейках не дозволив­ши австралійкам достро­ково святкувати перемогу – 7:6 (3), 7:6 (12). Причому Савчук здобула перемогу, реалізувавши п’ятий матч-бол!

Оскільки одиночні по­єдинки не дозволили вия­вити переможця матчу, вирішальною стала парна зустріч. І хоча під час же­ребкування планувалося, що командний поєдинок завершиться парним про­тистоянням Саллі Пірс/Софі Фергюсон – Юлія Бейгельзімер/Вікторія Кутузова, перед вирішаль­ним матчем капітани ко­манд переглянули попере­днє рішення і, не змовля­ючись, «кинули в бій» сво­їх кращих виконавців. Відтак глядачі знову по­бачили на корті знайомі обличчя: Грот і Родіонова з одного боку сітки, Цу­ренко і Савчук – з іншого.

Варто зазначити, що наші дівчата, якщо не зра­джує пам’ять, досі в парі одна з одною не грали. Тож із боку капітана ко­манди рішення виставити їх у парі на вирішальній зустрічі видавалося дещо ризикованим. І спочатку події розвивалися за най­гіршим сценарієм. У пер­шому сеті наші дівчата не спромоглися зачепитися навіть за один гейм – 6:0 на користь господарів корту. У другому сеті гра вирівнялася, однак в ав­стралійок усе ж було два матч-боли, коли вони од­ним виграним очком мо­гли вирішити долю путів­ки до Світової групи. Од­нак українки «зірвалися з гачка»: спочатку довели справу до тай-брейку в другому сеті, де святкува­ли перемогу 7:3, а потім «добили» деморалізова­них австралійок у третьо­му – 6:3! Тож збірна Украї­ни святкувала перемогу в парній зустрічі 0:6, 7:6 (3), 6:3, а відтак – у матчі зага­лом із рахунком 3:2.

Після закінчення ре­шти матчів Кубка Федера­цій було оприлюднено склад Світової групи на наступний сезон. Наступ­ного року в елітному диві­зіоні звання найкращої жіночої тенісної збірної світу виборюватимуть представниці Бельгії, Іс­панії, Італії, Німеччини, Сербії, Росії, Чехії та України.

 

БЕЗ ЛІДЕРІВ – СЬОМІ

З 11 по 17 квітня у Казані (Росія) проходив чемпі­онат Європи з важкої атлетики. Спортсмени розіграли 19 комплектів нагород.

До Росії «синьо-жовта» дру­жина попрямувала не в опти­мальному складі. Не поїхали до Казані срібна і бронзова призерки Олімпійських ігор у Пекіні Ольга Коробка та На­талія Давидова, чемпіонка Європи Наталія Троценко, ба­гаторазовий призер світових першостей Артем Удачін. За їхньої участі медальний до­робок українців, зрозуміло, був би вагомішим. А так укра­їнці повертаються з конти­нентальної першості із сьо­мим загальнокомандним ре­зультатом (сім завойованих медалей в активі – одна золо­та, по три срібні і бронзові).

Перші нагороди для збірної здобула Юлія Паратова (58 кг). У ривку наша спортс­менка була другою (92 кг), а в поштовху продемонстру­вала «бронзові» 108 кг. А от суми (200 кг) виявилося до­статньо для «срібла» ЧЄ! У цій же ваговій категорії наша Юлія Деркач здобула «брон­зу» в ривку – 88 кг. Третій ре­зультат продемонстрував у поштовху Олексій Торохтій (до 105 кг), якому підкорила­ся вага 215 кг. А найвдалі­шим казанський поміст став для Ігоря Шимечка (понад 105 кг), який продемонстру­вав найкращий результат у ривку (195 кг) і отримав за­служене «золото» в цій впра­ві. А сумарного результату 412 кг (195 + 217) виявилося достатньо для срібної наго­роди в двоборстві.

 

НА СУБОТНИКУ ЗАКЛАЛИ СКВЕР

16 квітня у рамках всеукраїнського суботника з благоустрою на території Олімпійського навчально-спортивного центру в Кончі-Заспі було закладено «Сквер юних олімпійців».

В акції взяли участь голова Державної служби молоді і спорту України Равіль Сафі­уллін, заступник профіль­ного міністра Юрій Сизен­ко, олімпійський чемпіон, виконавчий директор ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр» Вадим Гутцайт, спортивна громад­ськість і, звичайно, головні герої події – юні олімпійці.

Як наголошувалося на це­ремонії, в українського спорту підростає гідна змі­на. Зокрема, Равіль Сафіул­лін нагадав про високі ре­зультати наших молодих спортсменів на змаганнях найвищого рівня.

У суботу присутні посадили лише перші дерева, згодом заплановано прокласти те­риторією скверу доріжки, розбити клумби, побудувати фонтан. Тож спортсмени піс­ля виснажливих тренувань матимуть змогу відпочити, а отже, сконцентруватися на майбутніх стартах. І продо­вжити переможні традиції українського спорту.

Матеріали сторінки підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, для «ПВ»

21.04.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання