« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Відзначили достойників

Відзначили достойників На черговому засіданні президії За­карпатської обласної ради профспілок (голова Іван Король) було розгляну­то питання про підсумки XХІV облас­ної міжгалузевої спартакіади профспі­лок, у фінальних змаганнях якої взяли участь понад 300 спортсменів у складі 15 збірних команд галузевих обкомів і облпрофрад, профспілкових комітетів

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

У 2014 році в рамках спартакіа­ди на Закарпатті масово й на високому організаційному рівні пройшли спартакіади галузевих профспілок пра­цівників освіти і науки, охорони здоров’я, культури, житлово-комунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового обслугову­вання населення, профорганізацій ПАТ «Закарпаттяобленерго», ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад», УАП ТОВ «Фішер – Мукачево», низки інших трудових колективів. Обком профспілки працівників культури провів 13-й турнір з міні-футболу пам’яті відомих футболістів Карла Олага та Дмитра Калинича серед ко­манд колективів засобів масової ін­формації до Дня журналіста. У прове­денні цих заходів активну допомогу профспілковим організаціям надали обласні ради спортивних товариств «Спартак», «Україна», «Колос».

У фінальних змаганнях XХІV об­ласної міжгалузевої спартакіади профспілок взяли участь 15 збірних команд галузевих обкомів та облпрофрад, профспілкових комітетів – загалом понад 300 спортсменів. У повному складі (командні й індиві­дуальні види) в усіх 12 номінаціях спартакіади виступали збірні коман­ди облпрофорганізацій працівників освіти і науки, охорони здоров’я, в 11 – державних установ. Найбільше ко­манд були учасниками змагань з на­стільного тенісу (чоловіки) – 12, дарт­су – 11, шахів і шашок (чоловіки) – по 10. Призові місця в окремих видах спорту завоювали 12 з 15 команд – учасниць спартакіади.

У постанові президії облпрофради відзначено успішний виступ збірних команд обласних організацій проф­спілок: працівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок), освіти і науки (Тетяна Повханич), державних установ (Марія Петечук), які завою­вали найбільшу кількість призових місць. Відзначено активну участь у спартакіаді обласних організацій профспілок працівників торгівлі, гро­мадського харчування та послуг (Га­лина Сваричевська), житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуго­вування населення (Іван Зелінський), лісових галузей (Володимир Ільков), культури (Наталія Товтин), Закарпат­ської філії ПАТ «Укртелеком» (Петро Паук), соціальної сфери (Людмила Ляпіна), автотранспорту та шляхово­го господарства (Олександр Воронін), АПК (Ганна Кулик), профкому ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад» (Антоній Екшмідт).

Президія облпрофради вислови­ла подяку за надану допомогу в про­веденні фінальних змагань Закар­патському обласному відділенню НОКУ (голова Іван Риляк), обласно­му центру фізичного здоров’я насе­лення «Спорт для всіх» (директор Оксана Мошкола). Відзначено та­кож організаторську роботу з підго­товки та проведення фінальних зма­гань спартакіади профспілок облас­ної ради ФСТ «Спартак» (в. о. голови Микола Щадей).

 

 

 УКРАЇНСЬКІ КЛУБИ ОТРИМАЛИ СУПЕРНИКІВ

 У понеділок 15 грудня в штаб-квартирі УЄФА у Ньоні відбулось жеребкування 1/8 фіналу розіграшу Ліги чемпіонів і 1/8 фіналу розі­грашу Ліги Європи сезону 2014–2015 років.

Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Жеребкування тради­ційно проводили генеральний секре­тар УЄФА Джанні Інфантіно та директор УЄФА з проведення змагань Джор­джіо Маркетті, яким цього разу допомагав чемпіон сві­ту і тріумфатор Ліги чемпіо­нів у складі дортмундської «Боруссії» Карл-Хайнц Рідле.

Напередодні жеребкування найпрестижнішого клубного турніру світу 16 команд були розбиті на дві групи – «сіяних» і «несіяних», згідно з місцями за підсумками групового етапу. Чемпіон України донецький «Шахтар» потрапив до числа останніх, тож розраховувати на простішого суперника, якщо про таких взагалі можна гово­рити на цьому етапі змагань, гірникам не довелось. Однак з-поміж «сіяних» донеччанам дістався чи не найскладніший опонент – володар Кубка чем­піонів позаминулого сезону і безумовний лідер поточної першості Німеччини мюнхен­ська «Баварія», з якою «помаранчево-чорні» раніше в євро­кубках не грали. «Шахтар», як команда, що посіла друге міс­це в групі, перший матч прове­де вдома – 17 лютого на «Аре­ні Львів» у Львові, матч-відповідь відбудеться на «Альянц Арені» 11 березня.

У жеребкуванні 1/8 фіналу розіграшу Ліги Європи сезо­ну 2014–2015 років пред­ставникам УЄФА допомагав польський воротар Єжи Ду­дек, володар Кубка чемпіо­нів у складі англійського «Лі­верпуля». У другому за пре­стижністю футбольному тур­нірі континенту всі учасники плей-оф напередодні жереб­кування також були розподі­лені на «сіяних» і «несіяних».

Учасниками церемонії же­ребкування стали дві україн­ські команди «Динамо (Київ) і «Дніпро» (Дніпропетровськ), які успішно подолали групо­вий турнір Ліги Європи. На цій стадії турніру до 24 його учасників приєдналися вісім колективів, що завершили свої виступи у Лізі чемпіонів.

 

 

 ХАРЛАН ЗДОБУЛА ПЕРЕМОГУ В НОВОМУ СЕЗОНІ

 Наша уславлена шаблістка Ольга Хар­лан виграла перше «золото» в но­вому сезоні, тріумфувавши на етапі Гран-прі з фехтування, що проходив минулого вікенду в Нью-Йорку.

 Для Ольги це перше «зо­лото» на міжнародній арені сезону 2014–2015 років. Нагадаємо, що Нью-Йорк є третім ета­пом Кубка світу з фехту­вання на шаблях серед жінок у календарі Між­народної федерації фех­тування. Перший етап, що відбувся у Венесуелі, українки пропустили з фінансових міркувань, а на другому турнірі в Орлеані Ольга поступи­лася в 1/8 фіналу росіян­ці Софії Великій. У Нью-Йорку ж Харлан сповна поквиталася, здолавши росіянку у фіналі з рахун­ком 15:12. Серед інших представниць України Олена Кравацька здола­ла горнило кваліфікації, але в першому колі про­грала італійці Іларії Б’янко і посіла 48-ме міс­це. Не здолали кваліфіка­цію Галина Пундик (90) й Ольга Жовнір (103).

Паралельно з жіночим турніром проходив і Гран-прі серед чоловіків-шаблістів. З українців у турнірі взяли участь всьо­го два спортсмени – Ан­дрій Ягодка та Роман Си­доренко. Перший у під­сумку посів 21-ге місце, а його колега по збірній за­кінчив змагання на 62-й позиції.

 

  ВЕРНЯЄВ ЗНОВУ ТРІУМФУЄ

 Після перемог у Барселоні, Штутгар­ті та Глазго український гімнаст Олег Верняєв став тріумфатором у багато­борстві на 19-му Кубку Валерія Люкі­на, що відбувся в Техасі (США).

 Наш співвітчизник став першим на коні, в опорно­му стрибку і на брусах, а підсумкова сума балів Верняєва сягнула 90.00. Японець Хібікі Араяшікі, який виборов другу схо­динку на п’єдесталі поша­ни, відстав від українця на 1,15 бала. «Бронзу» ж змагань зарезервував за собою ще один україн­ський гімнаст Максим Сем’янків (88.15), в активі якого також перемога у вправі на поперечині.

Переможні результати наших співвітчизників дозволили збірній Украї­ни стати кращою в ко­мандному заліку, випе­редивши збірну Японії.

 

  УСИК ЗАХИСТИВ ТИТУЛ

Олександр Усик (6-0, 6 КО) захистив титул інтерконтинентального чемпіона WBO у бою проти пів­денноафриканця Дені Вентера (20-7, 14 КО), що відбувся минулої суботи в столиці України.

Олександр домінував упродовж усього двобою. Українець влучно працював і в голо­ву, і по корпусу суперника, тож дострокова перемога видавалася лише питанням часу. Однак на екваторі поєдинку Вентер трохи опанував ситуацію, тож перевага Усика вже не була такою очевидною. Допоки в дев’ятому раунді наш співвітчиз­ник не завдав опонентові потужного лівого бокового в голову, який підкріпив ще кількома влученнями. Південноафриканець осів у рингу, й рефері вирішив не продовжувати побиття.

Один із засновників K2 Promotions, під егідою якої виступає Усик, почесний чем­піон WBC у надважкій вазі Віталій Кличко вважає, що його підопічний уже на­ступного року після двох-трьох боїв може отримати можливість поборотися і за чемпіонський титул.

18.12.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання