« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Шість медале й рачіце

З 30 квітня по 3 травня у чеському містечку Рачіце тривав чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное, в якому за медалі зма­галися кількасот спортсменів із 34 країн Ста­рого світу. Українська збірна, яку на змаганнях представляли 20 спортсменів, повернулася з континентальної першості із шістьма нагоро­дами в активі, з яких одна золота, дві срібні і три бронзові.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

У складі збірної України на зма­гання відправились Юрій Че­бан, Тарас Міщук, Сергій Ба­штовий, Ігор Трунов, Денис Коваленко, Едуард Шеметило, Віталій Цуркан, Дмитро Янчук, Павло Алтухов, Роман Копистинський, Євген Карабута, Ельнур Ахадов, Володимир Процюк, Віталій Галюк, Людмила Лу­зан, Анастасія Тодорова, Інна Грищун, Марія Кічасова, Світлана Римкевич і Марія Повх. Головні сподівання уболівальники пов’язували із виступами Юрія Чабана, але переможець лондон­ської Олімпіади цього разу не грав го­ловну скрипку в командному оркестрі.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Дмитро Янчук і Та­рас Міщук, які у складі екіпажу у веслуванні на каное-двійці першими здолали 1000-метрівку, випередивши більш ніж на корпус суперників із Ро­сії (бронзових призерів Олімпіади) та Німеччини. Ці ж хлопці поповнили медальну скарбничку збірної України «сріблом» на дистанції 500 м, пропус­тивши поперед себе російський екіпаж Коровашков / Штиль. Третіми фінішу­вали білоруси Саладуха / Махлай.

Друга срібна медаль нашої коман­ди – на рахунку дівчат з байдарочного квартету Марія Повх, Анастасія Тодо­рова, Інна Грищун і Марія Кічасова, які фінішували другими на 500-метрівці. Наші дівчата поступилися відомому екіпажу білоруських байдарочниць, однак упевнено випередили сильну ро­сійську четвірку, відзначається на сай­ті Федерації каное України.

В активі каноїста Павла Алтухо­ва дві бронзові нагороди – за виступи на дистанціях 500 та 1000 м. У першо­му випадку українець менше секунди програв срібному призеру росіянину Михайлу Павлову з Росії, а впевнену перемогу тут святкував господар зма­гань Мартін Фукса. На кілометровій дистанції нашого спортсмена випере­дили лише олімпійський чемпіон Се­бастьян Брендель з Німеччини й по­ляк Томас Качор.

З третім результатом дісталася фі­нішу наша четвірка каноїстів на 1000-метрівці. Володарями бронзових наго­род стали Ельнур Ахадов, Денис Ко­валенко, Едуард Шеметило та Дми­тро Янчук. Причому українцям важко було боротись на дистанції, бо Дмитро Янчук стартував у цьому заїзді лише через півгодини після своєї перемо­ги на кілометровій дистанції у складі каное-двійки.

Відтак з шістьма нагородами укра­їнська збірна посіла у медальному за­ліку восьме загальнокомандне міс­це. Варто відзначити, що три медалі із шести були завойовані на олімпій­ських дистанціях.

 

ЧЕТВЕРО ЗА ОДНОГО

Високі результати показують на всеукраїнських змаганнях ви­хованці відділення кікбоксингу Ужгородської ОКДЮСШ Закар­патської обласної ради ФСТ «Україна». Так, на першості країни з кікбоксингу серед ДЮСШ, яку приймав Хмельницький, четверо вихованців тренера Олега Мартиненка стали чемпіонами Украї­ни у своїх видах програми.

Сергій БАРАНЧИКОВ

спеціально для «ПВ»

Закарпатська обласна рада профспі­лок (голова Іван Король) підтримує розвиток ДЮСШ і фізкультурно-спортивних товариств у Закарпат­ському краї, розглядаючи спорт як основу здоров’я нації. Іюні спортсмени на практи­ці доводять це, демонструючи високі ре­зультати на всеукраїнських змаганнях.

Свою високу майстерність вихованці відді­лення кікбоксингу Ужгородської ОКДЮСШ Закарпатської обласної ради ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) підтвердили на чемпіонаті України з кікбоксингу серед ДЮСШ, який відбувся у Хмельницькому. Чет­веро вихованців тренера Олега Мартиненка стали чемпіонами України у своїх видах про­грами. Найвищі нагороди змагань отримали Поліна Мухлиніна (вагова категорія 60 кг), Олексій Шапошніков (52 кг), Михайло Кузич (42 кг) і Міклош Поташнік (32 кг).

 

ВЕРНЯЄВ – КРАЩИЙ СПОРТСМЕН КВІТНЯ

Дворазового чемпіона Європи зі спор­тивної гімнастики Олега Верняєва екс­пертна комісія НОКу визнала найкра­щим спортсменом квітня в Україні, а особистого наставника титулованого гімнаста Геннадія Сартинського назва­но кращим тренером місяця. Додамо, що для Олега Верняєва це вже п’яте подібне високе визнання.

Підбиваючи підсумки другого весняного місяця, експертна комісія НОКУкраїни відзначила блис­кучий виступ українських спортсменів на європей­ській першості з важкої атлетики в Тбілісі, де наші спортсмени здобули чо­тири медалі чемпіонату (три «золота» й «срібло»), а також вдалий виступ гімнастів у французькому Монпельє, звідки україн­ці повернулися з трьома нагородами континен­тальної першості (два «золота» й «срібло»).

Одразу дві медалі найви­щого ґатунку на чемпіона­ті Європи зі спортивної гімнастики виборов Олег Верняєв, про що «ПВ» свого часу повідомляли. Лідер української гімнас­тики, попри травму ноги, вперше у кар’єрі став аб­солютним чемпіоном Ста­рого світу у багатоборстві та підтвердив своє світове лідерство у вправах на па­ралельних брусах.

Як відзначається на офіцій­ному сайті НОКу, востаннє українським гімнастам вдавалося здобути «золо­то» в багатоборстві на єв­ропейській першості 15 ро­ків тому. Олег Верняєв став третім в історії незалежної України абсолютним чем­піоном Європи після Ігоря Коробчинського (1992) та Олександра Береша (2000).

 

У МІНСЬКУ ЗДОБУЛИ ДВІ МЕДАЛІ

Європейську першість–2015 з худож­ньої гімнастики приймала столиця Білорусі з 1 по 3 травня. Українська команда у складі 9 спортсменок по­вернулася зі змагань із двома нагоро­дами – «сріблом» і «бронзою».

Другу сходинку у вправах з булавами українка Анна Різатдінова виборола з ре­зультатом 18,400 бала. Бо­ротися нашій співвітчизни­ці довелося з росіянкою Яною Кудрявцевою, яка зі­йшла на найвищу сходин­ку п’єдесталу пошани, і господарками змагань Ме­літіною Станютою та Кате­риною Галкіною, які зму­шені були задовольнитися бронзовим результатом.

Іще одну нагороду Різатді­нова разом із Елеонорою Романовою та Вікторією Мазур здобула в команд­ній першості. Наші дівча­та, набравши 139,798 бала, фінішували на тре­тьому місці.

 

ВАСИЛЬ ЛОМАЧЕНКО ЗАХИСТИВ ТИТУЛ WBO

Минулими вихідними відбувся найочікуваніший бій останніх років у профібоксі – Менні Пакьяо намагався відібрати титул найкращого боксера світу у Флойда Мейвезера. Поє­динок найуспішніших боксерів світу, на кону в якому стояло 200 млн доларів призового фонду, завершився одностайним рішенням суддів віддати перемогу по очках Мейве­зеру, хоча багато хто бачив тріумфатором більш активного в ринзі Пакьяо.

Тим часом наш Василь Ломаченко, який бився в андеркарті найдорожчо­го бою десятиліття, нікому не дав жодних шансів поставити під сумнів свою вікторію. Чемпіон світу за версією WBO у напівлегкій вазі упевне­но переграв пуерторіканця Гамальєра Родрігеса. Вперше претендент опинився в нокдауні у п’ятому раунді, а в дев’ятому – після серії уда­рів українця – вирішив не вставати після відліку рефері.

09.05.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання