« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Без вагомих аргументів

Без вагомих аргументів

У вівторок збірна України у рамках підготовки до до­машнього Євро–2012 провела черговий то­вариський матч зі збірною Італії. На жаль, у поєдинку ко­манд, з яких обидві виступали без низки провідних гравців, господарям поля не вдалося віднайти гід­них контраргумен­тів експерименталь­ному складу «Скуа­дри адзурри».

Україна − Італія − 0:2 (Россі, 28, Матрі, 81)

Україна: Шовковський, Федецький, Ракицький, Тимощук, Ощипко, Гусєв, Сте­паненко, Ротань (Олійник, 76), Алієв (Девіч, 53), Ярмоленко, Селезньов.

 

На поле затишного столичного стаді­ону «Динамо» ко­манди, як уже за­значалося, ви­йшли в неоптимальних складах. Наставник «синьо-жовтих» Юрій Калит­винцев через травми не міг розраховувати на до­помогу Артема Мілев­ського, Дмитра Чигрин­ського, Євгена Коноплян­ки, у зв’язку з операцію сина змушений був відле­тіти до Лондона Андрій Шевченко. Натомість Че­заре Пранделлі після ви­їзної перемоги над Слове­нією (1:0) в рамках відбір­ної кампанії до континен­тальної першості вирішив вдатися до прогнозованої ротації.

Італійці, слід відверто визнати, абсолютно не справили враження непе­реможної збірної. Зре­штою, після провалу на останньому чемпіонаті світу в ПАР 2010 року, коли підопічні на той час Мар­челло Ліппі навіть не ви­йшли з групи до раунду плей-офф, апеннінці ко­жен матч проводять з до­датковим вантажем відпо­відальності – другого поді­бного до південноафри­канського провалу в краї­ні, де футбол ледь не друга релігія, команді не пода­рують. І хоча «синім» у Ки­єві не випадало «відбувати номер», особливою актив­ністю вони не відзначали­ся. Як досвідчений мисли­вець, італійці вичікували помилок суперника, яки­ми двічі вправно й скорис­талися. При тому, що шан­сів відверто не збалансова­на українська збірна нада­ла їм принаймні вдвічі більше…

Тепер повернімося до наших… братів-футболістів. Хоча, що з них ві­зьмеш? Були шанси засму­тити італійців, але україн­ці ними не скористалися. Грають або в міру своїх можливостей, або, даруй­те, як тренер втовкмачить. Котре б із цих припущень не було правильним – від цього геть не легше. Хоча, коли все ж таки правильне друге, то певні шанси є. Якщо призначити на поса­ду головного тренера гідну кандидатуру. За всієї пова­ги до Юрія Калитвинцева, результати збірної під його орудою, хоча й з додатком в.о., не надихають оптиміз­мом – у восьми матчах в основний час зафіксовано лише одну перемогу (над Чилі), п’ять матчів зведено внічию (Польща, Канада, Швейцарія, Румунія, Шве­ція) і два поєдинки програ­но (Бразилія, Італія). Звіс­но, не таких результатів че­кають від команди, яка за рік буде співгосподарем континентальної першості і перед якою поставлене за­вдання виступити на ній гідно.

Однак у даній ситуації все ж більше запитань до головної футбольної орга­нізації країни. Якщо у ФФУ погодилися на від­ставку Мирона Маркеви­ча, з яким збірна демон­струвала доволі прива­бливий футбол і в чоти­рьох іграх здобула три пе­ремоги, а одну звела вні­чию, то призначення но­вого очільника команди не варто було відкладати «у довгу шухляду». Але ж, як на гріх, розгорілася бо­ротьба за крісло головно­го футбольного функціо­нера країни – хіба в такій ситуації до якоїсь там на­ціональної збірної та її тренера? Тепер же, за рік до ЧЄ, може трапитися так, що й шаблюкою буде вже пізно махати…

 


Перші з претендентів

 

19 – 20 березня всі фе­дерації – члени ФІБА-Європа отримали за­прошення взяти участь у конкурсі за право приймати кон­тинентальну пер­шість 2015 року, а вже за кілька днів Україна першою по­дала заявку на прове­дення Євробаскету.

Головною вимогою для країни – господаря Євробаскету–2015 є наяв­ність арен. Так, для прове­дення групового турніру необхідно мати 4 арени, розраховані на 6–8 тисяч глядачів, для другої групо­вої стадії – дві арени на 9–10 тисяч місць, а матчі плей-офф мають відбува­тися на 13-тисячній арені. Як зазначив президент Фе­дерації баскетболу Украї­ни Олександр Волков, по­дача заявки на проведен­ня Євробаскету спільно з кимось із сусідніх країн не розглядалася в принципі, оскільки Україна зацікав­лена в поліпшенні інфра­структури власних міст.

Генеральний секретар ФІБА-Європа Нар Занолін під час візиту до Києва 22–23 березня запевнив, що коли Україна виконає низку вимог, вона матиме реальні шанси прийняти першість Європи з баскет­болу 2015 року. За його словами, проведення у країні турніру такого масштабу дасть можли­вість підняти інтерес до цього виду спорту на зна­чно вищий рівень. «Ми усвідомлюємо, що 48 мільйонів українців – ве­личезний ринок для бас­кетболу, тож зацікавлені в його розвитку», – відзна­чив пан Занолін.

У ході візиту Нар Занолін мав зустрічі з Главою Ад­міністрації Президента України Сергієм Льовочкі­ним та президентом НОК України Сергієм Бубкою, які запевнили його у під­тримці та сприянні пла­нам вітчизняної Федерації баскетболу щодо прове­дення ЧЄ в нашій країні.

Господарів чоловічого й жіночого Чемпіонатів Єв­ропи 2015 року буде ви­значено на засіданні ФІБА-Європа18 грудня 2011 року у Мюнхені. За неофіційною інформаці­єю, конкурентами України в боротьбі за право про­вести ЧЄ будуть Велика Британія, Росія та Франція спільно з Німеччиною.

 


ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ, ПЕРЕОБРАЛИ ГОЛОВУ

За участі ветеранів спортивного руху, спортсме­нів, які продовжують активні виступи, та спор­тивних функціонерів відбулася обласна звітно-виборна конференція Закарпатської обласної ради ФСТ «Україна».

Голова облради ФСТ Владислав Кушнірчук наголосив у доповіді, що впродовж звіт­ного періоду тривала співпраця товариства з облпрофрадою та галузевими профспілками, метою якої був розвиток масової фізич­ної культури і спорту. Кращі організатори цієї роботи у товаристві – обласні ради профспілок працівників освіти і науки (голова Василь Балаж), лісових галузей (го­лова Володимир Ільков) та профком українсько-австрійського підприємства ТОВ «Фішер-Мукачево» (го­лова Петро Швардак) – були нагороджені на конференції відзнаками облради ФСТ «Україна».

За звітний період у ДЮСШ підготовлено 12 майстрів спорту України, 82 канди­дати в майстри спорту та першорозрядники.

У виступах делегатів йшло­ся про здобутки й пробле­ми в розвитку масової фі­зичної культури і спорту та шляхи їх вирішення, зокре­ма про необхідність даль­шої співпраці товариства з галузевими профспілками, важливість підготовки спортивного резерву в ДЮСШ, раціональнішого використання коштів Фонду соцстраху, виділених цільо­вим призначенням, тощо.

Головою Закарпатської облради ФСТ «Україна» на на­ступний термін знову обра­но Владислава Кушнірчука.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 

НА ЕНТУЗІАЗМІ ВИСОКО НЕ СТРИБНЕШ...

На Житомирщині відбулася IV обласна звітно-виборна конференція ФСТ «Україна», на якій під­бито підсумки діяльності за попередні п’ять ро­ків. За звітний період підготовлено 6 майстрів спорту міжнародного класу, 32 майстри спорту України, 2 заслужені тренери України, відкрито міську раду ФСТ «Україна» у Коростені.

На жаль, робота ускладню­валася постійним браком коштів на проведення спор­тивних заходів. Тож біль­шість їх доводилося органі­зовувати, спираючись на «високий ентузіазм» та під­тримку благодійників. За та­кої ситуації навряд чи мож­на позаздрити й дитячо-юнацьким спортивним шко­лам, де 800 учнів опанову­ють 14 видів спорту. Тут на одну дитину виділялося... аж 149 гривень на рік. Але, попри всі складнощі, на Жи­томирщині вдалося зберег­ти мережу з чотирьох ДЮСШ. Спортсмени товари­ства постійно виборювали призові місця на всеукраїнському та міжнародному рівнях. До речі, місцева ко­манда гирьовиків є най­сильнішою в Україні.

Учасники конференції на­правили звернення до го­ловного управління у спра­вах сім’ї, молоді та спорту обласної держадміністра­ції, в якому просять допо­могти у фінансуванні орга­нізації та створенні належ­них умов для підготовки й проведення ювілейної спартакіади. Голова Феде­рації профспілок області Неля Паламарчук запропо­нувала винести це питання на засідання тристорон­ньої соціально-економічної ради, що діє при голові облдержадміністрації.

Головою обласного ФСТ «Україна» знову обрано Бо­риса Ревнівцева, який не­щодавно за розвиток фіз­культури і спорту був удо­стоєний звання заслужено­го працівника фізичної культури і спорту України.

Галина МАРКОВА, Житомир

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

31.03.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання