« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Динамо» повернулось на вершину

«Динамо» повернулось на вершину

 Минулого вікенду були відіграні останні матчі цьо­горічної частини чергового розіграшу вітчизняної Прем’єр-ліги. Повноцінно матчі чемпіонату віднов­ляться з початком 15-го туру, що має відбутися на­прикінці лютого, проте на 15 січня перенесено гру 13-го туру «Металіст» – «Чорноморець». Поки не­визначеною залишається доля недільного проти­стояння лучан з харків’янами.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Результати матчів перенесеного 10-го туру:

«Динамо» – «Металург» (Д) – 3:0

«Шахтар» – «Говерла» – 4:1

«Олімпік» – «Ворскла» – 1:1

«Зоря» – «Дніпро» – 2:1

«Іллічівець» – «Металург» (З) – 1:2

«Чорноморець» – «Карпати» – 0:0

«Волинь» – «Металіст» – матч не завершено

Власне, матч у Луцьку після завершення звітного туру, насамперед, й опинився у центрі уваги преси. Команди сусідять в турнірній таблиці, тож цілковито зрозумілим було ба­жання «Волині» зберегти свої пози­ції, а «Металіста» – обійти суперни­ків і, за можливості, пробитися до чільної п’ятірки. У першому таймі до виконання завдання ближчими були господарі поля, які зусиллями Олександра Кобахідзе повели в ра­хунку. Натомість по перерві слобо­жанці почали діяти ефективніше, тож спочатку Едмар зрівняв раху­нок, а згодом Жажа реалізував пе­нальті. Лучани активізувалися під завісу зустрічі й, можливо, спромо­глися б уникнути поразки, але на 88-й хвилині група вболівальників, невдоволена суддівством у матчі, вибігла на поле, після чого голо­вний арбітр поєдинку Дмитро Кута­ков припинив гру.

Власне, більшість спеціалістів схильні до думки, що лучанам має бути зарахована технічна поразка. Останні ж наполягають, що суддівство Кутакова було упередже­ним і суттєво вплинуло на резуль­тат матчу, а відтак вимагають дові­чно дискваліфікувати арбітра і пе­реграти поєдинок з «Металістом». Відповідне рішення вітчизняних футбольних дисциплінарних орга­нів буде озвучене, найімовірніше, вже в новому році.

Серед інших матчів перенесеного 10-го туру чемпіонату України слід відзначити чергові перемоги «Дина­мо» й «Шахтаря», а також поразку «Дніпра». Кияни й донеччани синх­ронно не втрачали очок у трьох мат­чах поспіль. «Динамо» завдало по­разки донецькому «Металургу», при­чому господарям поля не довелося навіть докладати надзусиль. Уже на 16-й хвилині відзначився Мбокані, під завісу першої половини гри Яр­моленко подвоїв перевагу киян, а третій гол у ворота Бандури на 83-й хвилині забив Кравець. Тим часом донеччани так само перемогли з роз­громним рахунком, хоча на матч із «Говерлою» Мірча Луческу виставив напіврезервний склад. Рахунок у матчі відкрив Гладкий, потім у се­редині першої 45-хвилинки Хомин відзначився автоголом. По перерві ужгородці скоротили розрив у рахун­ку (гол забив Мякушко), але під заві­су знову ж таки Гладкий і Фред оста­точно зняли інтригу в матчі.

Натомість антирекордну для себе серію в цьому чемпіонаті продо­вжив «Дніпро». Дніпропетровці не знають смаку перемог вже у п’яти матчах поспіль – цього разу підопіч­ні Мирона Маркевича зазнали по­разки від «Зорі». У першому таймі вони так і не спромоглися «відкор­кувати» ворота Сантіні, хоч мали кілька сприятливих для цього на­год. Натомість уже на 51-й хвилині Будковський відправив «плямисто­го» в сітку воріт Бойка. Наприкінці зустрічі «Зоря» зусиллями Сегбефії подвоїла рахунок, а «Дніпро» після голу Коноплянки лише скоротив розрив у рахунку.

Таким чином, вперше за останні роки на зимову перерву впевненим лідером йде київське «Динамо», ві­дірвавшись у турнірній таблиці від донеччан на 5, а від дніпропетров­ців уже на 8 очок.

 

 ТЕНІСИСТИ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

 За програмою спартакіади серед учнів професійно-технічної освіти обласного центру на спортивній базі Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького відбулися змагання з настільного тенісу.

 Валерій МАРЦЕНЮК

спеціально для «ПВ»

У змаганнях взяли участь 12 команд: сім колек­тивів юнаків і п’ять – ді­вчат. Серед представ­ників сильної статі перше міс­це виборола команда госпо­дарів змагань – Вищого про­фесійного училища № 25. Другими фінішували пред­ставники ліцею електроніки, а замкнули чільну трійку юні спортсмени з Вищого профе­сійного училища № 4.

У дівчат найвищий щабель п’єдесталу пошани виборола команда ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Слідом за нею в табелі про ранги дру­ге й третє місця посіли відпо­відно колективи ДНЗ «Хмель­ницький центр професійно-технічної освіти торгівлі та хар­чових технологій» та Вищого професійного училища № 25.

– Змагання було організовано й проведено на високому фа­ховому рівні, – зазначив керів­ник фізвиховання ВПУ № 25, відмінник освіти України Ві­ктор Окарський. Думку колеги поділяє і голова профкому ВПУ № 4 Наталія Шелепюк, адже спортсмени, які брали участь у змаганнях, є членами учнівських профспілок.

 

  ВЕРНЯЄВ ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕМОЖНУ ХОДУ

 Найкращий спортсмен жовтня та лис­топада в Україні Олег Верняєв після перемог у Барселоні й Штутгарті зно­ву здобув медаль, тріумфувавши у багатоборстві на черговому етапі сві­тового Кубка із спортивної гімнасти­ки, що проходив у Глазго.

 Столиця Шотландії при­ймала останній цього року етап Кубка світу з багатоборства. Наш спів­вітчизник із старту захо­пив лідерство, за підсум­ками кожного виду про­грами зберігаючи пер­шість. За вільні вправи судді віддали українцю 15,233 бала, на брусах Олег заробив уже 15,733, не опустився нижче 15 й у виступах на коні та в опорному стрибку – 15,366 і 15,200 відповід­но. Таким чином, із за­гальною сумою 91,598 бала Верняєв майже на два залікових пункти ви­передив японця Юсуке Танака (89,865), америка­нець Джон Орозко фіні­шував третім (86,865).

 

 РФС НЕ ПРОВОДИТИМЕ ЗМАГАННЯ В КРИМУ

 4 грудня Виконком УЄФА під час черго­вого засідання у штаб-квартирі в Ньо­ні прийняв рішення, що з 1 січня 2015 року Російський футбольний союз (РФС) не зможе організовувати будь-які змагання з футболу на території АР Крим без згоди ФФУ, а футбольні клу­би Автономної Республіки не матимуть права брати участь в жодних змаган­нях, що проводяться під егідою РФС.

 Як відомо, після анексії Росією Криму місцеві фут­больні клуби дограли сезон–2013/14 у чемпіонаті української Прем’єр-ліги, але потім вийшли з числа учасників змагань. Улітку 2014 року команди, попе­редньо змінивши назви (так, «Таврія» почала на­зиватися ТСК, а ФК «Се­вастополь» перейменува­ли в СКЧФ), були прийняті РФС до складу учасників чемпіонату Росії.

Федерація футболу Укра­їни оскаржила такі дії в Міжнародній федерації футбольних асоціацій (ФІФА) та Союзі європей­ських футбольних асоціа­цій (УЄФА). І от нарешті УЄФА винесла свій вер­дикт, яким заборонила представникам АР Крим грати в чемпіонаті РФ.

 

 В ЕСТЕРСУНДІ – ТРИ МЕДАЛІ

30 листопада – 7 грудня в шведському Естерсунді проходили перші гонки в межах нового сезону Кубка світу. Українська збірна здобула на етапі три медалі – дві срібні й одну бронзову.

Уже в перших особистих перегонах Сергій Семенов зійшов на другу сходин­ку п’єдесталу пошани в індивідуальній гонці (20 км). Наш спортсмен фіні­шував услід за норвежцем Емілем Свендсеном і випередив майже на хвилину третього призера чеха Міхала Шлезінгера.

А ще дві медалі Естерсунда – в активі Валентини Семеренко. Спо­чатку олімпійська чемпіонка Сочі в індивідуальній гонці подола­ла 15-кілометрову дистанцію з третім часом (після білоруски Дарини Домрачевої і фінки Кайси Макаряйнен). А потім у гонці переслідування на 10 км пропустила вперед лише Макаряйнен, випередивши на фініші в боротьбі за «срібло» італійку Доротею Вірер.

12.12.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання