« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Дитячі лікарі – найвправніші лижники

Дитячі лікарі – найвправніші лижники

Медики Закарпаття особистим прикладом пропагують здоровий спосіб життя, беру­чи активну участь у масових спортивних заходах, а в цьому їм допомагає облас­на рада ФСТ «Спартак». Справжнім святом спорту та здоров’я стали галузеві змагання з гірськолижного спорту серед працівни­ків закладів та установ охорони здоров’я і санаторно-курортних закладів краю, які відбулися на гірськолижній трасі в с. По­ляна Свалявського району. За перемогу на трасах змагалися близько 70 спортсменів у складі 25 команд.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

На урочистому від­критті змагань учасників віта­ли голова Закар­патського обко­му профспілки працівни­ків охорони здоров’я, го­лова оргкомітету змагань Володимир Турок, началь­ник управління охорони здоров’я облдержадміні­страції Василь Скрип, в. о. голови обласної ради ФСТ «Спартак» Микола Щадей.

На трасі слалому серед жінок віком до 35 років перемогла Олеся Соловей (обласна дитяча лікарня). У жінок віком від 35 до 50 років не було рівних Олесі Твердушко (Мукачівська ЦРЛ), у віковій категорії понад 50 років тріумфува­ла Марія Шрамил (Сваляв­ська ЦРЛ). Найкращий ре­зультат у чоловіків віком до 35 років продемонстру­вав Михайло Новиков (об­ласна дитяча лікарня). Пе­реможцем у віковій кате­горії від 35 до 50 років вия­вився Володимир Берщан­ський (центр первинної медико-санітарної допомо­ги Мукачівського району), а у віці понад 50 років – Ан­дрій Новиков (обласна ди­тяча лікарня).

У загальнокомандному заліку перемогу здобула команда обласної дитячої лікарні (в. о. головного лі­каря Євген Жупан, голова профкому Ольга Паламар­чук). Друге місце вибороли спортсмени ОКТМО «Фти­зіатрія» (генеральний ди­ректор Любов Марковцій, голова профкому Орест Ру­сановський). На почесному третьому місці фінішува­ли представники Мукачів­ської центральної район­ної лікарні (в. о. головного лікаря Мирослав Гавриш­ко, голова профкому Оме­лян Решетар).

Призери в загальноко­мандному та індивідуаль­ному заліках отримали на­городи організаторів – куб­ки, медалі, дипломи та гра­моти, які їм вручив голова обласної організації проф­спілки, голова оргкомітету Володимир Турок.

 

ІЗ ЗОЛОТОМ ЧС І МАЛИМ ХРУСТАЛЬНИМ КУБКОМ

Минулими вихідними у російському Ханти-Мансійську фінішував останній етап біатлон­ного Кубка світу сезо­ну 2014/15 років. Вітчиз­няні стріляючі лижники повернулися зі столиці Югри без нагород, але в цілому минулий сезон підтвердив, що біатлон залишається зимовим спортом № 1 в Україні.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

У Ханти-Мансійську найкращий ре­зультат з-посеред українців проде­монструвала Валя Семеренко, яка здобула шосте місце у персьюті. Утім, більше ми розраховували на її успіх у мас-стартах, де Валя мала шанс здобути Малий глобус. Від німкені Франціски Пройсс у заліковій таблиці її відділяло лише одне очко, та наша співвітчизниця фінішувала позаду своєї конкурентки, тож нагорода дісталась німецькій біатлоністці. Утім, навряд чи можна назвати цей сезон невдалим для Валі, в активі якої оберем­ки нагород з етапів Кубка світу і «золото» у мас-старті з «бронзою» у спринтерській гонці світового чемпіонату в Контіолахті.

Тим часом без кришталевого приза збірна України не лишилась – уперше за останні 13 років. В індивідуальних гонках Малий кришталевий глобус завоював Сергій Се­менов – вперше в історії вітчизняного чо­ловічого біатлону. В активі нашого співвіт­чизника срібні та бронзові подіуми в інди­відуальних гонках.

Відзначимо ще одну індивідуальну від­знаку наших стріляючих лижників – Між­народна федерація біатлону кращим но­вачком сезону визнала нашого Артема Тищенка.

Щодо командних виступів, то українська жіноча збірна здобула п’яте місце в Кубку націй, відтак зберегла максимальну квоту стартових місць на наступний сезон, тобто Україна зможе заявити шість спортсме­нок. У поточному сезоні найвищими ре­зультатами жіночої естафети можна на­звати «золото» континентальної першості в естонському Отепяя та «бронзу» на ета­пі Кубка світу в італійському Антхольці. Утім, нагадаємо, що наші дівчата часто ви­ступали експериментальним складом, оскільки з різних причин пропускали цей сезон Віта Самеренко та Олена Підгрушна, почасти Юлія Джима.

Чоловіча збірна України в Кубку націй се­зон завершила на сьомій підсумковій схо­динці. Найвищі досягнення представників сильної статі в естафетних виступах – «срібло» на чемпіонаті Європи в Естонії та п’яте місце у німецькому Обергофі.

 

УКРАЇНЦІ ПРОБІЖАТЬ ЄВРОПОЮ

У річницю підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом 21 березня в Києві стартував Забіг миру, в рамках якого 12 наших спів­вітчизників вирушили у бігову подо­рож Європою.

Стартував забіг на цен­тральній площі країни – столичному Майдані Не­залежності. За три етапи пробігу команда у складі Івана Артеменка, Наталії Мартіашвілі, Віктора Ма­зярчука, Павла Степанен­ка, Романа Жоріна, Олек­сія Кононенка, Слави Ла­зюти, Ігоря Новікова, Ксе­нії Джуган, Геннадія Куз­нєцова, Сергія Попова та Дмитра Бабенка розра­ховує відвідати 42 столи­ці Європи, принагідно здолавши відстань близько 18 тис. кілометрів.

Акція розпочалася сим­волічним дитячим забі­гом на 500 м, учасників якого вітала група під­тримки у складі міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, голови Спор­тивного комітету України Іллі Шевляка, відомих українських спортсменів, переможців та призерів олімпійських ігор і світо­вих першостей.

 

НА ВЕРШИНІ КРАЩИХ РАПІРИСТІВ – РОКІРОВКА

Минулими вихідними у столиці тривав турнір найсильніших вітчизняних май­стрів фехтування на рапірах серед чо­ловіків, переможцем якого став госпо­дар змагань Андрій Погребняк.

До півфінальних двобоїв прогнозовано дісталася четвірка найвправніших рапіристів країни. У бо­ротьбі за право зустрітися у вирішальному двобої львів’янин Клод Юнес здобув перемогу над сво­їм земляком Ростиславом Герциком (15:13), а у про­тиборстві двох киян Ан­дрій Погребняк не зали­шив шансів Володимиру Колтигу (15: 9).

Таким чином, у фіналі, як і рік тому, зустрілися Ан­дрій Погребняк і Клод Юнес. Та на відміну від попереднього турніру цьогоріч вікторію святку­вав киянин, який у на­пруженому двобої взяв гору над опонентом з ра­хунком 15:13.

 

ВЕРНЯЄВ ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕМОЖНУ ХОДУ

Не встигли ми сповна насолодитись попереднім тріумфом Олега Верняєва, який нещодавно впер­ше в історії української спортивної гімнастики став володарем Кубка світу у багатоборстві, як спортсмен продовжив свою переможну ходу на турнірі в німецькому Котбусі. 21-річний ки­янин на Turnier der Meister World Challenge Cup–2015 здобув три медалі, дві з яких – найвищого ґатунку.

Чемпіон світу у вправах на паралельних брусах беззаперечно довів свою перевагу в цій дисципліні і на турнірі у Котбусі, здобувши у підсумку 16,250 бала й залишивши позаду колумбійця Хоссімара Кальво (15,725) і голландця Епке Зондерланда (15,650). Також Верняев не знав рівних у вправі на гімнастичному коні (15,550), ви­передивши бельгійця Дона-Донні Трюйенса (15,400) та француза Сіріля Томазон­на (15,200). Крім того, в опорному стрибку українець із результатом 15,012 бала виграв «срібло», пропустивши поперед себе лише японця Кендзо Сіраї (15,100).

 

28.03.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання