« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Українці підкорили подіум у Тбілісі

Українці підкорили подіум у Тбілісі

Днями у столиці Грузії завер­шилися змагання чемпіона­ту Європи з важкої атлетики, на яких близько 300 майстрів виборювали нагороди кон­тинентального ґатунку. У за­гальному заліку за підсумка­ми змагань не було рівних збірній України, яка у Тбілі­сі здобула три золоті та одну срібну нагороди.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Підтвердили звання фаворитів на цьому турнірі чемпіонка Європи–2013 Юлія Паратова і бронзова призерка Олімпій­ських ігор–2012 Юлія Кали­на. Певною мірою сенсаційними ста­ли виступи срібного призера всесвіт­ньої Універсіади–2011 Олега Прошака та дебютантки ЧЄ Анастасії Лисенко.

Юлія Паратова (у категорії до 53 кг) і Юлія Калина (до 63 кг) першими зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу поша­ни. Одеситка Паратова виборола «мале» золото у ривку з результатом у 90 кг, зго­дом у поштовху також показала найкра­щий результат – 110 кг. Відтак у підсум­ку тріумфувала з результатом 200 кг і стала дворазовою чемпіонкою Європи.

«У 2013-му я вже отримувала «золо­то» на континентальній першості, але минулого року поступилася лише од­ним кілограмом своїй суперниці з Ту­реччини. Тож зараз я їхала на чемпіо­нат Європи з чіткою метою – поверну­ти собі чемпіонство», – прокоментува­ла свою перемогу Юлія Паратова офі­ційному сайту Федерації важкої атле­тики України.

Юлія Калина з Маріуполя здобула першість із сумою двоборства 238 кг. У ривку українська спортсменка зафік­сувала штангу вагою 106 кг, у поштов­ху підняла штангу вагою 132 кг, у під­сумку випередивши найближчу супер­ницю на 15 кг у сумі двоборства!

Востаннє гімн України на конти­нентальній першості пролунав на честь перемоги Олега Прошака у за­вершальний день змагань. Важкоат­лет з Дніпропетровська виборов зван­ня чемпіона Європи у найважчій кате­горії – понад 105 кг. Українець показав третій результат у ривку (200 кг), але 235 кг у поштовху дозволили йому трі­умфувати із сумарним результатом 435 кг. Причому срібний призер Іра­клі Турманідзе з Грузії мав ідентич­ний здобуток, але через більшу влас­ну вагу (лише на 800 г!) змушений був задовольнитися другою сходинкою п’єдесталу пошани.

Тим часом срібну медаль поклала до скарбнички збірної України дебютант­ка змагань такого рівня Анастасія Ли­сенко. 19-річна представниця Вугледа­ра, що на Донеччині, у ваговій категорії понад 75 кг у ривку здолала 126 кг, дода­ла до них у поштовху 154 кг і з підсум­ковим результатом 280 кг поступилася лише багаторазовій чемпіонці світу та Європи росіянці Тетяні Кашириній.

Відтак збірна України із здобутими трьома золотими та однією срібною медалями перемогла у загальному за­ліку чемпіонату Європи з важкої атле­тики. В активі збірної Туреччини, яка фінішувала другою, – дві золоті, дві срібні та одна бронзова медалі.

 

ЗВИТЯЖЦЯМ ДОПОМАГАЮТЬ РІДНІ СТІНИ

На спортивній базі Вищо­го професійного училища № 25 м. Хмельницького від­бувся п’ятий вид спартакіа­ди серед учнів професійно-технічних навчальних закладів обласного центру. Загалом у змаганнях взяли участь сім команд юнаків та чотири колективи дівчат.

Валерій Марценюк

спеціально для «ПВ»

Перше місце серед юнаків вибо­рола команда Вищого професій­ного училища № 25 обласного центру, другими стали представ­ники центру професійно-технічної освіти торгівлі та хар­чових технологій, почесну третю сходинку посів колектив Вищого професійного училища № 4.

Серед дівчат першість дісталась центру професійно-технічної освіти сфери послуг, друге і тре­тє місця посіли відповідно ко­манди Вищого професійного училища № 25 і Хмельницького професійного ліцею.

Голови учнівських профспілко­вих комітетів ВПУ № 25 та № 4 Наталія Пенделюк та Наталія Шелепюк зауважили, що цього­річні змагання видалися навди­вовижу напруженими, тож їхнім вихованцям – членам учнівської профспілки, було нелегко вибо­рювати призові місця.

До слова, захід пройшов на до­волі високому методичному рівні, за що учасники змагань висловили щирі слова вдячнос­ті його господарям – директору ВПУ № 25, кандидату педагогіч­них наук, заслуженому праців­нику освіти України Олегу Гав­рилюку та керівнику фізвихо­вання Віктору Окарському.

 

НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ ГЕРОЇВ

Недавно у Київській опері за участі олімпійських чемпіонів, легенд спорту, тренерів і фахівців галузі, діячів культури та мистецтв відбулася справжня спортивна феєрія – Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року–2014».

У залі зібралася гордість і слава українського спор­ту, аби дізнатися імена головних звитяжців ми­нулого року.

Очільник Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка за­значив, що, незважаючи на складні часи, 2014-й став роком великих до­сягнень в історії україн­ського спорту.

«Це був справді визна­чний спортивний рік. Наші атлети невтомно радували нас своїми пе­ремогами та здобутками. Українські спортсмени – справжні герої», – наго­лосив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Отже, рішенням Україн­ської академії спорту найкращим спортсменом минулого року в Україні названо Олега Верняєва – чемпіона світу та Євро­пи зі спортивної гімнас­тики (вправи на брусах), бронзового призера чем­піонату Європи (опорний стрибок, командна пер­шість), а найкращою спортсменкою – чемпіон­ку світу та Європи з фех­тування на шаблях в ін­дивідуальній першості, бронзову призерку чем­піонату світу та Європи в командній першості Ольгу Харлан.

Найкращою командою року (збірною) експерти визнали чемпіонок ХХІІзимових Олімпійських ігор в естафеті – жіночу збірну України з біатлону у складі Олени Підгруш­ної, Віти і Валі Семеренко та Юлії Джими.

Не дивно, що найкра­щим тренером року став Григорій Шамрай – стар­ший тренер жіночої збір­ної України з біатлону, а також особистий тренер стріляючих лижниць Віти та Валентини Семеренко, Олени Підгрушної та Юлії Джими.

Сенсацією року названо чоловічу четвірку-парну з академічного веслування у складі Івана Довгодька, Артема Морозова, Олек­сандра Надтоки, Дмитра Міхая – чемпіонів світу та Європи з академічного веслування.

Повернення року – чем­піонка світу та бронзова призерка чемпіонату Єв­ропи з боротьби (63кг) Юлія Ткач.

У номінації «Сильні ду­хом (паралімпійські види спорту)» переміг двора­зовий чемпіон, срібний та бронзовий призер зи­мових Паралімпійських ігор в Сочі з лижних го­нок та біатлону серед спортсменів з вадами зору Віталій Лук’яненко.

Олімпійською надією України стала чемпіонка ІІЮнацьких Олімпій­ських ігор з легкої атлети­ки (стрибки у висоту) Юлія Левченко.

Героєм українського спорту серед жінок на­звано олімпійську чемпі­онку Сочі в естафеті та бронзову призерку Ігор у спринті Віту Семеренко, у чоловіків – чемпіона сві­ту з веслування на каное (спринт), срібного призе­ра чемпіонату світу в ес­тафеті Юрія Чебана.

 

ОЛЕКСАНДР УСИК ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕМОЖНУ ХОДУ

Інтерконтинентальний чемпіон за версією WBO Олександр Усик відстояв свій титул у важкій вазі у протистоянні з росіянином Андрієм Князєвим. Всуботу українець на арені столичного Палацу спорту у восьмому раунді технічним нокаутом над суперником здобув свою восьму перемогу на професійному ринзі.

Упродовж двобою олімпійський чемпіон Лондона тримав перебіг подій під своїм контролем, постійно відшукуючи шпаринки у захисті опонента з Росії. Князєв, до речі, більше запам’ятався глядачам своїм міцним підборіддям, аніж боксерською майстерністю. Пропускаючи чимало ударів, у тому числі в голову, отримавши кілька розсічень та гематом, росіянин таки вистояв до восьмого раунду.

Івін виявився останнім у цьому поєдинку. Ледь вистоявши у попередньому раунді, до середини восьмого у Князєва просто не залишилося сил стримувати шквальні атаки Олександра Усика, і рефері зафіксував перемогу українця технічним нокаутом.

25.04.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання