« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Черкащани визначають кращих

Черкащани визначають кращих

На ужгородському стадіоні «Авангард» За­карпатська обласна федерація з городко­вого спорту разом з організаторами – об­ласними організаціями ФСТ«Україна» і «Динамо» та Ужгородським міським цен­тром «Спорт для всіх» провела традицій­ний турнір з городків, присвячений пам’яті першого голови обласної Федерації з го­родкового спорту підполковника міліції Миколи Корнейчука.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Закарпатська облас­на федерація з го­родкового спорту, яку очолює Михай­ло Ухаль, спільно з фізкультурно-спортивними товариствами проводять широку роботу з популя­ризації цього виду спорту. Взяти участь у Меморіалі Миколи Корнейчука були запрошені кращі майстри області.

Усі учасники змагань підтвердили високу спор­тивну майстерність. Після трьох обов’язкових фігур кращий результат (по 14 бит на ці фігури) показали Сер­гій Шпонтак та минулоріч­ний переможець турніру Андрій Торбич. Перша до­даткова фігура знову не ви­явила переможця – обидва суперники мали однаковий результат. І лише після дру­гої додаткової фігури знову тріумфатором змагань вия­вився Андрій Торбич, а Сер­гій Шпонтак став другим призером.

Також однаковий резуль­тат – по 16 бит на три фігури показали Дмитро Ухаль та Євген Гомба. Після додат­кової фігури на почесну тре­тю сходинку п’єдесталу по­шани зійшов Дмитро Ухаль. Високий клас підтвердив і найстарший учасник зма­гань – 83-річний Олександр Сітовський, який посів п’яте місце.

Після завершення інди­відуальних змагань від­булася зустріч команд Ужгород-1 (капітан – канди­дат в майстри спорту Ми­хайло Ухаль) та Ужгород-2 (капітан – майстер спорту Юрій Чвиков). У напружено­му суперництві перемогла команда Ужгород-1, за яку виступали Дмитро Ухаль, Євген Гомба, Євген Павлов, Василь Янковський та Ми­хайло Ухаль.

Призери в індивідуаль­ній першості отримали ме­далі та дипломи, а члени команди-переможниці – ди­пломи організаторів турні­ру пам’яті Миколи Корней­чука. Нагороди вручили го­лова облорганізації ФСТ «Україна» Владислав Куш­нірчук та заступник голо­ви облорганізації ФСТ «Ди­намо» Михайло Пантьо. За підсумками турніру було сформовано збірну коман­ду Закарпатської області з городкового спорту, яка го­туватиметься до всеукраїн­ських змагань.

 

НА «ОЛІМПІЙСЬКОМУ» – ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ

Минулої суботи на головній спортивній арені країни з нагоди дня заснування Міжнародного олімпійського комітету відбувся традиційний Олімпійський день. Принагідно на НСК «Олімпій­ський» урочисто проводжали спортсменів національної збір­ної України, які вирушають на змагання ІЄвропейських ігор, що триватимуть у Баку 12–28 червня.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Традиційно у спортивному святі взяли участь чимало справжніх любителів активного та здорового способу жит­тя. Вітали учасників заходу міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент НОК України Сергій Бубка, заступник голо­ви Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Де­нис Силантьєв, спортсмени, тренери, керів­ники федерацій та інші запрошені спортив­ні функціонери.

Оскільки Олімпійський день був приуроче­ний ІЄвропейським іграм, які 12 червня стартують в азербайджанській столиці, ак­тивними учасниками спортивного свята стали провідні вітчизняні атлети, які пред­ставлятимуть Україну на цьому престижно­му спортивному форумі. Серед них Ольга Харлан, Олена Костевич, Жан Беленюк, Олег Верняєв, Ірина Ромолданова. На свято також завітали зірки українського спорту Наталя Добринська, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Олексій Торохтій, Вадим Гут­цайт, Ельбрус Тадеєв, Вікторія Терещук, Анна Безсонова та багато інших.

Гості та учасники свята відкрили Олімпій­ський день розминкою, а найактивніші ви­конавці зарядки отримали пам’ятні пода­рунки від організаторів. Кожен охочий мав чудову можливість взяти участь разом із видатними олімпійцями у символічному забігу по колу легендарного стадіону, який в 1980 році приймав Олімпійські ігри.

«Це велике свято спорту, яке відзначається у всьому світі та дає можливість кожному долучитися до унікальних та універсальних олімпійських цінностей, зробити крок назу­стріч здоровому способу життя та відчути себе справжнім олімпійцем», – цитує Сер­гія Бубку офіційний сайт НОКу.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов запев­нив спортсменів, що під час їхніх виступів на Євроіграх за них уболіватиме вся Україна.

«Явпевнений у вдалому виступі української команди. Не варто прогнозувати результати, але у низці видів спорту ви, українські спортсмени, впевнено посідаєте лідерські позиції», – переказує напутнє слово Ігоря Жданова офіційний сайт міністерства.

Зазначимо, що на ІЄвропейських іграх у Баку Україну представлятимуть 243 спортсмени, які виступатимуть у 19 з 20 видів спорту.

 

УКРАЇНСЬКІ ЮНІОРИ – НАЙСИЛЬНІШІ

У Львові з 15 по 24 травня тривав чем­піонат Європи з боксу серед юніорів, де юні боксери, яким виповнилося 15 та 16 років, змагалися у 13 вагових ка­тегоріях. Боротьбу за медалі вели по­над 200 кращих молодих боксерів з 27 країн континенту, честь збірної Украї­ни захищали 13 спортсменів.

Загалом на рингах, вста­новлених на навчально-спортивній базі літніх ви­дів спорту Міноборони України у Львові, було проведено близько двох­сот двобоїв, у яких визна­чилися кращі боксери-юніори континенту. Варто зазначити, що українські спортсмени дісталися до 7 вирішальних поєдинків із 13 можливих, і 4 з них виявилися переможними. Титул чемпіона Європи 2015 року з боксу серед юніорів занесли собі до активу Артем Дем’яненко (вагова категорія 48 кг), Андрій Матяш (50 кг), Іван Папакін (70 кг) та Аркадій Карцан (80 кг). Поступили­ся своїм суперникам у фі­налі, а відтак змушені були задовольнитися срібними нагородами Іван Козяр (54 кг), Артем Лапін (63 кг) та Олександр Гриців (+80 кг).

Сім здобутих нагород га­рантували збірній Украї­ни перше місце у загаль­нокомандному медаль­ному заліку. Другими за кількістю здобутих наго­род стали представники Азербайджану,третіми у загальнокомандному за­ліку фінішували юні спортсмени Туреччини.

Українська жіноча збірна у загальнокомандному заліку стала переможни­цею, чоловіча команда посіла п’яте місце. У роз­ділі «бойове самбо» наша команда посіла друге місце.

 

ХАРЛАН І БОЙКО– КРАЩІ ШАБЛІСТИ

У столиці України відбувся турнір най­сильніших шаблістів держави. Зма­гання традиційно проходили у два етапи, і підсумкове місце кожного спортсмена визначалося за результа­тами його виступу в обох турах.

У дівчат звання чемпіонки виборола лідер україн­ського фехтування Ольга Харлан з Миколаєва, яка виграла як перший, так і другий тури змагань. За нею фінішувала Ольга Жовнір з Нетішина, а брон­зова медаль – в активі ки­янки Олени Вороніної. У чоловіків найсильнішим шаблістом України став Дмитро Бойко (Хмельницький/Миколаїв). Одесит Андрій Ягодка зійшов на другу сходинку п’єдесталу пошани, Олег Штурбабін (Нетішин) став третім.

 

ПЕРЕМОЖНИЙ СТАРТ ОЛЬГИ ЗЕМЛЯК

У неділю в нідерландському містечку Генгело відбувся турнір серії IAAF World Challenge. Наша співвітчизниця Ольга Земляк тріумфувала на дистанції 400 метрів із результатом 52,13 с.

Це був дебютний старт українки у літній частині сезону, тим і цін­ніша перемога. Однак слід зауважити, що наша чемпіонка конти­ненту 2012 року в естафеті 4х400 у Нідерландах іще й випередила справжню приму на цій дистанції – олімпійську чемпіонку 2008 року, срібного призера Олімпіади–2012, дворазову чемпіонку світу британку Крістін Охурогу.

Ольга перетнула фінішну стрічку на 14 сотих раніше за імениту конкурентку. На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла співвітчизниця срібної призерки Аніка Онуора, яка продемонструвала результат 52,35 с.

28.05.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання