« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Заводський спорт: продовження літопису

Заводський спорт: продовження літопису

Це спортивне свято у Сєверодонецьку, який зараз є адміністративним центром Луганської області, розпочалося незвично. Голова міської ради профспілок та профко­му Сєверодонецького об’єднання «Азот», член Ради ФПУ Валерій Черниш поздоро­вив численних активістів та гостей, що зі­бралися у конференц-залі заводського музею, з від­новленням роботи містоут­ворюючого підприємства...

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Під час вимушеного простою підприємства, спричинено­го відомими обставинами, профспілка разом з керів­никами попіклувалася про збереження соціальних пільг та га­рантій, починаючи із заробітної пла­ти. На хімічному велетні після звіль­нення міста повним ходом тривали ремонтні роботи, підготовка до пуску виробництва мінеральних добрив.

«За всіх обставин, – зазначив Ва­лерій Черниш, – анітрохи не збавля­ла обертів спортивно-масова та фізкультурно-оздоровча робота. Отож зараз ми підбиваємо підсумки своєї ювілейної 50-ї спартакіади».

Голова профспілкового спортклу­бу «Хімік» Володимир Волков нага­дав, що історія розвитку спортивно­го руху в місті хіміків на всіх етапах спирається на ентузіазм профспіл­кових активістів головного підпри­ємства, які виступають і організа­торами, й учасниками змагань. Ці­каво, що профком, його спортклуб організують також окремі змаган­ня для вже непрацюючих ветеранів-азотівців, учнів базових навчальних закладів підприємства.

Як годиться на такому святі, вшано­вували чемпіонів, призерів змагань із різних видів спартакіади – легкої атле­тики, стрільби, плавання, настільного тенісу, ігрових турнірів, зльоту турис­тів тощо. Ті, хто відзначився у команд­них та особистих першостях, отрима­ли кубки, грамоти й подарунки – м’ячі, ракетки, інший спортінвентар.

«Для занять спортом, здорового способу життя у нас створено всі умо­ви, – ділиться один із призерів юві­лейної спартакіади, ентузіаст волей­болу, апаратник цеху аміаку Володи­мир Покущенко, який і доньку вихо­вав неабиякою спортсменкою. – От і нещодавно поруч із головною прохід­ною почав діяти ще один спортзал. Між іншим, свої команди є й у керів­ництва «Азоту», профкому. Маємо змогу показувати спортивну майстер­ність не тільки у своєму місті, а й на споріднених підприємствах. Дуже ці­кавою, наприклад, була спартакіада всього нашого холдингу «ОСТХЕМ» у Рівному. Спорт теж значною мірою сприяє єдності України.

Неабиякими подарунками учасни­кам свята стали концерт артистів Па­лацу культури хіміків і щойно вида­ні профкомом книги – ветерана жур­налістики Віталія Бутова «Творці спортивної слави «Азоту» та буклет тренера футбольної команди «Хімік» Миколи Курінного про рідний фут­больний клуб. У виданнях з унікаль­ними фотознімками йдеться про істо­рію, сучасний розвиток спортивного руху в трудовому колективі.

 

НЕ ЗАЛИШИЛИ РОСІЇ ЖОДНИХ ШАНСІВ

На етапі Кубка світу з фехтування на ша­блях, який в остан­ні дні січня прийма­ла грецька столиця, українські майстри­ні тріумфували в осо­бистому і команд­ному заліках, в обох випадках здолавши у фіналі російських спортсменок.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Другу перемогу на етапі у сезоні 2014/2015 ро­ків здобула наша най­титулованіша «мушке­терка» Ольга Харлан. Наша співвітчизниця у півфіналі здо­була перемогу над американ­кою Дагмарой Вожняк (15:13), а у не менш драматичному ви­рішальному поєдинку на один переможний укол випередила одвічну суперницю – росіянку Софію Вєлікую (15:14). Приміт­но, що у першому переможно­му фіналі цього сезону Харлан на Гран-прі у Нью-Йорку так само перемогла спортсменку з Росії (15:12).

Інші представниці України в ін­дивідуальній першості на афін­ському помості виступили не так вдало: Ольга Жовнір фіні­шувала 26-ю, на 38-й позиції за­вершила змагання Олена Кра­вацька, Аліна Комащук та Оле­на Вороніна стали відповідно 45-ю і 49-ю, замкнула п’ятий десяток Галина Пундик (59).

Натомість у командній першо­сті наші дівчата вкотре проде­монстрували, що гуртом здатні на найвищі досягнення. Спо­чатку наша команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Ольги Жовнір перемогла Японію (45:33), у наступному колі зма­гань здобула впевнену пере­могу над Італією (45:34), у пів­фіналі на один укол випереди­ла лідерів світового рейтингу США (45:44), а у вирішальному поєдинку не залишила жодно­го шансу збірній Росії (45:35).

Тріумф у Афінах дозволив збір­ній України піднятися на третю сходинку у світовій кваліфікації з п’ятої, куди вона опустилася піс­ля пропуску турніру у Венесуелі.

 

ВИЗНАЧИЛИ ЧЕМПІОНІВ УКРАЇНИ

З 26 по 30 січня у Сумах тривала на­ціональна першість зі стрільби з лука серед дорослих та юніорів у примі­щенні. За найвищі нагороди змагало­ся понад 210 спортсменів, які пред­ставляли збірні команди восьми областей України та Києва.

Легкоатлетичний манеж Сумської Української ака­демії банківської справи Національного банку України не вперше став майданчиком для визна­чення найкращих стріль­ців з лука нашої країни. На змаганнях були при­сутні почесні гості – голо­ва Сумського обласного відділення НОК, призер­ка Олімпійських ігор з бі­атлону Олена Петрова, віце-президенти Федера­ції стрільби із лука Украї­ни Валерій Булко та Ві­ктор Сидорук, президент Федерації стрільби з лука у Сумській області Сергій Холодов та ін.

У командних змаганнях дорослих серед чоловіків перемогу святкували гос­подарі змагань, серед жі­ночих колективів тріумфу­вав «Львів-1». У юніорів першість вибороли «Чернівці-1» у чоловіків і «Львів-1» у жінок. В індиві­дуальному заліку найсиль­нішими стали Антон Ладі­ков (Харків-2) і Катерина Палєха (Львів), серед юніо­рів – Олег Рожко (Львів) та Соломія Гнип (Львів).

Переможці та призерки чемпіонату були нагоро­джені кубками, медаля­ми, грамотами та цінни­ми подарунками від Сум­ського обласного відді­лення НОК України.

Варто зазначити, що цей турнір став етапом відбору до складу збірної команди України на чемпіонат Єв­ропи, який з 23 лютого по 1 березня прийматиме місто Копер (Словенія).

 

ВОГОНЬ ПОНЕСУТЬ 10 ТИСЯЧ ФАКЕЛОНОСЦІВ

Стали відомими деякі подробиці майбутньої естафети олімпійського вогню, яка передуватиме головним спортивним стартам чотириріччя у бразильському Ріо-де-Жанейро.

Церемонія запалення олімпійського вогню від­будеться у травні 2016 року традиційно у грець­кій Олімпії і завершить свою ходу 5 серпня на ста­діоні «Маракана» у Ріо-де-Жанейро, де й проходити­ме урочиста церемонія відкриття Ігор. XXXI Олім­піада, нагадаємо, відбу­деться у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня 2016 року.

Естафета триватиме від 90 до 100 днів, факел олімпійського вогню по­несуть близько 10 тисяч факелоносців. Загальна дистанція естафети ста­новитиме понад 19 тисяч кілометрів.

Олімпійський факел відві­дає усі 26 столиць штатів і федеральний округ Брази­ліа, побуває у 250 містах і населених пунктах країни.

 

СЕМЕНОВ – КРАЩИЙ У СІЧНІ

Експертною комісією Національного олімпійського комітету найкращим спортсменом країни у січні визнано біатлоніста Сергія Семенова, а його особистий наставник і батько Олександр Семенов став найкращим тренером першого місяця року.

Перший титул найкращого спортсмена місяця в Україні Сергій Семе­нов виборов завдяки вдалому виступу на чемпіонаті Європи з біат­лону, який приймало естонське місто Отепяя. Наш співвітчизник в ін­дивідуальній гонці здобув «срібло» континентального ґатунку.

Варто зазначити, що саме з медалі Сергія Семенова розпочався для українських біатлоністів новий сезон – на першому етапі Кубка світу в Остерсунді українець здобув «срібло» в індивідуальній гонці серед чо­ловіків.

 

06.02.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання