« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Наші – у десятці найкращих на континенті

Наші – у десятці найкращих на континенті

У понеділок із Баку, де з 12 по 28 червня трива­ли перші в історії Європейські ігри, повернули­ся останні представники української делегації, яких зустрічав численний десант високопоса­довців, спортивних функціонерів, рідних та уболівальників. Загалом Україну на цьому пре­стижному турнірі представляли 243 спортсме­ни, які виступали у 19 з 20 видів спорту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

В азербайджанській столиці українська збірна здобула 46 медалей (8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових). У підсумку за загальною кількістю здобутих нагород наші співвіт­чизники стали п’ятими на ЄІі по­сіли восьме загальнокомандне місце серед 50 найкращих команд континенту.

Український гімн вперше пролу­нав у Баку на честь перемоги Алі­ни Махині, яка у фінальній сутич­ці у категорії 69 кг (вільна бороть­ба) не залишила шансів суперни­ці з Ізраїлю Ілані Кратиш. «Золо­то» до скарбнички національної збірної поклали представники чоловічої команди стрільців із лука у складі Віктора Рубана, Маркіяна Івашка, Георгія Іваниць­кого. В активі плавця Андрія Хлопцова – перемога на дистан­ції 50 м батерфляєм. Тріумфато­ром чоловічого турніру з фехту­вання на шаблях став Андрій Ягодка; підтвердили свою пер­шість і наші шаблістки Ольга Хар­лан, Олена Кравацька, Аліна Ко­мащук та Ольга Жовнір у команд­ній першості. Виборола перемогу Інна Черняк (дзюдо з вадами зору, 57 кг). Алідер вітчизняної спортивної гімнастики Олег Вер­няєв двічі сходив на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани, тріум­фувавши у багатоборстві і здобув­ши першість в опорному стрибку.

 

МЕДИКИ ЙДУТЬ НА РЕКОРД

Працівники галузі охорони здоров’я Закарпатської області активно займаються фізичною культурою і спортом, особистим прикладом пропагують здоровий спосіб життя. Черго­вим рубежем спортивних досягнень медиків стала XV обласна галузева спартакіада пра­цівників охорони здоров’я та санаторно-курортних закладів, яка відбулася в Ужгороді

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Завдяки організаторам – управ­лінню охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної орга­нізації профспілки працівників охорони здоров’я на галузевій спартакіаді було встановлено обласний, а можливо, і всеукраїнський рекорд ма­совості. На старт фінальних змагань в обласному центрі вийшли 1400 учасни­ків у складі 48 команд! Допомагала ор­ганізаторам у проведенні спартакіади обласна рада ФСТ «Спартак».

До програми спартакіади ввійшло 15 видів спорту, до суддівства змагань залучили кращих спортивних арбітрів краю. За підсумками змагань у міні-футболі та настільному тенісі перемо­гла команда Мукачівської централь­ної районної лікарні, у плаванні та пе­ретягуванні канату – обласної дитячої лікарні. В сімейних стартах і більяр­ді не було рівних спортсменам центру первинної медико-санітарної допомо­ги Мукачівського району. У шахах трі­умфувала команда обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, у шашках – Пе­речинської ЦРЛ. У кульовій стрільбі найвлучнішими виявилися спортсме­ни Ужгородського міського полого­вого будинку, а найсильнішими у ги­рьовому спорті – спортсмени ОКТМО «Фтизіатрія». У волейболі серед чоло­віків перемогу святкувала команда ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», а серед жінок – санаторію «Квітка полонини» ТОВ «Сузір’я». У легкоатлетичному кросі кращою виявилася Воловецька ЦРЛ, а в дартсі – обласна інфекційна лікарня. У армспорті перше місце по­ділили між собою спортсмени облас­ної клінічної лікарні ім. А. Новака, обласної стоматполіклініки та Тячів­ської ЦРЛ.

Найбільше призових місць з усіх видів спорту – 6 завоювали спортсме­ни Мукачівської ЦРЛ (головний лікар Юрій Головчак, голова профкому Оме­лян Решетар). По 4 призові місця – в активі команд обласної дитячої лікар­ні (в.о. головного лікаря Євген Жупан, голова профкому Ольга Паламарчук), обласної клінічної лікарні ім. А. Нова­ка (головний лікар Юрій Яцина, голова профкому Валентина Недашковська) та обласної стоматполіклініки (головний лікар Ростислав Лесів, голова профко­му Михайло Мідянка). Загалом призе­рами змагань стали команди 23 закла­дів охорони здоров’я та санаторіїв.

За підсумками змагань у кожному виді нагородження призерів диплома­ми та медалями провели начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип та голова обласної організації профспілки пра­цівників охорони здоров’я Володимир Турок.

 

Повний комплект нагород юніорського ЧЄ

22-27 червня у Стамбулі (Туреччина) проходив чемпіонат Європи з вільної боротьби серед юніорів, в якому за на­городи турніру змагалися 244 спортс­мени із 30 країн континенту. Україну представляли 16 юних атлетів.

Наші юніори у Туреччині вибороли повний комп­лект нагород, здобувши «золото», «срібло» і три бронзові нагороди.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зі­йшла Олена Кремзер, яка виступала у ваговій кате­горії 51 кг. У фінальній су­тичці з представницею Азербайджану Лейлою Гурбановою наша співвіт­чизниця не дала супер­ниці жодного шансу, здо­бувши перемогу «всуху» 5:0. Натомість Анастасія Шустова (до 72 кг) у вирі­шальному протистоянні поступилася іншій азер­байджанці – Сабірі Аліє­вій і змушена була задо­вольнитися «сріблом». Збронзовими нагородами повернулися додому Оксана Лівач (44 кг), Алла Белінська (67 кг) та Василь Михайлов (66 кг).

 

МОЛОДЬ – ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Минулими вихідними у столиці з на­годи Дня молоді відбувся своєрідний МолодьFest. У рамках всеукраїнської акції «Молодь України – за здоровий спосіб життя» кияни та гості міста до­лучилися до різноманітних заходів.

В офіційній частині свята взяли участь міністр мо­лоді та спорту України Ігор Жданов, голова представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан, мер Києва Віталій Кличко.

Присутні мали змогу спо­стерігати змагання та по­казові виступи зі стріт-воркауту, паркуру, Skateboarding&BMX, амери­канського футболу. Гості свята уболівали за учас­ників чемпіонату з хіп-хопу та брейк-дансу, по­грали в міні-гольф, аеро­хокей та «Ігри Розуму» на майданчиках «Спорту для всіх». Титуловані україн­ські спортсмени боксер Денис Берінчик та борець Валерій Андрейцев про­вели запальну «Руханку», інформує офіційний сайт Мінмолодьспорту.

Також усі охочі взяли участь у майстер-класах і цікавому квесті, ознайо­милися із діяльністю мо­лодіжних організацій, а та­кож із проектом для під­літків. Наприкінці свята відбувся концерт за учас­тю молодих виконавців.

 

БУРСАК ВВАЖАЄ, ЩО НЕ ПРОГРАВ

Минулої суботи в Австралії відбувся поєдинок за титул чемпі­она світу за версією IBO у суперсередній вазі. Убою за ти­тул зійшлися наш співвітчизник Макс Бурсак (31-4-1, 14 КО) та улюбленець місцевої публіки Зак Дан (18-0, 15 КО).

Суперники відбули у рингу всі передбачені 12 раундів, двобій завершився перемогою австралійця за рішенням суддів (двічі 115-111 і 116-110). Початок бою залишився за українським боксером, у третьому раунді він навіть відправив суперника в нокдаун. Але, за­вдаючи потужного удару, Макс зламав праву руку й надалі зму­шений був діяти практично виключно лівою. Звичайно, це по­значилося на його можливостях боксувати. Тепер на Бурсака очі­кує операція, відновлення та тривала реабілітація.

05.07.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання