« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Столичні комунальники визначають кращих

Столичні комунальники визначають кращих

Київська міська профспілка працівників ЖКГ і сфери послуг провела частину зма­гань, що входять до програми галузевої Спартакіади. Спілчани впродовж лютого-березня виборювали першість у турнірах з настільного тенісу, чоловічого та жіночо­го волейболу, кульової стрільби.

Олександр Пономаренко

спеціально для «ПВ»

В останній зимовий мі­сяць учасники змагань визначали кращих у змаганнях з настіль­ного тенісу та в турні­рах жіночих і чоловічих волей­больних команд. У настільно­му тенісі першість виборювали 11 команд підприємств галузі. Переможцями та призерами стали ППО КП «Київпастранс», ППО ПАТ «Київгаз», ППО АК «Київводоканал». Серед під­приємств житлового госпо­дарства чільну трійку склали колективи ППО «Керуюча ди­рекція Дніпровського району м. Києва», ППО КП «Дирекція з управління та обслуговуван­ня житлового фонду Деснян­ського району», ППО КП ЖГ Солом’янського району.

Наступний етап – змаган­ня з волейболу серед жіночих та чоловічих команд. У пред­ставниць прекрасної статі най­вправнішими виявилися пред­ставниці Київського вищого професійного училища швейно­го та перукарського мистецтва, другими фінішували волейбо­лістки ППО ПАТ «Київгаз», замкнула трійку призерів команда КВПУ сервісу та дизайну. Серед чоловіків перше міс­це посіла команда ППО АК «Київводо­канал», другими стали представники ППО ПАТ «Київгаз», третіми – волей­болісти ППО КП «Плесо».

У перший місяць весни на базі СДЮСШОР з кульової стрільби та бі­атлону «Схід» відбулися командні зма­гання з кульової стрільби, в яких взя­ли участь 80 чоловік у складі 16 команд підприємств галузі. Першими в ко­мандному заліку фінішували спортс­мени ППО ПАТ «Київгаз», другими – ППО АК «Київводоканал», третьою ста­ла збірна команда голів профкомів КП «Київпастранс» на чолі з головою ППО КП «Київпастранс» С. Болдинюком.

У квітні спілчани змагатимуться на турнірі з шахів і шашок серед під­приємств галузі, також відбудуться змагання з шахів серед підприємств УТОС (працівники з вадами зору). Та вже зараз можна сказати, що масова участь працівників у спортивних зма­ганнях трудових колективів підтвер­джує, що не єдиною роботою живе лю­дина, вона потребує активного відпо­чинку, занять для душі, які приносять позитивні емоції у нинішній складний час. А галузева профспілка у міру сво­їх можливостей завжди допомагатиме втілювати всі бажання профспілкової громади в життя.

 

ПРОФКОМ НДУ ДОЛУЧАЄ ДО СПОРТУ ТА БЛАГОУСТРОЮ

Недавно профком студентів Ніжинського державного уні­верситету ім. Миколи Гоголя спільно з кафедрою фізич­ного виховання провели міжфакультетську спартакіаду з шахів та шашок серед студентів університету, в якій ак­тивну участь взяли не тільки хлопці, а й дівчата. За під­сумками проведених змагань переможці отримали роз­роблені профспілковою організацією грамоти та медалі.

Роман Приходько

спеціально для «ПВ»

Загалом профком студентів активно підтримує спортивні змагання, які від­буваються на базі університету. Так, постійно проводяться змагання на Ку­бок профкому студентів з волейболу, бас­кетболу, міні-футболу, легкої атлетики тощо. Також за підтримки профкомів співробітни­ків і студентів у вересні та листопаді 2014 року тривали змагання між співробітниками університету з футболу та міні-футболу.

Нещодавно у НДУ відбувся іще один ціка­вий захід – заключний етап регулярного конкурсу «Краща кімната гуртожитку». Ор­ганізаторами конкурсу виступили соціально-гуманітарний відділ та профком студен­тів НДУ. Комісія у складі коменданта гурто­житку, голів студентської ради гуртожитку та студентського профкому, фахівців соціально-гуманітарного відділу, начальни­ка соціально-гуманітарного відділу визна­чила переможців. Ними стали кімн. 57 у гуртожитку № 2, кімн. 115 – у гуртожитку № 3 і кімн. 628 – у гуртожитку № 4. Пере­можці конкурсу отримали нові меблі та цінні подарунки від профкому студентів університету.

 

УКРАЇНЦІ ПРОБИЛИСЯ ДО ДЕСЯТКИ КРАЩИХ

У понеділок наші спортсмени по­вернулися з російського Ханти-Мансійська, де брали участь у XVIII зимових Дефлімпійських іграх. За під­сумками змагань українці в загально­му заліку стали десятими, а за кількіс­тю здобутих нагород поділили третє місце з атлетами США.

На XVIII зимовій Дефлімпі­аді (олімпійські ігри для атлетів з вадами слуху) нашу країну представляли 20 спортсменів, які змага­лися з майже 450 дефлім­пійцями із 27 країн світу. У підсумку українці здобули вісім нагород – п’ять сріб­них і три бронзових.

Найбільше медалей се­ред наших співвітчизни­ків завоював лижник Ан­дрій Андріїшин, який фі­нішував другим у скіатло­ні (10+10 км), в естафеті (3х10 км), у командному спринті та масовому старті (15 км). У дебютан­та Павла Мандзюка «срі­бло» у спринті, естафеті (3х10 км) та «бронза» в скіатлоні. Володимир Пишняк також долучився до виграшу «срібла» в естафеті та командному спринті, а також попо­внив колекцію медалей «бронзою» у спринті. Піднялася на третю схо­динку п’єдесталу пошани у спринті Аліса Пишняк.

 

ВАЖКОВАГОВИКИ ВИРУШАЮТЬ НА ЧЄ

У Тбілісі з 9 по 18 квітня триватимуть змагання чемпіонату Європи з важ­кої атлетики, на яких нагороди ЧЄ ви­борюватимуть близько 300 найсильні­ших представників цього виду спорту.

Головні претенденти на медалі у Тбілісі від нашої збірної – бронзова при­зерка Олімпійських ігор–2012 Юлія Каліна, чемпі­онка Європи–2013 Юлія Паратова та срібний при­зер всесвітньої Універсіади–2011 Олег Прошак.

Україну у грузинській сто­лиці представлятимуть 15 спортсменів. У жінок ко­льори національної збір­ної захищатимуть Яна Дя­ченко (вагова категорія 48 кг), Юлія Паратова (53 кг), Юлія Каліна (63 кг), Марія Хлян (69 кг), Ганна Козенко (75 кг), Ірина Деха (75 кг), Анастасія Лисенко (+75 кг). Серед чоловіків змагатимуться за медалі Богдан Токар (62 кг), Воло­димир Болгарін (85 кг), Та­рас Поліщук (85 кг), Ярослав Вітер (94 кг), Роман Зайцев (105 кг), Олексій Бі­бік (105 кг), Роман Васи­левський (+105 кг), Олег Прошак (+105 кг).

 

МАРІЯ МУЗИЧУК – ШАХОВА КОРОЛЕВА!

Упродовж 20 днів у Сочі (Росія) тривав чемпіонат світу з шахів серед жінок. За звання короле­ви шахів змагалися 64 провідні шахістки з 29 країн світу, серед яких – п’ятеро українок: Анна та Марія Музичук, Анна Ушеніна, Наталія Жукова та Інна Гапоненко-Яновська.

22-річна Марія Музичук на шляху до фіналу здолала опір канадійки китайського походження Ян Янлінг, Моніки Сочко з Польщі, екс-чемпіонки світу Антуанетти Сте­фанової з Болгарії, рейтинг-фаворитки турніру Хампі Конеру з Індії, а у півфіналі на тай-брейку у двох додаткових партіях здобула перемогу в індійки Харіки Дроно­валлі. Увирішальній партії українка з рахунком 2,5:1,5 у чотирьох партіях обіграла господарку турніру росіянку Наталю Погоніну.

Тепер Марія до кінця року має захистити шахову корону у протистоянні з екс-чемпіонкою світу китаянкою Хоу Іфань. Президент ФІДЕКірсан Ілюмжинов заявив, що Китай уже висловив готовність провести такий матч, тож слово за Україною.

11.04.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання