« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Журналісти визначили кращих

Журналісти визначили кращих

Ось уже вп’ятнадцяте Асо­ціація спортивних журна­лістів України (АСЖУ) під­сумовує спортивний рік, у визначенні кращих із кращих взяли участь 579 осіб. Також варто зазначи­ти, що цього разу церемо­нія «Підсумки спортивно­го року» була присвячена й 15-літтю утворення ор­ганізації, яка об’єднала спортивних «акул пера» 26 червня 1999 року.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Минулий рік був одним з найтрагічніших та най­складніших за весь пері­од незалежності Украї­ни. Проте в такий склад­ний час українські спортсмени, тре­нери, керівники галузі виявили себе якнайкраще, своїми виступами до­вівши мужність, самовіддачу і волю до перемоги народу України. Мож­на згадати «золотий фініш» україн­ських біатлоністок на Олімпіаді в російському Сочі, тріумф вітчизня­них «мушкетерів» на чемпіонаті сві­ту з фехтування в м. Казані, перемоги боксерів Володимира Кличка і Васи­ля Ломаченка на професійному рин­гу, вікторію гімнаста Олега Верняєва на планетарній першості, неймовірні підкорення планки стрибуном у висо­ту легкоатлетом Богданом Бондарен­ком, багато інших яскравих перемог наших співвітчизників...

Прикметно, що разом із спортивни­ми журналістами в підбитті підсумків 2014 олімпійського року взяли актив­ну участь й керівники галузі: перший заступник міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, заступ­ник міністра молоді та спорту України, олімпійська чемпіонка з біатлону Оле­на Підгрушна, член Виконкому НОКУ, голова Комісії НОКУ із ЗМІ та зв’язків з громадськістю, президент Федерації стрільби України Олег Волков.

Усі лауреати року ударно попрацю­вали на спортивній ниві, за що були удостоєні цілком заслуженої шани, поваги й оригінальних нагород. Вар­то зазначити, що призи були як ко­лективними, так і індивідуальними. Окремо слід наголосити, що ще ніко­ли АСЖУ не вручала стільки призів – кількість номінацій за 2014 рік сягну­ла 27. Відзначимо головні з них.

Топ-10 кращих спортсменів України 2014 року:

1. Віта Семеренко (біатлон)

2. Володимир Кличко (бокс)

3. Ольга Харлан (фехтування)

4. Олег Верняєв (гімнастика)

5. Богдан Бондаренко (легка атлетика)

6. Юлія Ткач (вільна боротьба)

7. Станіслав Горуна (карате)

8. Юрій Чебан (веслування, каное)

9. Олена Костевич (кульова стрільба)

10. Жан Беленюк (греко-римська бо­ротьба)

Кращий тренер року: Григорій Шамрай, заслужений тренер Украї­ни, Петро Азарченков – державний тренер з фехтування, заслужений тренер України.

Краща команда року: жіноча ес­тафетна команда України з біат­лону – золотий медаліст сочинської Олімпіади.

Наприкінці урочистої церемонії президент Асоціації спортивних жур­налістів України, член НОКУ Михай­ло Волобуєв подякував усім, хто до­поміг в організації та проведенні свята, і ще раз привітав з перемогою лауреатів конкурсу. «На завершен­ня хочу ще раз привітати з перемо­гою всіх лауреатів конкурсу «Підсум­ки спортивного 2014 року», побажати їм, а також усім членам АСЖУ, всім колегам спортивним журналістам в Україні, всім нашим друзям добра, здоров’я і злагоди в новому 2015 році! Хай буде він мирним, успішним, щас­ливим!», – сказав він.

 

ФІФА НАГОРОДИЛА ДОСТОЙНИКІВ

У понеділок в швейцарському Цюріху відзначили кращих майстрів шкіряного м’яча минулого року. Лауреатом «Золотого м’яча» вдруге поспіль і втретє в кар’єрі став португалець Кріштіано Роналду.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Власне, навряд чи в когось виникали сумніви щодо переможця в номінації кращого футболіста 2014 року. Ще восени, коли ФІФА і журнал France Football назвали імена трьох фіналістів голосу­вання – Кріштіано Роналду, Ліо­неля Мессі і Мануеля Нойєра, більшість спеціалістів ставили на те, що нагороду знову отри­має піренеєць. Лео Мессі, по­при те, що вивів збірну Арген­тини до фіналу чемпіонату сві­ту, у вирішальному матчі про­грав, а попередньо ще й прова­лив сезон з «Барселоною». Гол­кіпер Мануель Нойєр із збір­ною Німеччини став перемож­цем планетарної першості, у воротах «Баварії» виграв націо­нальну першість і Кубок країни. Однак воротарів зазвичай не­справедливо обходять увагою в таких опитуваннях. Зрештою, так і сталося: легендарний Тьєр­рі Анрі вручив «Золотого м’яча» Роналду, завдяки зусиллям яко­го минулого року «Реал» тріум­фував у Лізі чемпіонів. Кращою футболісткою року стала німке­ня Надін Кесслер.

До символічної збірної 2014 року, склад якої оголосив Алес­сандро дель П’єро, потрапили воротар Мануель Нойєр, захис­ники Філіпп Лам, Давид Луїс, Серхіо Рамос і Тьяго Сілва, пів­захисники Андрес Ін’єста, Ан­хель Ді Марія і Тоні Крос, фор­варди Кріштіано Роналду, Ліо­нель Мессі та Ар’єн Роббен.

Найкращим тренером в чоло­вічому футболі минулого року став наставник збірної Німеч­чини Йоахім Лев. Його співвіт­чизника Ральфа Келлермана визнано кращим наставником у жіночому футболі.

Автором найкращого голу на­звано колумбійця Хамеса Ро­дрігеса за його неймовірний постріл у ворота збірної Уруг­ваю на чемпіонаті світу.

 

ЛЕГКОАТЛЕТИ РОЗПОЧАЛИ СЕЗОН

Минулими вихідними столиця при­ймала перші національні легкоат­летичні змагання сезону – «Різдвяні старти». У турнірі взяли участь понад 300 спортсменів з 14 регіонів країни.

«Різдвяними стартами» в Україні тра­диційно від­кривається легкоатлетич­ний сезон, головними змаганнями якого в цьо­му році будуть чемпіонат Європи в приміщенні (6–8 березня, Прага) та чемпіонат світу (22–30 серпня, Пекін).

У перший день змагань були розіграні 14 комп­лектів нагород. Двічі піді­ймалася на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани харків’янка Анна Плотіци­на. Підопічна Сергія Кра­совського змагалася на гладкій та бар’єрній 60-метрівках. Незважаючи на те, що дисципліни йшли у розкладі поряд, і впро­довж менш ніж двох го­дин в обох видах відбули­ся і кваліфікаційні забіги, і фінальні, у Плотіциної ви­стачило сил стати двора­зовою переможницею змагань. Також у перший день «золото» турніру приміряли Сергій Костен­ко на 60-метрівці, Максим Костічев на дистанції 400 м (у жінок перемогла Юлія Олішевська), Юрій Кіщенко на 1500 м (у жі­нок – Юлія Кутах), Сергій Копанайко першим здо­лав 60 м з бар’єрами, на 2000 м з/п тріумфував Сергій Шевченко (у жінок – Юлія Прокоф’єва), у стрибках з жердиною не мав рівних Олександр Корчмід (серед жінок – Ольга Зюзіна), у довжину найдовший стрибок про­демонстрував Сергій Ни­кифоров (у жінок – Марга­рита Твердохліб).

У другий день змагань чи не найбільша увага була прикута до сектору стриб­ків у висоту, де заявки на участь у жіночому розділі програми подали бронзо­ва призерка чемпіонату світу Віта Паламар, срібна призерка юніорської сві­тової першості Ірина Гера­щенко та переможниця Юнацьких Олімпійських ігор Юлія Левченко. На жаль, Паламар на старт не вийшла. А в боротьбі двох киянок перемогла Геращенко, інформує сайт ФЛАУ. Також у цей же день переможцями «Різдвяних стартів» стали на 200-метрівці Назарій Дзюбенко і Ксенія Каран­дюк, на 800-метрівці В’ячеслав Олішевський та Юлія Дятлова, 3000 м першими здолали Іван Стребков та Олена Федо­рова, у потрійному стриб­ку найвправнішими вия­вились Віктор Ястребов і Тетяна Пташкіна, найдалі відправили ядро Микола Багач й Ольга Голодна, у стрибках у висоту найкра­щий результат серед чо­ловіків у Ігоря Григорова.

 

НЕЙМОВІРНИЙ ФЕДЕРЕР

Друга ракетка світу швейцарець Роджер Федерер, здолавши в трьох сетах у фіналі турніру в австралійському Брісбені канадця Мі­лоша Раоніча (6:4; 6:7(2:7); 6:4), здобув тисячну перемогу в осно­вних сітках змагань АТР-туру за час своєї кар’єри. Вперше пішов з корту переможцем Федерер на турнірі в Тулузі у 1998 році. За кіль­кістю вікторій у професійному турі 17-разовий переможець турні­рів «Великого шолому» поступається лише Джиммі Коннорсу (1253) та Івану Лендлу (1071), які вже давно зачохлили ракетки.

Перемога в Брісбені стала для швейцарця першою в сезоні і дозволила завоювати загалом 83-й титул у кар’єрі. Виграш на цьому турнірі приніс Роджеру 250 рейтингових очок і 80 тис. дол. призових.

17.01.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання