« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Наступного року – чвертьвіковий ювілей

Наступного року – чвертьвіковий ювілей

 Закарпаття – єдина в Україні область, де міжгалузева спартакіада профспілок (голова облпрофради Іван Король) проводиться вже 24 роки поспіль. У цього­річних фінальних змаганнях, які вперше відбулися в спортивному комплексі «Юність», взяли участь 15 команд галузевих профспілок та профспілкових ко­мітетів – загалом понад 300 спортсменів.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

На яскравій церемонії відкрит­тя спартакіади всі команди-учасниці пройшли спортив­ною колоною, на чолі якої прапороносці тримали пра­пори України, Федерації профспілок України, НОКУ, фізкультурно-спортивних товариств «Спартак», «Україна», «Колос». Учасників спар­такіади та численних уболівальни­ків привітали заступник голови За­карпатської облпрофради Василь За­харець, директор департаменту осві­ти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Мотильчак, головний суддя спартакіади – суддя національної ка­тегорії Анатолій Плєханов. Під звуки Гімну України прапор спартакіади підняли майстер спорту міжнародно­го класу Василь Потокій та майстер спорту Ірина Сущенко.

У змаганнях з міні-футболу пере­могла команда профспілки праців­ників охорони здоров’я, яка у фіналь­ному поєдинку в серії післяматчевих пенальті здолала представників профспілки працівників соціальної сфери. У волейболі в чоловіків пере­могу святкувала команда освітян, у жінок – медиків. У турнірі з настіль­ного тенісу найсильнішими стали Інга Єрхова (освіта) та Іван Біров (ЖКГ), а у дартсі – Володимир Шут­ко (охорона здоров’я). Кращими в шашках були Надія Кривдик (охоро­на здоров’я) та Володимир Шопа (освіта), у шахах – медики Ольга Юшко та Володимир Рижонков. У гирьовому спорті не було рівних ко­манді профспілки працівників осві­ти. У завершальному виді спартакі­ади – перетягуванні каната вирі­шальний двобій завершився на ко­ристь медиків, які виявилися сильні­шими від спортсменів профспілки працівників житлово-комунального господарства.

За підсумками спартакіади, яку проводила обласна рада ФСТ «Спар­так» (в. о. голови Микола Щадей), найбільшу кількість призових місць завоювали команди обласних орга­нізацій профспілок працівників охо­рони здоров’я (голова Володимир Турок), освіти і науки (Тетяна Повханич), державних установ (Марія Петечук).

Призерів спартакіади в окремих видах спорту було нагороджено ди­пломами обласної ради профспілок і обласного відділення НОКУ, а та­кож медалями. Чемпіони в команд­них видах отримали пам’ятні призи, медалі та дипломи організаторів спартакіади. Їх вручили голова орг­комітету спартакіади – голова За­карпатської облпрофради Іван Ко­роль та інші члени оргкомітету.

 

 РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНСТВО І ПУТІВКИ НА ЄЮОФ

 ХІІ зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ) Австрія і Ліхтенштейн прийматимуть за два місяці, а Укра­їна вже визначилася з першими спортсменами, які представля­тимуть нашу державу на цих змаганнях. Для представників фігур­ного катання на ковзанах вирішальним відбірковим стартом став юнацький чемпіонат України, що відбувся днями в Києві.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

ЄЮОФ–2015 відбудеться 25–30 січня, орієнтовно в зма­ганнях візьмуть участь близь­ко 1500 атлетів з понад 40 країн Європи. Як уже інфор­мували «ПВ», офіційна заяв­ка України на зимовий олім­пійський фестиваль включає 21 спортсмена, остаточний поіменний склад збірної України буде затверджено до 8 січня наступного року.

Наразі ж першим забезпечив собі місце в українській збір­ній на ЄЮОФ–2015 київський фігурист Іван Павлов, який не залишив жодних шансів своїм колегам, ставши чемпіоном країни. В його перемозі на столичній Льодовій арені мало хто сумнівався, оскільки він був найтитулованішим се­ред усіх 11 учасників змагань. Чемпіонат України Іван виграв з помітним запасом – так, дру­гий призер одесит Михайло Медуниця поступився лідеру більш ніж 30 балами (184,28 проти 153,19). Третім на п’єдестал пошани зійшов ще один представник столиці Іван Шмуратко (137,47).

Серед українських дівчат кон­куренція була помітно вищою, варто лише зазначити, що ре­зультат переможниці і п’яте місце розділили трохи більше 5 залікових балів, повідомляє ufsf.org. Перемогу ж святкува­ла Дарина Гожва, яка із сумою 118,98 бала на мізерні 0,85 бала випередила сестру Анас­тасію (118,13). Третьою фіні­шувала ще одна киянка Юлія Башинська (117,38).

Черговим званням чемпіонів України серед юнаків у танцях на льоду свою колекцію наго­род поповнили харків’яни Ан­желіка Юрченко – Володимир Бєліков (112,64 бала), однак у програмі Європейського юнацького зимового фестива­лю не передбачено змагання танцювальних пар. Другими призерами в цій дисципліні стали кияни Ангеліна Сінкевич – Єгор Єгоров (111,54), третє місце вибороли харків’яни Да­рина Попова – Володимир На­кісько (98,14).

 

 

 НА ПЕРШОМУ ЕТАПІ – В ОНОВЛЕНОМУ СКЛАДІ

 Найближчого вікенду в шведсько­му Остерсунді проходитиме дебют­на гонка нового сезону в межах Кубка світу. Українська збірна вже відбу­ла до Щвеції, на змаганнях кольо­ри нашої держави захищатимуть 14 спортсменів.

 Змагання триватимуть з 30 листопада по 7 груд­ня. До заявки української команди потрапили се­меро жінок і семеро чо­ловіків. У жіночій частині нашу збірну представля­тимуть олімпійські чемпі­онки Валентина Семе­ренко та Юлія Джима, а також Наталія Бурдига, Ольга Абрамова, Надія Бєлкіна, Анастасія Мер­кушина, Юлія Журавок. Серед чоловіків змагати­муться Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Ар­тем Прима, Сергій Сед­нєв, Віталій Кільчицький, Артем Тищенко та Олек­сандр Жирний.

Варто зауважити, що в складі головної команди країни відбулися помітні зміни. Немає в нинішній збірній заступника очіль­ника Мінмолодьспорту олімпійської чемпіонки Олени Підгрушної, віднов­люється після операції і пропустить початок сезо­ну чемпіонка та бронзо­вий призер Олімпіади–2014 Віта Семеренко, не­щодавно про завершення професійної кар’єри зая­вив багаторічний лідер ко­манди бронзовий призер чемпіонату світу та пере­можець на етапі Кубка сві­ту з біатлону в спринті Ан­дрій Дериземля. Разом з тим, кольори української збірної відтепер захища­тиме російський біатло­ніст Олександр Жирний.

 

  МЕДАЛЬНІ ДУБЛІ НА ПОДІУМІ

 Минулої неділі в словенському Марі­борі завершився чемпіонат Європи з кікбоксингу WAKO, в якому за нагоро­ди змагалися близько 800 спортсменів з 35 країн континенту.

 Наші співвітчизники на турнірі вибороли шість медалей – дві золоті, дві срібні та дві бронзові. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зі­йшли Олександр Желепа в категорії до 94 кг та Во­лодимир Демчук (до 69 кг). За крок до омрія­ного чемпіонства зупи­нились Іван Грищук (до 79 кг) і Артем Білов (до 84 кг). А дві бронзові ме­далі – в активі Катерини Гладкої (музичні компо­зиції із зброєю та жор­сткий стиль).

 

  «ОДНОРУКИЙ» ЛОМАЧЕНКО ЗАХИСТИВ ТИТУЛ

Черговий успіх українських спортсменів: у китайському Макао чемпіон сві­ту за версією WBO в напівлегкій вазі Василь Ломаченко провів перший успішний захист свого титулу, перемігши одноголосним рішенням суддів тайця Чонлатарна Піріяпіньйо.

Бій пройшов за цілковитого домінування нашого співвітчизника. На­прикінці четвертої трихвилинки Ломаченко відправив свого супер­ника в нокдаун, що став першим в кар’єрі тайця. Однак гонг і пе­рерва між раундами врятували опонента українця. У сьомому раунді Василь травмував ліву руку і до фінального гонгу практич­но не задіював її в атаках. Однак навіть це не завадило йому контр­олювати перебіг подій в рингу, й за підсумками бою всі троє суддів одноголосно й беззаперечно визнали перевагу українця з однако­вим рахунком – 120:107.

 

 

28.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання