« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я – тріумфатор «Ігор справжніх киян»

Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я – тріумфатор «Ігор справжніх киян»

Спартакіада «Ігри справжніх киян» за програмою IV Київської міської спар­такіади «Здоровий киянин 2015» від­булася у столиці на спортивній базі «Буревісник». Нагороди змагань ви­борювали дев’ять команд у п'яти ви­дах спорту, а перемогли у загальному заліку представники столичної міської профспілки охорони здоров'я.

Дмитро Дудка

спеціально для «ПВ»

У рамках соціальної ініціативи «Здоровий киянин» місцем про­ведення спортивних баталій став Труханів острів. Дев’ять команд у трьох групах виборю­вали першість у 5 видах спорту – дарт­сі, міні-футболі, веслуванні на човнах «дракон», пляжному й парковому во­лейболі. По два найкращі колективи зі своїх груп потрапляли до півфіналу, а кульмінацією змагань став так званий «фінал трьох», у якому вирішувалася доля чемпіонського звання етапу.

За підсумками відбіркових змагань до фіналу пробилися команди Укрдержцентру радіочастот, Київської міської профспілки працівників охо­рони здоров’я та серійного заводу «Ан­тонов». У вирішальному поєдинку з футзалу колектив Укрдержцентру ра­діочастот переміг медиків з рахунком 7:3. Однак у загальному заліку за під­сумками всіх п’яти видів спорту кра­щими виявилися все ж таки атлети Київської міської профспілки праців­ників охорони здоров’я. До речі, вони перемагають на другому поспіль ета­пі спартакіади. Друге місце посіли представники серійного заводу «Анто­нов», замкнула трійку призерів коман­да «Київхліб».

Після нагородження, за умовами акції «Кубок виклику», капітан коман­ди КМППОЗ Дмитро Швець кинув ви­клик командам Мінсоцполітики та спортсменам КП «Фармак» на наступ­ні змагання.

«Мені завжди приємно брати участь у змаганнях. Ми неодноразово зустрі­чалися зі своїми суперниками на полі, однак передбачити результат поєдин­ків неможливо. Хотів би зазначити, що цей етап був дуже цікавим, адже переможців виявляли за підсумками 5 видів програми і результат залежав не лише від команди футзалістів, а й від решти учасників. Я радий, що мої колеги продемонстрували справжню жагу до перемоги і ми вдруге поспіль здобули цей престижний трофей», – за­значив після нагородження капітан команди столичної міської профспіл­ки працівників охорони здоров’я.

 

УКРАЇНСЬКІ ЛІКАРІ – СЕРЕД КРАЩИХ ФУТБОЛІСТІВ СВІТУ

Українська футбольна збірна лікарів за підтримки Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я взяла участь у світовій першості медиків, яка недавно заверши­лася у США. Вітчизняні ескулапи пробилися до четвірки кращих серед 16 команд-учасниць Football Championship of Medical Teams 2015 і тріумфували у турнірі Vogel Cup.

Дмитро Дудка

спеціально для «ПВ»

Збірна команда лікарів України (капітан команди – голова правління УФАМ М. М. Шпаковський, тре­нер – дитячий лікар-хірург Київ­ської обласної дитячої лікарні І. М. Боровик) наприкінці червня взяла участь у Football Championship of Medical Teams 2015 – своє­рідній світовій футбольній пер­шості працівників охорони здоров'я. У чемпіонаті взяло участь 16 команд із різних куточків пла­нети, які було поділено на чотири підгрупи по чотири команди.

За системою жеребкування до одного квартету з нашою ко­мандою потрапили команди Ні­меччини, Австрії та Ірландії. У стартовій грі підопічні Боровика поступилися німцям з рахунком 0:1, але вже у наступній доне­схочу познущалися із захисту австрійців, здобувши перемогу 5:0. У заключному поєдинку групового етапу українці розпи­сали результативну нічию (1:1) з ірландцями, чого вистачило для того, щоб здобути путівку до чвертьфіналу. У ¼ наші співвіт­чизники здолали команду Ан­глії з рахунком 2:1 і вийшли до півфіналу, де зустрілися зі збір­ною Угорщини. На жаль, за п’ять хвилин до фінального свистка українці пропустили гол і часу відігратися їм просто не вистачило (0:1). У двобої за тре­тє місце суперником «синьо-жовтих» були господарі турніру. Основний час поєдинку пере­можця не виявив (2:2), а от у се­рії післяматчевих пенальті грав­ці із США були влучнішими – 5:3.

Паралельно з Football Championship of Medical Teams 2015 організатори змагань вперше провели ще один тур­нір – Vogel Cup 2015, у якому взяли участь вісім команд, у складі яких виступали лікарі ві­ком від 45 років. Українська збірна спершу двічі зіграла вні­чию – з Бразилією (3:3) і США (4:4), а у вирішальній грі групо­вого турніру розгромила бри­танців 7:0. Впевненою перемо­гою закінчився і півфінал з ко­мандою Литви (6:1). У фіналі нашим довелося грати з коман­дою, до складу якої входили представники збірних Росії та Угорщини. Впродовж усього матчу українцям довелося віді­граватися, але за рахунку 3:3 за 30 секунд до завершення осно­вного часу наші співвітчизники вчетверте відзначилися у воро­тах суперника і таким чином стали першими переможцями турніру Vogel Cup!

 

ТУРНІРОМ ПІДТРИМАЛИ ДІТЕЙ

До Дня захисту дітей на тренувальній базі столичного ФК«Арсенал» у с. Щас­ливе Українська футбольна асоціація медиків за підтримки Київської місь­кої профспілки працівників охорони здоров’я провела благодійний турнір.

У змаганнях взяли участь чотири команди – збірна команда лікарів України, збірна журналістів, ко­манда мерів міст і збірна с. Щасливе. У півфіналь­них матчах лікарі посту­пилися у серії пенальті журналістам 4:5 (осно­вний час закінчився вні­чию – 1:1), а місцеві фут­болісти обіграли коман­ду мерів з рахунком 2:0. У наполегливій боротьбі представники охорони здоров’я не залишили шансів опонентам (5:1), відтак посіли третє місце. Переможцями турніру, перегравши акул пера з рахунком 4:2, стали гос­подарі змагань.

За зібрані кошти від благо­дійного турніру буде при­дбано спортивний інвен­тар для дитячого будинку. Долучилася до благодій­ної акції і Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я, яка на­дала фінансову допомогу організаторам турніру – Українській футбольній асоціації медиків.

 

МЕДИКИ У БАСКЕТБОЛІ ВІДЗНАЧИЛИСЯ «СРІБЛОМ»

За програмою Київської міської спар­такіади «Здоровий киянин» Київська міська організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» прове­ла змагання з баскетболу KIEV SPARTAK BASKET, у яких команда столичних ме­диків здобула почесне друге місце.

Київську міську профспілку праців­ників охорони здоров’я представляв колектив КП «Київ­ський центр нових технологій у стома­тології» (головний лікар О. В. Ященко, голова профкому І. П. Карноза, капітан ко­манди А. І. Пельц). За ре­зультатами змагань ме­дики здобули «срібло», а лікар-стоматолог Андрій Пельц був визнаний кра­щим захисником турніру. Переможці та призери змагань були нагородже­ні кубками, дипломами і медалями відповідних ступенів.

 

ВЕРНЯЄВ У ШОСТЕ СПОРТСМЕН МІСЯЦЯ

Експертна комісія НОК України найкращим спортсменом червня визнала гімнаста Олега Верняєва, а його наставника – найкращим тренером місяця.

Чинний чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики на перших в історії Євро­пейських іграх у Баку здобув дві золоті (у багатоборстві й за опорний стри­бок) та одну срібну нагороди (у командній першості разом з колегами Іго­рем Радівіловим та Микитою Єрмаком).

Зазначимо, що для Олега це вже шосте подібне високе визнання – ра­ніше спортсменом місяця у країні його визнавали у листопаді-2012, травні, жовтні та листопаді 2014 року та у квітні-2015. Тим часом ре­кордсменкою у цій номінації залишається фехтувальниця Ольга Хар­лан, в активі якої вісім високих відзнак.

21.07.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання