« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Наступна ціль – титул WBС

Наступна ціль – титул WBС

 У суботу в німецькому Гамбурзі на арені O2 World чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBO і IBF у су­перважкій вазі Володимир Кличко провів черго­вий успішний захист своїх титулів. Нокаутувавши у п’ятому раунді офіційного претендента IBF болгар­ського атлета Кубрата Пулєва, українець усімнадцяте за останні вісім років захистив звання чемпіона світу.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Насправді бій проти болгари­на було заплановано на 6 вересня, однак Володи­мир травмувався на трену­ванні, що зробило прове­дення поєдинку у визначені строки неможливим. Тоді ж головний вико­навчий директор Klitschko Management Group Бернд Бенте припустив, що у разі швидкого одужання й від­новлення чемпіона двобій може від­бутися 15 листопада. І сам Пулєв, і його шанувальники доволі різко ви­словлювалися з приводу скасування бою, традиційно пролунали припу­щення, що українець боїться непе­реможного болгарина й обіцянки з боку останнього позбавити україн­ця всіх поясів.

Проте саме 15 листопада, як і про­гнозувалося, боксери таки зустріли­ся у рингу. Під час передматчевих заходів болгарин укотре дозволив собі кілька їдких коментарів на адре­су українського спортсмена, на які отримав гідну відповідь у рингу. На­справді важко точно визначити, що стало причиною доволі таки швид­коплинного як для боїв Володимира розвитку подій на арені. Можливо, саме довгий язик суперника, вірогід­но, що перший пропущений удар від претендента розлютив чемпіона, а можна згадати й про підписаний контракт Кличка-молодшого на трансляцію трьох його боїв у США провідним американським спортив­ним каналом НВО. Та хоч би що ста­ло причиною впевнених і рішучих дій киянина у ринзі, Пулєву від того навряд чи стане легше.

Уже в першій трихвилинці бол­гарський спортсмен двічі побував на настилу рингу, ще один нокаут че­кав на нього у третьому раунді. П’ятий вихід за канати став для бок­серів останнім у цьому протистоянні – варто було Кубрату активізуватися і, здавалося, знайти шпарину в за­хисті Володимира, як чемпіон лівим хуком з присіданням «погасив» будь-які шанси претендента зберегти «0» у графі поразки послужного списку виступів у профі (при 20 перемогах).

Після бою Пулєв зазначив, що хо­тів би провести матч-реванш із Кличком. «Володимир справді гар­ний суперник, але йому пощастило, – сказав болгарин. – Я хочу реваншу і виграю наступного разу». Одразу після бою Кубрата з помітними ге­матомами під обома очима допра­вили до лікарні з підозрою на пере­ломи носа і вилиці, струс мозку, од­нак обстеження виявило, що травми не загрожують життю спортсмена.

Тим часом володар титулів IBF, WBA, WBO та IBO заявив, що супер­ник заплатив належну ціну за свої слова. «Мені ще не зустрічався су­перник, який би ставився до мене з подібною зарозумілістю і букваль­но випромінював неповагу. Пулєв був неймовірно впевнений у собі, навіть самовпевнений. Але він не зрозумів у чому різниця між остан­нім його суперником, у послужному списку якого була 21 перемога та 23 поразки, і, так би мовити, «Лігою чемпіонів». Але все має свою ціну, і її було сплачено», – наголосив Кличко-молодший.

Наступний поєдинок українець може провести у березні або квітні наступного року, з великою часткою ймовірності – у Німеччині, в Мюн­хені. Як заявив Бернд Бенте, можли­во, суперником нашого чемпіона буде переможець пари Бермейн Сті­верн – Деонтей Уайлдер, які на по­чатку наступного року мають намір оскаржити титул WBC. Цей титул єдиний, якого ще немає в колекції Володимира, тож, певно, насампе­ред зусилля менеджерів Кличка бу­дуть спрямовані на домовленості про об’єднавчий двобій. Серед мож­ливих кандидатур називають також непереможеного американця Бра­йанта Дженнінгса (згадуємо про контракт Володимира з НВО, амери­канцям цей бій буде дуже цікавим), а також переможця поєдинку Дерек Чісора – Тайсон Ф’юрі.

 

 ВИНОГРАДІВЦІ НЕ ЗНАЛИ РІВНИХ

 На засіданні президії Закарпатської обласної організації проф­спілки працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич) підби­ли підсумки фінальних змагань ХІІ обласної спартакіади праців­ників закладів та установ освіти Закарпаття, які відбулися у місті Хуст. Переможцями визнано освітян Виноградівського району.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Збірна команда освітян Виноградівського райо­ну (в.о. голови райкому профспілки Христина Пішпекі) здобула перше місце в за­гальнокомандному заліку за підсумками всіх видів спар­такіади. На другому місці фі­нішували освітяни міста Му­качева (голова міськкому профспілки Христина Михай­лова), замкнули трійку кра­щих представники Му­качівського району (голова райкому проф­спілки Юрій Федорчук).

Керівники цих міськрайонних профорганізацій кубки та ди­пломи за призові місця в га­лузевій спартакіаді отримали на засіданні президії з рук го­лови оргкомітету спартакіа­ди, голови галузевого обкому профспілки Тетяни Повханич.

 

  УКРАЇНА – ПЕРША НА ЧС!

 На початку листопада у м. Котка (Фін­ляндія) відбулася планетарна пер­шість зі стронгмену серед чоловіків і жінок, у якому взяли участь спортс­мени з 14 країн світу. Наша збірна на змаганнях виборола перше місце у загальнокомандному заліку.

 Стронгмен – це силовий вид спорту, де спортсмени виконують вправи з оригі­нальними снарядами, та­кими як колеса вантажі­вок, мішки з піском, над­звичайної ваги гирі тощо.

У Фінляндії змагання про­ходили в два етапи, і май­же всі українські стронг­мени здобули право ви­ступати у фіналі. У підсум­ку донеччанка Ольга Ля­щук стала абсолютною чемпіонкою світу 2014 року серед жінок, львів’янин Володимир Рекша зійшов на перше місце п’єдесталу пошани у ваго­вій категорії до 105 кг, де третім був киянин Олексій Новіков, а ще один пред­ставник столиці Олександр Сташенко став бронзовим призером світової першо­сті у ваговій категорії до 80 кг. Результат українців дозволив нашій збірній стати першою у загальнокомандному заліку.

 

 

 УКРАЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ЄЮОФ–2015

 Під час засідання виконкому Націо­нального олімпійського комітету Укра­їни було розглянуто питання щодо під­готовки української делегації до участі у XII зимовому Європейському юнаць­кому олімпійському фестивалі (ЄЮОФ), який з 25 по 30 січня 2015 року при­йматимуть Австрія та Ліхтенштейн.

 Прогнозується, що на ЄЮОФ–2015 змагати­муться близько 1500 спортсменів із 49 країн континенту. Офіційна за­явка України на Зимовий олімпійський фестиваль передбачає 21 спортсме­на, причому остаточний поіменний склад збірної України буде затвердже­но до 8 січня наступного року. Наразі ухвалено план заходів та націо­нальну систему відбору спортсменів до складу нашої команди. Попере­дньо визначено, що укра­їнці захищатимуть кольо­ри рідної країни у 7 із 8 можливих видів спорту: у гірських лижах, лижних гонках (крос-кантрі), сноубордингу, стрибках із трампліна на лижах, фі­гурному катанні, біатлоні та лижному двоборстві.

Шефом місії офіційної делегації України на ЄЮОФ–2015 призначено дворазову бронзову при­зерку Олімпійських ігор, головного спеціаліста Управління олімпійсько­го руху НОК України Оле­ну Пахольчик.

 

 

 ШЕМЯКІНА ЗДОБУВАЄ ПЕРШУ ЦЬОГО СЕЗОНУ МЕДАЛЬ

Львів’янка Яна Шемякіна на етапі кубка світу в китайському Хучжоу завоювала свою першу нагороду в поточному сезоні – бронзова призерка ЧС–2014 зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Українка по черзі обіграла росіянку Олександру Магдіч, госпо­дарок турніру – Гун Жун Хоу, Ін Мін Хоу і Юджі Сун, але у півфі­налі поступилася лідерові світового рейтингу та майбутній пе­реможниці турніру угорці Емеше Сас.

У командному турнірі українки здобули тринадцяте місце. Пра­вом боротися у чвертьфіналі наші спортсменки поступилися китаян­кам, далі зазнали поразки від Румунії, а в боротьбі за 13-те–16-те місця обіграли спочатку Францію, а потім – Швейцарію.

21.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання