« на головну 02.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Народні обранці Крим змінили на на Закарпаття

Народні обранці Крим змінили на на Закарпаття

У спортивному комплексі «Юність» вперше проходили змагання ІV Всеукраїнської спар­такіади серед депутатів обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад. У турнірі взяли участь 12 команд з різних областей України.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Три попередні всеукраїнські спартакіади депутатів прохо­дили в Криму. Остання, яка вперше відбулася у Закарпат­ті, додала цьому заходу яскра­вого забарвлення і колориту Карпат­ського краю.

У змаганнях з волейболу трійку призерів склали спортсмени Івано-Франківської, Закарпатської та Жи­томирської областей. Турнір із футза­лу приніс ще одну перемогу депута­там Прикарпаття, а до числа призерів тут увійшли команди Чернігівської та Черкаської областей.

У шашках в індивідуальній пер­шості не було рівних Леоніду Сєчину (Херсонська область) та Надії Качур (Івано-Франківська область). Призери в командному заліку – депутати Хер­сонської, Івано-Франківської та Закар­патської областей. Тріумфували іванофранківці і у змаганнях з шахів. Най­кращі результати показали представ­ники цієї команди Сергій Онищук – у чоловіків та Олена Бакай – у жінок, що забезпечило перемогу депутатам При­карпаття у цьому виді спорту. Відпо­відно, друге і третє місця тут зайняли команди Закарпатської та Черкаської областей. У настільному тенісі пер­ші три місця – за командами Івано-Франківської, Полтавської та Запорізь­кої областей. В індивідуальному залі­ку найсильнішими були Віра Рулев­ська (Запорізька область) та Ігор Тер­лецький (Івано-Франківська область).

За підсумками усіх видів спарта­кіади перше загальнокомандне місце впевнено зайняли спортсмени Івано-Франківської області, які перемогли у чотирьох з п’яти видів спорту, а в од­ному зайняли друге місце. Срібні при­зери в загальнокомандному заліку – депутати Закарпатської області, брон­зові – Черкаської області.

На урочистій церемонії закриття спартакіади переможцям і призерам були вручені кубки, медалі, дипломи. А перший заступник голови Закарпат­ської обласної ради Михайло Попович вручив усім командам сувеніри на згадку про наш край.

Як відзначали учасники та пред­ставники команд-учасниць спартакіади, вона пройшла на високому органі­заційному рівні, про що подбала Закар­патська обласна рада (голова – Воло­димир Чубірко). Яскраво і видовищно проходили церемонії відкриття та за­криття спартакіади. Усі умови для цьо­го всеукраїнського спортивного свята спорту були створені у спорткомплексі «Юність» (голова Закарпатського відді­лення НОК України – Іван Риляк). Спор­тивні функції щодо проведення зма­гань успішно виконали головна суддів­ська колегія (Віктор Сівцов), управлін­ня у справах молоді та спорту Закарпат­ської облдержадміністрації (начальник Денис Ман) і обласна рада ФСТ «Спар­так» (голова Микола Щадей).

 

З ПРИЦІЛОМ НА РІО

В італійському Мілані з 20 по 23 серп­ня триватимуть виступи найсильніших байдарочників і каноїстів – веслуваль­ники виборюватимуть медалі чемпі­онату світу–2015, а також ліцензії на Олімпіаду–2016.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Планетарна першість ста­не для майстрів веслу­вання головним етапом ліцензійного відбору на Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро. Тож вітчизняна збірна на престижних змаганнях буде представлена оптимальним на сьогодні складом. Очолить «синьо-жовту» дружину олім­пійський чемпіон Лондона–2012, бронзовий призер Ігор–2008 Юрій Чебан.

А загалом заявка української ко­манди на чемпіонат світу в Італії нараховує 21 спортсмена. Юрій Чебан намагатиметься підкори­ти п’єдестал у каное-одиночці на 200-метрівці. Павло Алтухов ви­ступатиме у каное-одиночці на дистанції 1000 м, Денис Камері­лов і Віталій Вергелес – у каное-четвірці на 1000 м і каное-двійці на 200 м, Людмила Лузан – у каное-одиночці на 200 м, Кири­ло Черноморов – у байдарці-одиночці на 200 м, Олег Кухарик – у байдарці-одиночці на 1000 м і 500 м, Даниїл Кузьмін – у байдарці-двійці на 200 м, Іван Семикін у байдарці-двійці на 200 м, Світлана Римкевич – у байдарці-одиночці на 500 м. Та­рас Міщук і Дмитро Янчук вибо­рюватимуть нагороди у каное-двійці на 500 м, Юрій Вандюк та Андрій Рибачок – на дистанції 1000 м у каное-двійці. Людмила Галушко у байдарці-одиночці змагатиметься на дистанції 1000 і 5000 м. Денис Коваленко в складі каное-четвірки бороти­меться на кілометровій дистан­ції. Едуард Шеметило виступить у каное-одиночці на 500-метрівці і 5-кілометровій дистанції, а також у складі квартету на кіло­метровій. Інна Грищун, Марія Кі­часова, Марія Повх та Анастасія Тодорова захищатимуть кольори держави у складі байдарки-четвірки на 500-метрівці.

 

ВІДКРИТЕ ТРЕНУВАННЯ

У вівторок спортсмени національ­ної збірної України з легкої атлетики провели відкрите тренування на НСК «Олімпійський» перед від’їздом на чемпіонат світу, що проходитиме 22–30 серпня в Пекіні.

На цьогорічну планетар­ну першість до китай­ської столиці попрямують 60 легкоатлетів, яких су­проводжуватимуть близько 40 тренерів, лі­карів, масажистів.

Тренування головної лег­коатлетичної команди країни відвідав міністр мо­лоді та спорту Ігор Жданов та його перший заступник, президент Федерації лег­кої атлетики Ігор Гоцул. Чи­новники поспілкувалися із спортсменами, оцінили їх готовність до важливих стартів. Міністр зазначив, що із свого боку міністер­ство в межах існуючого бюджету забезпечило по­вне та ритмічне фінансу­вання підготовки до участі збірної команди України з легкої атлетики у чемпіо­наті світу. «Наше спільне завдання полягає в тому, щоб створити найбільш комфортні умови, аби наші спортсмени разом з їх тренерами могли реалі­зувати свій потенціал», – підкреслив Ігор Гоцул. Він також додав, що Федера­ція легкої атлетики вітає запроваджений Мінмо­лодьспортом більш прозо­рий механізм розподілу бюджетних коштів на види спорту.

 

ГОТУЄМОСЬ ДО МАТЧУ ЗА ШАХОВУ КОРОНУ

В Україні створюється Організацій­ний комітет з підготовки та проведен­ня матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року. Відпо­відний Указ підписав у вівторок Пре­зидент Петро Порошенко. Як відомо, поєдинок за шахову корону між укра­їнкою Марією Музичук і китаянкою Хоу Іфань відбудеться у Львові.

Головою Організаційного комітету став Глава Адмі­ністрації Президента України Борис Ложкін, його заступниками – мі­ністр молоді та спорту Ігор Жданов та заступник Глави АПУ Ростислав Пав­ленко. До складу комітету також увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, прези­дент Міжнародної феде­рації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, голова Львів­ської обласної шахової федерації Тарас Керниць­кий, представники Уряду, Верховної Ради, керівни­ки правоохоронних орга­нів, міський голова Льво­ва та очільник області.

 

РІЗАТДІНОВА ВІДЗНАЧИЛАСЯ «ЗОЛОТОМ» І «СРІБЛОМ»

На Кубку світу з художньої гімнастики, що проходив у Будапешті, українка Ганна Різатдінова здобула «золото» та «срібло» в окре­мих вправах.

Нашій співвітчизниці не було рівних у вправі із стрічкою. Високий показник складності дозволив українській грації отримати в під­сумку від суддів 18,550 бала, що на 0,05 бала більше, ніж у росіянки Маргарити Мамун, яка фінішувала другою. Адруге місце Ганна виборо­ла у вправах з булавами, де вона заробила 18,450 бала. Випередила українку все та ж Мамун, в активі якої було 18,900 бала.

Також в активі Різатдінової два четвертих місця у фіналах з м’ячем і обручем. Вабсолютній першості Ганна фінішувала п’ятою.

15.08.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання