« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Призначили тренерів, заслухали звіти

Призначили тренерів, заслухали звіти

 Минулого тижня в Києві відбулося засідання Ради Федерації баскетбо­лу України, а також прес-конференція керівництва українського баскетбо­лу. Під час цих заходів було обговорено ситуацію у вітчизняному баскет­больному господарстві, прийнято рішення і проко­ментовано призначення тренерів збірних, а також поінформовано про підго­товку чоловічої національ­ної команди до чемпіона­ту Європи 2015 року.

 Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Призначення тренерів

Під час засідання Ради Федерації баскетболу України присутні почули доповіді президента Федерації Олек­сандра Волкова, генерального секрета­ря ФБУ Олександра Ларіна, директора чемпіонату України Лариси Шабано­вої, керівників і функціонерів органі­зації різних рівнів. А головне, було роз­глянуто і затверджено кандидатури головних тренерів збірних команд України з баскетболу на 2015 рік.

Так, національну жіночу збірну очо­лив Вадим Чечуро, U20 – Леонід Цай, U18 – Олексій Давидов, U16 – В’ячеслав Ковалевський. Чоловічу головну ко­манду країни продовжуватиме трену­вати Майк Фрателло, U18 готуватиме Віталій Усенко, за збірну U16 відпові­датиме Володимир Чурсін. Головного тренера U20 призначено не було. Як за­явив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, Рада Феде­рації навмисно взяла паузу в призна­ченні тренера чоловічої U20. «Моло­діжна збірна – це найближчий резерв національної команди. Тому тренер молодіжки має бути головним трене­ром однієї з команд Суперліги, – про­коментував рішення Ради ФБУ Олек­сандр Волков. – Ми планували залиши­ти на цій посаді Віталія Чернія, однак він хоче присвятити себе «Будівельни­ку». Відмовився і Максим Міхельсон з «Черкаських Мавп», який був трене­ром юніорської збірної. Нещодавно в зв’язку з хворобою головного тренера БК «Київ» Деяна Прокіча виконуючим обов’язки головного став його асистент Леонід Іватін. Ми взяли паузу в при­значенні тренера збірної U20, щоб по­дивитися, як працюватиме Леонід та інші претенденти».

Підготовка до Євробаскету–2015

Щодо підготовки збірних команд України до континентальних першо­стей 2015 року, то, за словами генераль­ного секретаря Федерації баскетболу України Олександра Ларіна, організа­ційних проблем немає, натомість від­чувається брак фінансування. «Щодо участі наших збірних у товариських турнірах, нині є величезний попит на наші команди, є конкуренція серед тих, хто запрошує нас на змагання. Тільки-но остаточно буде складено ка­лендар ігор, ми його опублікуємо», – повідомив Олександр Ларін.

Щоправда, навряд чи доводиться очікувати на приїзд суперників на то­вариські ігри в Україну. Очільник бас­кетбольного господарства країни нага­дав, що навіть при всіх гарантіях безпе­ки ФІБА Європа в травні заборонила жіночій збірній грати вдома, не дозво­лила грати і Євроліга. «Ми спробуємо запросити суперників на одну-дві гри до України. Але шанси на те, що збірні гратимуть в нас, невеликі, оскільки, чесно кажучи, їхати нині до України ніхто не хоче. Інтерес виявляв лише Із­раїль, куди із зрозумілих причин не приїжджають на товариські матчі, ре­шта збірних ввічливо відмовлялися. Спробуємо запросити білорусів, котрі часто до нас приїжджали», – цитує офі­ційний сайт ФБУ Олександра Волкова.

Як відомо, в Парижі відбулося же­ребкування Євробаскету–2015. Збірна України потрапила до групи D разом з командами Латвії, Естонії, Литви, Бельгії та Чехії. Матчі нашої групи при­йматиме Рига з 5 по 11 вересня 2015 року. Групові турніри пройдуть також у Загребі (Хорватія), Монпельє (Фран­ція) і Берліні (Німеччина). У плей-оф з кожної групи виходять чотири кращі команди. Олександр Волков після же­ребкування групового раунду ЧЄ–2015 зазначив, що для збірної України за­вдання мінімум – вихід з групи, макси­мум – поборотися за путівку на Олімпі­аду. Адже Євробаскет–2015 буде відбір­ковим на Олімпійські ігри: дві команди автоматично потрапляють на Ігри, ще чотири гратимуть додатковий турнір.

 

 

 НАСТУПНИКА КОНЬКОВА ОБИРАТИМУТЬ НАВЕСНІ

 Минулого четверга в столичному Будин­ку футболу відбувся XVI черговий конгрес Федерації футболу України, в якому взяли участь 125 делегатів з усієї країни.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Делегати конгресу обра­ли робочу президію ФФУ, до якої увійшли почесний президент ФФУ та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, старший мене­джер програм ФІФА з розвитку в Європі Єва Паск’є, член Ви­конкому УЄФА Франтішек Лау­рінец, віце-президенти ФФУ Андрій Павелко, Володимир Мариновський та Віталій Дані­лов, виконавчий директор ФФУ Максим Бондарєв, а та­кож народний депутат, голова Національного паралімпій­ського комітету України Вале­рій Сушкевич. Крім того, було обрано склад мандатної та лі­чильної комісій конгресу.

Рішенням більшості делегатів конгресу були повернені по­вноваження дев’яти делега­там із складу колективних чле­нів ФФУ – Асоціації «Футбол-Захід», Асоціації футбольних арбітрів України та Молодіж­ного футбольного союзу. Утім, найголовнішим рішенням дня стала підтримка пропозиції про позачерговий конгрес ФФУ, на якому відбудуться ви­бори президента Федерації. Делегати затвердили рішення Виконкому ФФУ про прове­дення 6 березня 2015 року XVII позачергового звітно-виборного конгресу ФФУ і про­голосували за створення робо­чої групи з підготовки позачер­гового зібрання під головуван­ням Андрія Павелка. «Аби уникнути розколу нашого фут­больного співтовариства, вирі­шено скликати XVII позачерго­вий конгрес ФФУ 6 березня 2015 року. На порядку денно­му – вибори президента ФФУ, перших віце-президентів, віце-президентів, членів виконко­му й органів футбольного пра­восуддя», – поінформував президент ФФУ Анатолій Конь­ков, до роботи якого, особли­во останнім часом, висувалося чимало претензій.

 

 

 У КИЄВІ ВІДБУВСЯ НАЙМАСОВІШИЙ ЗИМОВИЙ ЗАБІГ

 У неділю в столиці біля центральної ялинки країни на Софійській площі відбувся благодійний костюмований «Забіг Святого Миколая». Під час ак­ції було зафіксовано рекорд України в категорії «наймасовіший забіг у ново­річних капелюхах»: на старт перего­нів вийшли 550 учасників.

 Першими на старт ви­йшли найменші учасники від 6 до 12 років. Близько 50 дітей здолали дистан­цію 500 м, а от перемож­ців серед них не визнача­ли – кожен отримав на фі­ніші солодкий подарунок, повідомляє офіційний сайт Мінмолодьспорту.

На старт дорослого забігу загалом вийшло 500 учас­ників, найшвидшим з них став Сергій Попов. У жі­нок дистанцію першою здолала Тетяна Кузіна.

 

 

 У ПЕКІНІ ЗДОБУЛИ СІМ МЕДАЛЕЙ

 Раз на рік під егідою SportAccord прохо­дять World Mind Games – мультиспор­тивні змагання, на яких традиційно представлені такі види спорту, як шахи, шашки, спортивний бридж, го та сянь­ци. Днями в столиці Китаю фінішували четверті за ліком такі змагання.

 Представники понад 40 країн світу змагалися за 24 комплекти нагород турні­ру. Кольори України на змаганнях захищали Анна та Марія Музичук, Анна Ушеніна, Василь Іванчук та Руслан Пономарьов, які грали в шахи («рапід», «бліц», «баскська систе­ма»). Вікторія Мотричко, Дар’я Ткаченко, Юрій Ані­кеєв та Артем Іванов ви­борювали медалі в зма­ганнях із шашок («рапід», «бліц», «супербліц»).

До фінішу турніру наші спортсмени завоювали сім медалей: дві «золоті», «срібну» і чотири «брон­зові». Золоті медалі World Mind Games здобули Ві­кторія Мотричко в «су­пербліці» та Дар’я Ткачен­ко в «бліці». Вони ж при­міряли й «бронзу» зма­гань – Вікторія в «рапіді», Дар’я – в «супербліці». «Бронзу» виборов у шаш­ковому «бліці» Юрій Ані­кеєв. Ще два третіх місця в активі наших шахістів – Анна Музичук здобула медаль у «бліці», Анна Ушеніна – в «рапіді».

У підсумку українська збірна посіла четверте загальнокомандне місце, пропустивши поперед себе переможців росіян, других призерів китайців і збірну Нідерландів.

 

 

 НОК ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

У понеділок в Олімпійському домі відзначали 24-ту річницю Націо­нального олімпійського комітету. В урочистостях взяли участь чем­піони і призери Олімпійських ігор, члени Комісії атлетів НОК, а та­кож тріумфатори II літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні. Таким чином ніби відбулася передача естафети від досвідчених атлетів до юних талантів.

Члени Комісії атлетів Ольга Харлан, Олексій Торохтій, Ірина Мерле­ні, Валерій Гончаров, Анна Безсонова, Олександр Крикун, Вікторія Терещук, Ілля Кваша, Лариса Заспа, Вікторія Коваль та голова Комісії Олена Говорова привітали юних атлетів і побажали їм на довго збе­регти в пам’яті ті щасливі миті тріумфу й, звісно, ще не один раз відчути смак перемог. Ну а фінальним акордом свята стало запалення свічок на іменинному торті всією дружньою олімпійською родиною.

26.12.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання