« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Спортивні вершини медиків Закарпаття

Спортивні вершини медиків Закарпаття

 Закарпатська обласна організація проф­спілки працівників охорони здоров’я (го­лова Володимир Турок) по праву пиша­ється спортивним спрямуванням спілчан. Адже медики Закарпатського краю ак­тивно займаються масовою фізкульту­рою та спортом, незмінно беруть участь у змаганнях, особистим прикладом про­пагують здоровий спосіб життя.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Підсумки спортив­ного року проф­спілка медиків підбила на плену­мі обкому проф­спілки. Як зазначалося, минулорічна ХІV обласна спартакіада працівників охорони здоров’я була наймасовішою серед галузевих профспілок області, на її старт вийшли близько 1200 учасників у складі 45 ко­манд медичних і санатор­них закладів Закарпаття.

За підсумками спарта­кіади лідерами у галузі за­служено визнано спортс­менів Мукачівської цен­тральної районної лікар­ні (головний лікар Василь Васюта, голова профкому Омелян Решетар). Вони за­галом здобули найбільше від усіх призових місць – шість. Мукачівці стали пе­реможцями у змаганнях із шахів, гирьового спорту, дартсу; фінішували други­ми у більярді та армспорті; здобули третє місце у тур­нірі з міні-футболу. Відмін­ний результат!

Успішно виступили ме­дики і на ХХІV обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок Закарпаття, де у суперництві з 14 збірни­ми командами інших га­лузей здобули 10 призових місць.

Під час поважного зі­брання урочисто було від­значено достойників. У різ­них номінаціях нагороди отримали кращі у спорті профспілкові організації, керівники медичних закла­дів, які сприяють розвитку фізкультури та спорту, най­активніші профактивісти – організатори спортивно-масової роботи у трудових колективах, кращі спортс­мени, судді галузевої спар­такіади. Відзнаки вручи­ли голова Закарпатської обласної організації проф­спілки працівників охоро­ни здоров’я Володимир Ту­рок і начальник управлін­ня охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип.

 

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ І ЧЕСТЬ

Днями на спортив­ній базі Хмельницько­го професійного ліцею відбувся четвертий вид спартакіади се­ред учнів професійно-технічних навчальних закладів обласного центру: у змаганнях з баскетболу силами мі­рялися 10 колективів – шість юнацьких і чоти­ри команди дівчат.

Валерій Марценюк

спеціально для «ПВ»

Серед юнаків перемогу виборола команда Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького. За ними фінішували представники ліцею сфери послуг, а почесну «бронзо­ву» сходинку посів колектив професійно­го ліцею. Команда ВПУ № 25 м. Хмель­ницького тріумфувала й у змаганнях ді­вчат, друге та третє місця здобули спортсмени ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій» і професійного ліцею.

Керівник фізвиховання ВПУ № 25, голова методичного об’єднання керівників і ви­кладачів фізвиховання професійно-технічної освіти області та член Координа­ційної ради профтехосвіти України з фі­зичної культури, спортивно-масової і по­заурочної роботи, відмінник освіти Украї­ни Віктор Окарський зазначив, що цього­річні змагання були надзвичайно напру­женими і його учасникам вибороти пер­шість виявилося нелегко. Задоволена успіхами своїх вихованців і голова учнів­ського профспілкового комітету ВПУ № 25 Наталія Пенделюк.

 

ЧОТИРИ МЕДАЛІ З КОПЕРА

Днями у словенському місті Копер фінішувала європейська першість зі стрільби з лука у приміщенні серед дорослих спортсменів та юніорів. На­городи змагань виборювали 253 ат­лети у складі збірних команд 36 країн континенту.

Українці повертаються із чотирма нагородами у доробку, здобувши по два «золота» та «брон­зи». У стрільбі з класич­ного лука серед чоловіків не знав рівних львів’янин Георгій Іваницький. Його землячка Соломія Гнип також у «класиці» здобу­ла перемогу серед юніо­рок. «Бронза» змагань у стрільбі з блочного лука в активі Марії Школьної та юніорської збірної, яку представляли Антон Гон­чаров, Влад Большаков та Роман Гов’ядовський.

 

ДЮСШ ВИДІЛИЛИ 100 МЛН ГРИВЕНЬ

2 березня на позачерговому засі­данні Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Згідно із проголосованими змі­нами до кінця року передбачається надання державної підтримки україн­ським дитячо-юнацьким спортивним школам на суму 100 млн гривень.

Кошти буде виділено з державного бюджету міс­цевим бюджетам на част­кове фінансування дитячо-юнацьких шкіл, які ра­ніше отримували підтрим­ку із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Крім того, ухваленими змінами передбачено компенсацію курсової різ­ниці у розмірі 49 млн грн для участі спортсменів у міжнародних змаганнях.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вва­жає, що таке рішення за­конодавців дасть змогу максимально безболісно перевести 534 ДЮСШ із Фонду соціального стра­хування на фінансування місцевих бюджетів.

«Головне, що ця субвен­ція є гарантією збере­ження тренерсько-викладацького складу та учнів. Зараз важливо зберегти ці ДЮСШ і зняти соціаль­ну напругу. Пріоритет на наступний рік – закласти точки їх розвитку та ре­формування, наприклад, через укрупнення», – ци­тує слова головного спортсмена країни офі­ційний сайт міністерства.

 

ІРИНА ВАРВИНЕЦЬ – НАЙКРАЩА СПОРТСМЕНКА ЛЮТОГО

Експертна комісія Національного олімпійського комітету визнала найкращою спортс­менкою України останнього зимового місяця біатлоністку Ірину Варвинець. Дівчина вперше дістала таке високе визнання. Наставник Ірини Микола Зоц став найкращим тренером місяця.

Спортсменка відзначилася вдалим виступом на чемпіонаті Європи з біатлону, який відбувся в естонському містя Отепяя. Угонці переслідування Ірина здобула срібну медаль, а у жіночій естафеті разом з колегами по збірній – Юлією Джимою, Наталі­єю Бурдигою та Валентиною Семеренко виборола «золото» континентальної першості. Крім того, у лютому лауреатка поповнила свій медальний доробок нагородами з етапу Кубка світу у чеському Нове Место. Узмішаній естафеті наша четвірка у складі Ірини Вар­винець, Валентини Семеренко, Дмитра Підручного та Сергія Семенова стала власницею бронзових нагород.

08.03.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання