« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Укрпошта» Закарпаття визначила найвправніших

«Укрпошта» Закарпаття визначила найвправніших

 XII обласна галузева спартакіада працівників За­карпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта», у про­веденні якої організаторам допомагала обласна рада ФСТ«Спартак», пройшла на центральному стадіоні м. Хуст. На старт цих захоплюючих зма­гань, де учасники боролися за першість у шести спортивних дисциплінах, вийшли представники всіх структурних підрозділів дирекції.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Учасників галузевих змагань привітали голова та члени орг­комітету, було зачитано лист-привітання, надісланий учас­никам спартакіади в Закарпат­ті головою Профспілки працівників зв’язку України Миколою Стародубом.

В усіх шести видах спартакіади від­бувалася напружена боротьба, резуль­тати якої фіксувала головна суддів­ська колегія, яку очолював суддя На­ціональної категорії Михайло Кемінь. У гирьовому спорті перемогу святку­вали: у ваговій категорії до 70 кг – Іван Попович (центр поштового зв’язку № 2 м. Хуст); до 90 кг – Михайло Штеля (За­карпатська дирекція), який показав абсолютно кращий результат (60 під­йомів); а в категорії понад 90 кг – його колега по команді Сергій Ґазда. У зма­ганнях з армрестлінгу в категорії до 70 кг найсильнішим став Віктор Ви­шневський (Закарпатська дирекція), до 90 кг – Василь Данканич (ЦПЗ № 3 м. Іршава), а понад 90 кг – інший пред­ставник цієї команди Василь Цар.

У легкоатлетичному кросі серед жі­нок вікової групи до 35 років першою здолала дистанцію 500 м Тетяна Іллі­ні (Закарпатська дирекція); Тетяна Сухан (ЦПЗ № 3 м. Іршава) стала най­швидшою серед старших від 35 років. У чоловіків віком до 35 років найкра­щий час на кілометровій дистанції по­казав Іван Фекета (ЦПЗ № 3 м. Іршава), а понад 35 років – Валентин Алечко (ЦПЗ № 2 м. Хуст).

У шашках перемогли Оксана Бор­шош (ЦПЗ № 3 м. Іршава) та Юрій Іль­кович (ЦПЗ № 2 м. Хуст), у настільно­му тенісі – Лариса Мамчур (Закарпат­ська дирекція) та Іван Фекете (ЦПЗ № 3 м. Іршава), у дартсі – Михайло Ко­баль (ЦПЗ № 3 м. Іршава).

За підсумками усіх видів спартакіа­ди перше місце в загальнокомандному заліку завоювали спортсмени Закар­патської дирекції УДППЗ «Укрпошта» (в. о. директора Василь Сичевський, голова профкому Лариса Мамчур). Лише за додатковими показниками поступилися їм, а відтак фінішували лише другими, представники ЦПЗ № 3 м. Іршава (начальник Ольга Савко, го­лова профкому Марта Лендєл). Тре­тє місце завоювала команда ЦПЗ № 2 м. Хуст (начальник Микола Папарига, голова профкому Ольга Курта).

На урочистій церемонії закриття га­лузевої спартакіади команди-призери в загальнокомандному заліку нагоро­джені кубками та дипломами, призе­ри в індивідуальній першості – меда­лями та дипломами відповідних сту­пенів, а команди-призери в окремих видах – дипломами організаторів. На­городи вручили в. о. директора Закар­патської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Василь Сичевський, голова оргкомі­тету спартакіади, голова обласної ор­ганізації профспілки працівників зв’язку УДППЗ «Укрпошта» Василь Гецко, заступник голови Закарпат­ської облпрофради Василь Захарець.

За результатами обласних змагань з числа переможців сформовано збір­ну команду Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта», що виступатиме на всеукраїнській спартакіаді.

 

У ЧЕХІЇ ВИСТУПИЛИ ВДАЛО

Недавно в Чехії пройшов чемпіонат Європи з жиму штанги лежачи – чоловіки й жінки виборювали нагороди змагань у м. Пілсен. Виступ збірної України можна назвати вдалим, хоча наша команда змагалася неповним складом і не всі спортсмени продемонстрували найкращі результати.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Лише три представниці слабкої статі захищали кольори національної збірної у жіночій частині змагань. Причому Ірина Вороб­йова (вагова категорія до 63 кг) завершила змагання з нульо­вою оцінкою, тричі не впорав­шись з вагою 117,5 кг. Натомість Ганна Гончар (до 57 кг) відпра­цювала, як кажуть, і за себе, і за подругу по команді. Представ­ниця Кам’янця-Подільського успішно виконала три підходи і здобула «срібло» континенталь­ної першості, зазначається на сайті НФПУ. Дебютантка змагань такого рівня Тетяна Білоусова стала шостою в суперважкій ва­говій категорії (понад 84 кг).

Спортсмени чоловічої націо­нальної збірної виступили більш вдало. Черговим світо­вим рекордом відзначився те­пер уже п’ятиразовий чемпіон Європи з Немирова Іван Чу­принко (до 66 кг), який у друго­му підході впорався з рекорд­ною вагою 240 кг. Андрій Ан­друщенко (до 83 кг) здобув «срібло». Також друге місце за­воював Володимир Беттяр (до 93 кг). У ваговій категорії до 105 кг тріумфував наш співвіт­чизник чинний чемпіон і рекордсмен світу Вадим Довганюк.

 

У ПЕКІНІ РОЗРАХОВУЄМО НА МЕДАЛІ

22–30 серпня у китайській столиці най­сильніші представники «королеви спорту» змагатимуться за медалі чем­піонату світу 2015 року. Україна в Пекі­ні буде представлена максимально по­тужним на сьогодні складом.

Загалом у Піднебесній більш ніж 2 тис. атлетів з 201 країни світу розігра­ють 47 комплектів наго­род: 24 – серед чоловіків і 23 – серед жінок. Заявка нашої збірної нараховує 57 спортсменів (20 чоло­віків та 37 жінок). Серед найтитулованіших україн­ських спортсменів – при­зерки Олімпійських ігор Ольга Саладуха (потрій­ний стрибок), Олеся Повх (100 м, 4х100 м), Христи­на Стуй (200 м, 4х100 м) та чинні чемпіони світу Анна Касьянова (семи­борство) та Богдан Бонда­ренко (стрибки у висоту).

 

ФЕДЕРАЦІЯМ НАДАЮТЬ ПРАВА

Мінмолодь спорту в рамках реаліза­ції дорожньої карти реформ починає державний експеримент із збільшен­ня повноважень спортивних федера­цій. У пілотному проекті зголосили­ся взяти участь керівники федерацій баскетболу, легкої атлетики, стрибків у воду та важкої атлетики.

У рамках експерименту зазначені федерації на­пряму отримуватимуть державне фінансування, самостійно забезпечува­тимуть організацію та проведення спортивних змагань і тренувальних зборів, участь збірних України в міжнародних змаганнях тощо. На дум­ку реформаторів, це до­зволить скоротити бюро­кратичні процедури, більш активно залучити спортивну громадськість до розвитку видів спорту.

«Як профільне міністер­ство спорту, яке існує практично в кожній країні Європейського Союзу, ми створюватимемо закони та умови, а розвивати свої види спорту будуть федерації. Водночас фе­дерації нестимуть більшу відповідальність за кіль­кість медалей, результати на міжнародній арені, підготовку спортсменів та розвиток видів спорту в Україні», – цитує керівни­ка відомства Ігоря Ждано­ва сайт Мінмолодьспорту.

Експеримент проводити­меться з 1 вересня 2015 року по 31 грудня 2016-го. У листопаді відбудеть­ся робоча зустріч із відпо­відальними за експери­мент представниками фе­дерацій щодо можливих змін у порядку його про­ведення наступного року.

 

НАГОРОДА ЗНАЙШЛА ГЕРОЯ

Минулого тижня в Олімпійському домі нарешті вітали кращих спортсмена і тренера липня в Україні – чемпіона світу із сучасного п’ятиборства Павла Тимощенка та його особистого наставника і батька Юрія Тимощенка.

Своє перше визнання як спортсмен місяця в країні Павло отримав завдяки істо­ричній перемозі на світовій першості із сучасного п’ятиборства в німецькому Берліні, коли він став першим в історії незалежної України чемпіоном світу се­ред чоловіків і здобув путівку на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Чи не єдине, що затьмарює Павлові радість від такої собі подвійної перемоги, – отримана під час тренувального збору травма ноги. Спортсменові навіть дове­лося робити операцію. Утім, старший і молодший Тимощенки запевняють, що од­разу після відновлення Павло продовжить плідну підготовку до Олімпіади, адже успішний виступ у Ріо наразі залишається їх головним завданням.

22.08.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання