« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Акули пера» зустрілися на газоні

«Акули пера» зустрілися на газоні

Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури єдина в Украї­ні проводить футбольний турнір серед команд засобів масової інформації, який став справжнім святом спорту для представників мас-медіа області. Змагання за традицією проходили в Ужгороді.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Після попередніх змагань у підгрупах, які минули у на­пруженій боротьбі, право ви­борювати почесний трофей у вирішальному матчі здобу­ли команди «Тиса-1» Закарпатської об­ласної держтелерадіокомпанії «Тиса» і газети «Спорт тайм». Доля красеня-кубка вирішилася лише у серії після­матчевих пенальті, які краще проби­ла команда «Тиса-1». Третім призером турніру стала команда «Філфак Юнай­тед» кафедри журналістики філоло­гічного факультету Ужгородського національного університету, яка пе­ремогла дебютантів турніру – збірну команду журналістів м. Берегова (1:0). До шістки кращих також увійшли ко­манди газети «Срібна Земля» та радіо «Тиса ФМ».

На урочистому закритті турніру очільник оргкомітету, голова облас­ної профспілкової організації праців­ників культури Наталія Товтин ра­зом з керівником обласної організа­ції Національної спілки журналістів України Дмитром Воробцем вручили колективам-призерам кубки, медалі, дипломи, грошові винагороди. Решта команд отримали пам’ятні подарун­ки. Футболістам команд ЗМІ також дісталися нагороди від Закарпатсько­го обласного відділення НОК України, а кращим гравцям – від Ужгородської міської ради.

Головний трофей – перехідний ку­бок за перемогу у турнірі Наталія Тов­тин вручила команді «Тиса-1» Закар­патської обласної держтелерадіоком­панії «Тиса» (генеральний директор Віталій Мещеряков) на зустрічі із жур­налістами в обласній державній адмі­ністрації з нагоди Дня журналіста.

 

ОСВІТЯНИ КРАСИЛІВЩИНИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ У ТУРИЗМІ

Нещодавно на території дитя­чого табору «Подолянчик» у се­лищі Антоніни Красилівського району Хмельницької облас­ті відбулися змагання з туризму серед профспілкових організа­цій працівників освіти району.

Валерій Марценюк

спеціально для «ПВ»

У турнірі взяли участь близько 130 осіб у складі 22 команд освітян, які впродовж двох днів виборювали першість у п’яти видах змагань.

Першим конкурсом було привітання. Ціка­во і весело представляли учасники змагань свої команди. Хтось виконував пісні, інші танцювали, показували міні-вистави, зма­галися у винахідливості тощо. Наступного дня паралельно відбулися три конкурси: із в’язання вузлів, розпалювання багаття та риболовлі. Команди намагалися проде­монструвати всі свої можливості й показа­ти найкращі результати.

Загалом змагання пройшли на високому організаційному рівні. Першість здобула команда Красилівського будинку творчості дітей та юнацтва, другими фінішували представники Красилівської ЗОШ І-ІІІст. № 1, замкнули трійку призерів учасники змагань із Кременчуківської ЗОШ І-ІІІст.

Команди, які посіли призові місця, отрима­ли від голів обласної та Красилівської ра­йонної організацій профспілки працівників освіти і науки Анатолія Ярим’юка та Воло­димира Снігура дипломи та призи, решту колективів було відзначено дипломами за участь у змаганнях.

 

ДВІ «БРОНЗИ» НА ЧЄ

Минулого тижня у швейцарському місті Монтре проходив чемпіонат Єв­ропи з фехтування, на якому україн­ські майстри двічі сходили на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Для українських рапірис­тів європейська першість завершилася у 1/16 фіна­лу, де одночасно склали зброю Клод Юнес, Ан­дрій Погребняк і Ростис­лав Герцик. На цій же ста­дії у змаганні шпажисток зачохлила зброю наша олімпійська чемпіонка Лондона Яна Шемякіна, поступившись суперниці з Росії Тетяні Лагуновій лише одним уколом (14:15). У цій дисципліні найдалі у турнірній сітці пройшла Олена Кривиць­ка, яка у чвертьфіналі по­ступилася майбутній чемпіонці Європи Віолет­ті Колобовій з Росії (10:13).

Справдилися розрахунки українських уболівальни­ків на нагороду у змаган­нях з жіночої шаблі. Що­правда, замість традицій­них привітань на адресу Ольги Харлан, яка чотири роки поспіль здобувала континентальний титул, вітали Олену Вороніну. Для неї, до речі, «брон­за» Монтре стала пер­шою індивідуальною на­городою дорослого Євро. Олена спочатку здолала Сібілль Клемм (15:7), Ка­терину Дьяченко (15:13) і румунку Бьянку Паску (15:14). Аот у півфіналі протистояти досвідченій росіянці Софії Вєлікой українці уже забракло сил – 15:9 на користь срібної призерки Олімпіади-2012, яка не­вдовзі святкувала пере­могу й у фіналі.

Аот Харлан доволі не­сподівано вже у чверть­фіналі поступилася іта­лійці Росселіні Грегоріо, а відтак фінішувала лише на п’ятій сходинці. Так само п’ятим став і най­кращий українець у чо­ловічій шпазі – Максим Хворост. У змаганнях ра­піристок і шаблістів укра­їнці не потрапили навіть до двадцятки кращих.

У командній частині чем­піонату Європи з фехту­вання жінки-шпажисти фінішували п’ятими, а ко­манда чоловіків-рапіристів стала сьомою. Третім фінішував колектив на­ших шаблісток (Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Вороніна й Олена Кравацька). Українки у півфіналі не змогли за­вдати проблем росіян­кам (31:45), а от у «брон­зовому» матчі не зали­шили шансів італійкам – 45:30.

Наша збірна з фехтуван­ня на шпагах серед чоло­віків завоювала четверте місце, зазнавши поразки від швейцарців у «втіш­ному фіналі» (28:39). Ко­мандні змагання жінок-рапіристок і чоловіків-шаблістів закінчилися для нас двома шостими місцями.

У загальномедальному заліку Україна з двома бронзовими нагородами фінішувала дев’ятою. Першою стала Італія (здобули 3 золоті медалі, 3 срібні і 4 бронзові), другою – Росія (3+3+3), третьою – Франція (3+2+1).

 

АЛІНА МАХИНЯ – ТРІУМФАТОРКА І ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІГОР

На перших в історії Європейських іграх, які нині тривають у Баку, де­бютну золоту нагороду для української збірної завоювала представниця жіночої боротьби Аліна Махиня, додавши до звань чемпіонки світу та Єв­ропи ще й почесний титул тріумфаторки Іконтинентальних Ігор.

Українка на шляху до підсумкової перемоги у першій сутичці не залишила шан­сів двічі бронзовій призерці чемпіонатів континенту болгарській борчині Джанан Маноловій (8:0), а у чвертьфіналі перемогла австрійку Мартіну Куентц (6:2). Найгрізнішою суперницею Махині виявилася чинна чемпіонка світу німкеня Аліна Фокен, та і їй не вдалося зупинити нашу Аліну – 4:1 на користь українки.

У вирішальному протистоянні наша співвітчизниця впевнено здолала представницю Ізраїлю дворазову срібну медалістку чемпіонатів Європи Ілану Кратіш з рахунком 7:3 і стала першою українською чемпіонкою в історії Європейських ігор.

20.06.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання