« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Спартак» бере масовістю та майстерністю

«Спартак» бере масовістю та майстерністю

 Попри проблеми з фінансуванням, Закарпатська обласна рада ФСТ «Спартак», яку очолює енер­гійний молодий керівник Микола Щадей, на­магається тримати руку на пульсі спортивного життя краю. Серед основних напрямів діяльнос­ті – залучення працівників до масової фізкульту­ри та спорту, популяризація здорового способу життя, максимальна реалізація здібностей об­дарованої молоді у дитячо-юнацькому спорті, спорті вищих досягнень тощо.

Про підсумки ро­боти у минулому році йшлося на за­сіданні ради об­ласної організації ФСТ «Спартак». Як зазна­чив Микола Щадей, торік спільно з обласними орга­нізаціями профспілок про­ведено чотири спартакіади, а за програмою спартакіади «Юний спартаківець–2014» – 20 змагань з дев’яти видів спорту. Триває робота з роз­витку ветеранського руху. У ДЮСШ товариства займа­ються 837 учнів. З-посеред новацій – для всіх охочих створено умови для занять художньою гімнастикою, на часі також відкриття но­вих спортивних клубів, де підвищуватимуть майстер­ність любителі велоспор­ту та кікбоксингу. До скла­ду збірних команд України входять 12 спортсменів об­ласного товариства, четверо є кандидатами до збірних.

На засіданні ради від­булася гостра, взаємозаці­кавлена розмова стосовно існуючих проблем. Зокре­ма, йшлося про припинен­ня фінансування ДЮСШ за кошти Фонду соціально­го страхування з тимчасо­вої втрати працездатності та відсутність власної бази для проведення навчально-тренувальних занять. Та­кож обговорювалася скрут­на ситуація, що склалася у деяких галузевих профспіл­ках, де через важкий фінан­совий стан немає можли­вості проводити спортивно-масові заходи тощо. З пред­метними виступами та за­уваженнями звернулися до присутніх заступник голови обкому профспілки праців­ників охорони здоров’я Ти­берій Лукач, заступник на­чальника управління моло­ді та спорту Закарпатської ОДА Олег Муртазін, ветеран спартаківського руху Антон Яцина, заступник начальни­ка управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Іван Карпович, голови облас­них організацій профспілок житлово-комунального гос­подарства, місцевої промис­ловості, побутового обслуго­вування населення – Іван Зе­лінський та автотранспорту й шляхового господарства – Олександр Воронін.

Крім того, під час засі­дання Микола Щадей вру­чив свідоцтва новим колек­тивними членами Закар­патської обласної органі­зації ФСТ «Спартак», яки­ми торік стали обласні ор­ганізації профспілок пра­цівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок), житлово-комунального гоподарства, місцевої про­мисловості, побутового об­слуговування населення (голова Іван Зелінський), управління виконавчої ди­рекції Фонду соціально­го страхування від нещас­них випадків на виробни­цтві та професійних за­хворювань (Іван Зарева). Член президії обласної ради ФСТ «Спартак», по­стійний автор «ПВ» Сергій Баранчиков дістав нагоро­ду переможця Всеукраїн­ського конкурсу «Спартак» спортивний–2014».

За матеріалами прес-служби Закарпатської облпрофради

 

ДВІ МЕДАЛІ ЛЕГКОАТЛЕТІВ

З 5 по 8 березня в чеській сто­лиці тривав чемпіонат Євро­пи з легкої атлетики у при­міщенні. У заявку України на змагання потрапили 24 атле­ти (11 чоловіків та 13 жінок), які захищали кольори краї­ни у 15 дисциплінах. У підсум­ку скарбничка нашої збірної на континентальній першості збагатилася двома медалями – золотою та бронзовою.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Першу нагороду, й одразу ж золоту, здобула для України у Празі Ната­лія Пигида на 400-метрівці. Для неї це перша перемога на конти­нентальній першості в індивідуальному заліку (раніше здобувала «золото» ЧЄ у складі естафетної збірної). Представниця Київської області впевнено здолала всі раунди кваліфікаційних відборів, а у вирі­шальному не дозволила суперницям на­віть мріяти про перемогу, зі старту віді­рвавшись від суперниць. Наталія фінішу­вала з найкращим для себе результатом цього сезону (51.96 с), залишивши позаду іспанку Індіру Терреро та бронзову при­зерку британку Серен Банді-Девіс, яких випередила більш ніж на півсекунди кожну.

Після закінчення змагань українка не при­ховувала, що їхала до Чехії саме за «золо­том», тож залишилася задоволена своїм виступом. Понад те, Пигида зазначила, що якби виступала в стандартному мане­жі, її фінішний час був би ще кращим.

Тим часом «бронзовим» виявився виступ у Празі для Наталії Лупу. Тріумфаторка по­переднього ЧЄ склала повноваження чем­піонки Європи в бігу на 800 метрів, про­пустивши у фіналі поперед себе росіянку Катерину Поістогову та переможницю за­бігу швейцарку Селіну Бюхель. Утім, зва­жаючи, що через певні обставини спортс­менка пропустила значну частину зимово­го сезону, третє місце Наталії можна вва­жати справжнім успіхом.

У загальному заліку за підсумками празь­кого ЧЄ перемогла збірна Росії, в активі якої вісім нагород (шість золотих та дві срібні), другою фінішувала Франція (3-1-1), третьою – команда Великої Британії (2-4-3). Зазначимо також, що цьогоріч улітку легко­атлети змагатимуться на чемпіонаті світу, тож зимову континентальну першість біль­шість лідерів збірної України пропустили.

 

«БУДІВЕЛЬНИК» ЗНОВУ ВИБОРОВ КУБОК УКРАЇНИ

Минулого вікенду у столичному Па­лаці спорту БК «Київ», «Будівельник», «Хімік» та «Дніпро» зійшлися у бо­ротьбі за другий за значимістю на­ціональний трофей. Переможцем «Фіналу чотирьох» і вдруге поспіль во­лодарем Кубка України став київський «Будівельник».

Представникам столиці в ½ фіналу не судилося грати між собою, тож у першій парі півфіналістів компанію «бекам» скла­ли дніпропетровці. Бо­ротьба у матчі видалася впертою, команди бук­вально до останніх се­кунд претендували на вихід до фіналу. Однак гості наприкінці двобою спромоглися краще впо­ратися з нервами, і пере­мога з рахунком 65:60 стала перепусткою на ви­рішальний двобій для «Дніпра».

В іншій парі южненці не менш затято намагалися зупинити інший столич­ний колектив, але їм цьо­го так і не вдалося. У не­квапливій в’язкій грі за великої кількості браку з боку виконавців обох ко­манд «Будівельник» схи­лив шальки терезів на свій бік (57:49) і гаранту­вав присутність у фіналі представників Києва.

У вирішальному двобої ключовою стала третя чверть. Першу половину гри дніпропетровці зали­шили за собою, на вели­ку перерву «Дніпро» пі­шов з перевагою у чоти­ри пункти. Однак третю десятихвилинку господа­рі майданчика заверши­ли з 13-очковою перева­гою на свою користь. У заключній чверті коман­ди виступили рівно, тож фінальна сирена зафіксу­вала перемогу «Буді­вельника» 73:60.

 

ПАВЕЛКО – НОВИЙ ОЧІЛЬНИК ФФУ

На XVII позачерговому Конгресі ФФУ на чотирирічний термін президентом Федерації футболу України обрано Андрія Павелка, який обіймав посаду голови Федерації футболу Дніпропе­тровщини.

За Андрія Павелка відда­ли свої голоси 122 з 137 делегатів зібрання. За кандидатуру Ігоря Коло­мойського висловилося вісім присутніх, Ярослава Грисьо підтримали семе­ро. Першими віце-президентами ФФУ обрано Олександра Бандурка та Вадима Костюченка, віце-президентами орга­нізації стали Сергій Куні­цин, Василь Орлецький, Олег Шкреба, Віктор Ме­жейко, Михайло Ланьо, Ігор Кочетов і Володимир Лашкул.

 

КОСТЕВИЧ – ЧЕМПІОНКА ЄВРОПИ!

Наш уславлений снайпер Олена Костевич нарешті заповнила остан­ній пробіл у своїй багатій колекції золотих нагород. До здобутих раніше тріумфів на Олімпіаді та чемпіонаті світу чернігівчанка до­дала перемогу на континентальній першості, здобувши «золото» у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

На європейській першості в голландському Арнемі Олена про­йшла з кваліфікації у фінал з другим результатом. Ау вирі­шальній стадії змагань українка практично не дала шансів болгарці Антуанетті Бонєвій, яка лише раз після третьої з дев’яти серій вийшла на перше місце. Костевич швидко по­вернула собі лідерство та не поступилася першою позицією до останнього пострілу!

15.03.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання