« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Черкащани визначають кращих

Черкащани визначають кращих

У перерві між травневими свята­ми у Долині троянд м. Черкаси об­ласним фестивалем «Мама, тато, я – спортивна сім’я» стартувала ХХІІ Спартакіада профспілок Чер­кащини. Долучилися до прове­дення свята управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержад­міністрації та Черкаський облас­ний центр фізичного здоров’я на­селення «Спорт для всіх».

Команди родин-учасників з облас­ного центру, міст та районів області по­казали свої вміння у шести спортивних естафе­тах та вікторині. За резуль­татами змагань перемогу виборола сім’я Побиванців (тато Олексій, мама Євге­нія, син Олег) з Черкас, дру­гими фінішували теж пред­ставники обласного цен­тру – родина Калашників (тато Олексій, мама Лариса, донька Ксенія), почесну тре­тю сходинку виборола сім’я Захарченків (тато Андрій, мама Людмила, син Владис­лав) з Чигиринського райо­ну. Переможці фестивалю отримали медалі, грамоти і спортивний інвентар.

Минулого тижня фізкультурно-спортивне товариство «Спартак» за під­тримки Федерації профспі­лок області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністра­ції та відділення НОК Укра­їни провело відкритий чем­піонат з легкоатлетичного кросу серед вихованців об­ласної комплексної ДЮСШ «Спартак» та працівників галузевих профспілкових об’єднань, приурочений до 80-річчя заснування ФСТ «Спартак».

У змаганнях взяли участь майже 200 осіб. Урочисте відкриття, на яке завітали керівники обласних і місь­ких спортивних організа­цій, провідні спортсмени, заслужені ветерани спорту Черкащини, відбулося біля Пагорбу Слави, у парку від­починку «Долина троянд». Учасників Спартакіади те­пло привітали голова Фе­дерації профспілок облас­ті Петро Шевченко, заступ­ник начальника управлін­ня у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністра­ції Катерина Коваленко, за­служений працівник фізич­ної культури і спорту Укра­їни, член виконкому відді­лення НОК України, голова фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Юрій Мрачковський.

Серед дівчат змагання проводилися на дистанціях 400 метрів (1997–1999 р. н.), 500 метрів (1994–1996 р. н.), юна­ки долали 800-метрівку (1997–1999 р. н.) і кілометрову дис­танцію (1994–1996 р. н.), учас­ники інших відповідних ві­кових категорій вийшли на старт 300-, 400- і 500-метрівок.

У другій частині змагань за програмою XXII Спар­такіади профспілок облас­ті на старт вийшли люби­телі спорту дев’яти галу­зевих обласних профспіл­кових об’єднань, які висту­пали у двох вікових кате­горіях серед жінок та чо­ловіків на дистанціях 300 і 800 метрів. У забігу особис­то взяли участь голова Фе­дерації профспілок облас­ті Петро Шевченко, голова ФСТ «Спартак» Юрій Мрач­ковський, директор облас­ної ДЮСШ ФСТ «Спартак», майстер спорту України Ольга Ковальова, заслуже­ний тренер України з кік­боксингу Дмитро Ткаченко, майстер спорту міжнарод­ного класу, член збірної ко­манди України з боксу Олег Прудкий. Їхня участь у забі­гу стала гарним прикладом для юних спортсменів.

Переможцями XXII Спар­такіади виявилися Мико­ла Луценко (обком проф­спілки працівників держус­танов), Світлана Федоро­ва (обком профспілки пра­цівників культури), Руслан Лук’яненко та Андрій Ма­тусевич (обком профспілки працівників освіти та нау­ки України). Тріумфатори і призери змагань були наго­роджені грамотами і меда­лями, а також нагородною атрибутикою відділення НОК України в Черкаській області.

За інформацією Федерації профспілок Черкаської області

 

«ДИНАМО» ТРІУМФУЄ, «ДНІПРО» БОРЕТЬСЯ ЗА ПУТІВКУ ДО ЛЧ

Після шестирічної перерви сто­личне «Динамо» знову вибо­роло звання найкращої коман­ди країни. Цей чемпіонський титул став 14-м для столично­го суперклубу після здобуття Україною незалежності. У чем­піонатах СРСР, нагадаємо, кия­ни тріумфували 13 разів.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Перше місце підопічні Сергія Реброва вибороли у протистоянні з «Дні­пром», який щойно здобув право у фіналі Кубка УЄФА поборотися за пе­ремогу у другому за рангом континенталь­ному турнірі. Інехай Мирон Маркевич дав відпочити групі провідних гравців дніпрян, виконавці, так би мовити, другого ешелону практично до фінального свистка не дозво­ляли господарям поля достроково приміря­ти лаври переможців чемпіонату. Однак піс­ля чергового розіграшу кутового біля воріт Яна Лаштувки на 84-й хвилині матчу захис­ник киян Домагой Віда таки розмочив раху­нок у матчі. Гол хорвата виявився єдиним у матчі і приніс перемогу киянам.

Після матчу відрив киян від другого місця становить 7 очок за два тури до завершен­ня чемпіонату. Таким чином, «Шахтар» втратив навіть теоретичні шанси наздогна­ти своїх принципових суперників у турнір­ній таблиці. Тим часом перевага донеччан над дніпропетровцями, які йдуть третіми у турнірному пелетоні, збільшилася до п’яти очок. Тож перемога в одному з двох остан­ніх матчів гарантує підопічним Мірчі Лучес­ку путівку до Ліги чемпіонів. Наступний матч вони проводять проти найближчого переслідувача – в суботу грають у Дніпро­петровську, а завершують чемпіонат проти­стоянням з «Карпатами», які нині б’ються за виживання в елітному дивізіоні.

Примітно, що зберігає шанси потрапити до наступного розіграшу найпрестижнішого клубного турніру континенту й «Дніпро». Путівку до Ліги чемпіонів дніпряни можуть здобути, або потіснивши «Шахтар» з друго­го рядка у турнірній таблиці національної першості, або ж тріумфувавши у Лізі Євро­пи, фінал розіграшу якої відбудеться 27 травня на Національному стадіоні у польській столиці – Варшаві. Адже від сезо­ну 2015/2016 років переможець цього тур­ніру отримав право стартувати в наступно­му турнірі Ліги чемпіонів.

 

ОБЕРЕМОК МЕДАЛЕЙ КОНТИНЕНТАЛЬНОГО ҐАТУНКУ

У неділю в столиці Хорватії завершив­ся чемпіонат Європи із самбо. Укра­їнська збірна здобула у Загребі 19 медалей, з яких чотири золоті, п’ять срібних і 10 бронзових.

Своїми перемогами зму­сили організаторів вмика­ти гімн України Марія Бу­йок (вагова категорія 52 кг), Наталя Смаль (72 кг), Тетяна Савенко (68 кг) та Анатолій Воло­шинов (100 кг). Із срібни­ми нагородами поверну­лися додому Аліна Соко­ловська (48 кг), Анастасія Шевченко (60 кг), Артур Саркісян (74 кг), Максим Риндоновський (82 кг) і Сергій Чорний (52 кг). Бронзові медалі в активі Галини Ковальської (80 кг), Олесі Савчук (56 кг), Олени Сайко (64 кг), Богдана Бабенка (57 кг), Вадима Бурчака (74 кг), Валентина Греко­ва (понад 90 кг), Олексія Зайця (+ 68 кг), Богдана Кондратовича (+ 62 кг), Ярослава Ритка (100 кг) й Тонояна Разміка (+100 кг).

Українська жіноча збірна у загальнокомандному залі­ку стала переможницею, чоловіча команда посіла п’яте місце. У розділі «бо­йове самбо» наша коман­да посіла друге місце.

 

У КИЄВІ ЗМАГАЛИСЯ СПОРТИВНІ РОДИНИ

Минулого тижня у столиці відбув­ся фінал Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я!», який зібрав 24 родини з усіх регіонів держави, у тому числі з Донецької та Луганської областей.

Учасники фестивалю про­демонстрували вправ­ність у танцях, вокалі та декламуванні віршів, взя­ли участь у вікторині, від­відали майстер-класи з плавання, настільного те­нісу та мексиканського джиу-джитсу. Та цен­тральною подією фести­валю стали фінальні еста­фети, які відбулися під аркою Дружби народів у Києві в рамках відзначен­ня Дня Європи в Україні.

У запеклій боротьбі пере­могла сім’я Стрюкових з Херсонщини. Відтак саме Херсонська область на­ступного року прийматиме фінал родинного турніру. Другою фінішувала роди­на Сластіних з Миколаїв­ської області, третіми стала сім’я Хомичів з Волині.

 

«ДІАМАНТОВІ ПЕРЕГОНИ» РОЗПОЧАЛИ ЗІ СРІБНОЇ СХОДИНКИ

Етапом у Шанхаї стартував черговий сезон «Діамантової ліги» у легкоатлетів. Українці Богдан Бондаренко у стрибках у висоту та Ольга Саладуха у потрій­ному стрибку здобули на змаганнях срібні нагороди.

Бондаренко, після перемоги на стартовому турнірі сезону у Кавасакі, де продемонстрував 2,37 м, у Шанхаї стрибнув лише на 2,32 м. Замовле­ні надалі 2,38 і 2,41 м українцеві так і не підкорилися. Апереможцем змагань став його основний конкурент катарець Мутаз Есса Баршим з результатом 2,38. Третім на п’єдестал пошани зійшов господар зма­гань Говей Чжан, який 2,32 м підкорив із другої спроби.

Ольга Саладуха у Шанхаї відкривала сезон і у шостій спробі показала свій найкра­щий результат – 14,62 м. На 23 см далі стрибнула колумбійка Катеріне Ібаргуен, а представниця Казахстану Ольга Рипакова фінішувала з третім результатом – 14,38 м.

23.05.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання