« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Герої спартакіади отримали медалі, грамоти і профспілкові виплати

Герої спартакіади отримали медалі, грамоти і профспілкові виплати

На Черкащині відбулась VI обласна спартакіада пра­цівників соціальної сфери. Це було справжнє спортив­не свято, яке подарувало спілчанам заряд енергії і безліч позитивних емоцій.

Людмила Веселовська

голова Черкаської обласної профспілки працівників соціальної сфери,спеціально для «ПВ»

На першому етапі учасники змагань – загалом понад 100 осіб із 30 первинних проф­спілкових організацій – вия­вили кращих у змаганнях із шахів, шашок, настільного тенісу. 18 спілчан у напруженій та безкомпро­місній боротьбі здобули перемоги, за що були нагороджені грамотами і ме­далями, а також заохочені профспіл­ковими виплатами. Також було від­значено найдосвідченішого учасника й команди, які вперше взяли участь в обласних змаганнях.

Другий етап VI обласної спартакіа­ди працівників соціальної сфери Чер­кащини був значно масштабнішим: у складі 17 команд із 19 первинних проф­спілкових організацій на старти ви­йшли понад 300 учасників. Причому всі колективи мали власну назву, девіз і командну форму одягу. За традиці­єю, урочистий парад приймали дирек­тор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чи­кало та його заступник Олег Шимчук, голова обласної профспілки Людмила Веселовська, головний суддя, голова ФСТ «Спартак» Юрій Мрачковський. Суддівство здійснювали незалежні судді з Черкаської обласної організації ФСТ «Спартак». Після підняття прапо­ра України змагання стартували.

Першими вийшли на старт легко­атлети. Чоловіки долали кросову дис­танцію 500 м, жінки – 300 м. На бігових доріжках було гаряче, а тріумфува­ли ті, хто зібрався, поборов у собі не­впевненість і щиро вірив у перемогу. У змаганнях з дартсу вікторію святку­вали найвлучніші.

Особливого колориту спартакіаді на­дали змагання з перетягування кана­та, на яких уболівальники найактивні­ше підтримували своїх колег. Командні змагання з кегельбана і «веселих стар­тів» також викликали шквал емоцій.

Три години змагань пролетіли не­помітно, й от уже команди вишикува­лись на набережній для нагородження кращих. За результатами двох етапів загальнокомандну першість вибороли представники Чехівського психонев­рологічного інтернату. Змушені були задовольнитися «сріблом» їх колеги з команди Стеблівського психоневро­логічного інтернату. Замкнули трійку кращих спортсмени Чорнобаївського районного центру зайнятості.

За результатами змагань в особис­тій першості 18 спілчан було відзначе­но медалями, грамотами і профспілко­вими виплатами. У командних видах програми грамоти й профспілкові ви­плати отримали 54 особи. Колективи також були нагороджені кубками, гра­мотами і профспілковими виплатами на придбання спортивного інвентарю.

Три команди було відзначено дипло­мами та профспілковими виплатами за творчий підхід до організації спартакі­ади, належне екіпірування, оригіналь­ну назву, девіз. Були відзначені заохо­чувальними подарунками іменинники та родини, які брали участь в VІ облас­ній спартакіаді працівників соціальної сфери, а також команди, які не виборо­ли призових місць у змаганнях, але були активними і цілеспрямованими.

Підсумок спілчанським змаганням якнайточніше передають слова учас­ників команди «Реанімація» з Христи­нівського районного центру зайнятос­ті: «Було дуже весело і захоплююче. Саме такі дійства насправді зближу­ють спілчан, підтримують і згуртову­ють командний дух».

 

ФУТБОЛІСТИ ВСТАНОВИЛИ РЕКОРД МАСОВОСТІ

Доброю традицією на За­карпатті стало проведення спортивних змагань пам’яті Героя України, колишньо­го міністра транспорту і зв’язку Георгія Кирпи. Ме­моріал традиційно відбува­ється за активного сприяння обласної галузевої проф­спілки залізничників.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

У цьогорічному турнірі з міні-футболу було вста­новлено рекорд масо­вості: його учасниками стали 34 команди, в тому числі залізничники з Угорщини та Словаччини. Представницькі змагання проходили в двох гру­пах: серед підрозділів заліз­ниць та керівного складу.

Перше місце серед працівників-залізничників завоювала коман­да «Укрзалізниці», яка в серії пе­нальті перемогла футболістів ва­гонного експлуатаційного депо Ужгорода. Треті призери – ко­манда станції «Чоп». Серед ко­манд керівного складу вирішаль­на зустріч між футболістами Тер­нопільської дирекції залізничних перевезень та партії «Відро­дження» також закінчилась вні­чию, а в серії 11-метрових влуч­нішими були тернополяни. «Бронзу» турніру приміряли співробітники Львівської дирек­ції залізничних перевезень.

Іншим видом престижних зма­гань пам’яті Георгія Кирпи став традиційний турнір із шахів. Се­ред 46 його учасників один між­народний майстер, двоє май­стрів ФІДЕ, 16 кандидатів у май­стри. Переможцем меморіалу став Василь Гуйван. Другою фі­нішувала 13-разова чемпіонка Закарпаття Ольга Юшко, третім – Олександр Подгорнов.

До програми турніру також вхо­дили змагання з нардів. Перше місце тут виборов наш гість з Вірменії Жирайр Геворкян. Дру­гим призером став Віктор Курін (залізнична СЕС-8), третім – Ва­силь Маринець (Хустська дис­танція колії).

На закінчення призерам змагань у видах спорту були вручені наго­роди – кубки, медалі, дипломи організаторів. Усі учасники отри­мали пам’ятні сувеніри від Між­народного благодійного фонду ім. Георгія Кирпи. Нагороди вру­чили великий ентузіаст і організа­тор спорту, голова Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці Ярослав Аф­танас та інші члени оргкомітету.

 

НА П’ЄДЕСТАЛ ЗІЙШЛИ ОЛЯНОВСЬКА І БОНДАРЕНКО

22–30 серпня у китайській столиці по­над 2 тис. найкращих легкоатлетів з майже 200 країн світу змагались за на­городи планетарної першості. Меда­лістами чемпіонату світу стали й двоє українців: Людмила Оляновська у ходьбі на 20 км завоювала «бронзу», а Богдан Бондаренко лише в перестри­буванні поступився званням чемпіона змагань канадцю Дереку Друену.

Першу нагороду до скарб­нички збірної України по­клала Людмила Олянов­ська. Аби здолати 20-кілометрову дистанцію, нашій спортсменці знадобилось менш ніж півтори години – 1:28.13. Випередили підопічну тренера Анато­лія Соломіна лише госпо­дарки змагань – пред­ставниці Піднебесної Лію Хонг та Лю Сючжи, які приміряли відповідно «золото» і «срібло» зма­гань. Ще одна українка – Надія Боровська перетну­ла фінішну стрічку 11-тою.

Як зізналася бронзова призерка ЧС, вона навіть не розраховувала на ме­даль, оскільки перед від­повідальними стартами у неї через проблеми із здоров’ям випав майже місяць тренувань.

Людмила Оляновська розповіла також, що їй дуже допомогла під­тримка колег по збірній та настанови тренера. «Побачила наших хлоп­ців з ходьби – Івана Лосє­ва та Руслана Дмитренка, вони махали українським прапором. І я як побачи­ла цей рідний стяг, мене наче щось підштовхнуло вперед… А тренер Анато­лій Соломін мене по дис­танції коригував, за що йому велике спасибі. Ве­ликий уклін за те, що він мене підвів до такого старту», – цитує спортс­менку сайт Федерації легкої атлетики України.

Склав повноваження ді­ючого чемпіона світу в стрибках у висоту Богдан Бондаренко. Прикметно, що наш спортсмен зму­шений був задовольнити­ся «сріблом» 30 серпня – якраз у свій день наро­дження! Але з іншого боку, варто нагадати, що цього сезону українець через травму ноги про­пустив ледь не більшу частину стартів. Тим не менш, у Пекіні Бондарен­ко пробився до чільної трійки, яка взяла висоту 2,33 м. З однаковим ре­зультатом фінішували у секторі висотників улю­бленець місцевої публіки китаєць Чжан Говей, олім­пійський чемпіон 2012 року канадець Дерек Дру­ен і наш Богдан Бонда­ренко. Усі вони на попе­редніх висотах жодного разу не схибили, однак наступну планку на на­ступній позначці 2,36 м ніхто підкорити не зміг. Оскільки три атлети поді­лити між собою перше місце не можуть, пере­можця судді вирішили визначити за результата­ми перестрибування. 2,36 знову ніхто з тріо лідерів не здолав, а коли планку опустили на 2,34 пере­можний стрибок вдався заокеанському спортсме­ну. Таким чином, Бонда­ренко і Говей розділили «срібло» чемпіонату.

 

СЕРГІЯ БУБКУ ОБРАНО ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТОМ ІAAF

Напередодні старту чемпіонату світу в Пекіні пройшов 50-й конгрес Міжнародної фе­дерації легкоатлетичних федерацій (ІAAF), під час якого відбулися вибори очільника та керівних органів організації.

Президент НОК України був одним з двох претендентів на посаду президента ІAAF, од­нак делегати конгресу більшість голосів віддали на користь британця Себастьяна Кое (115 проти 92). Таким чином, світову легкоатлетичну федерацію наступний період очо­люватиме дворазовий олімпійський чемпіон (1980 і 1984 років) у бігу на 1500 м і срібний медаліст тих самих Ігор на 800-метрівці. Разом з тим, Сергій Бубка отримав найбільшу кількість голосів на виборах віце-президентів ІAAF – його кандидатуру підтримали 187 національних легкоатлетичних феде­рацій. Пізніше рада ІAAF ухвалила рішення обрати уславленого україн­ського рекордсмена першим віце-президентом організації.

12.09.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання