« на головну 28.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Дебют грацій «Спартака» на Закарпатті

Дебют грацій «Спартака» на Закарпатті

У спорткомплексі «Юність» м. Ужгорода за участі спортсменів з Києва, Волинської, Харківської, Київської та Закарпатської об­ластей відбувся чемпіонат ФСТ «Спартак» із художньої гімнастики. На думку фахів­ців, дебютний чемпіонат «художниць»-спартаківок на Закарпатті було організова­но на високому рівні.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Заслуга в цьому насамперед ди­ректора змагань Оксани Ма­шевської, президента Закар­патської обласної федерації художньої гімнастики Вален­тини Плавайко та представника Цен­тральної ради ФСТ «Спартак» Наталії Іцкової. Про гарний імідж турніру в спорткомплексі «Юність» подбали Закарпатське управління фізичного виховання і спорту Міністерства осві­ти і науки України (начальник Іван Риляк) та обласна рада ФСТ «Спар­так» (в. о. голови Микола Щадей). Від­значено в позитивному ключі й робо­ту головної суддівської колегії (головний суддя Марина Семенюк).

Дуже напруженою була боротьба в багатоборстві за програмою І роз­ряду серед гімнасток 2002 року наро­дження. За підсумками всіх висту­пів – без предмета, із скакалкою, об­ручем, м’ячем, булавою та стрічкою суддівська колегія, очолювана суд­дею національної категорії, май­стром спорту Мариною Семенюк, присудила перше місце Єлизаветі Білозьоровій (Харків). Срібним при­зером стала її землячка Поліна Не­кова, бронзовим – Дарина Камозіна (Волинь).

У багатоборстві за програмою кан­дидатів у майстри спорту серед гім­насток 1999–2001 років народження впевнену перемогу здобула харків’янка Анастасія Лєнкова. Дру­гою фінішувала Лілія Папка (Хар­ків), третьою – Олександра Устимен­ко (Волинь). Блискучу перемогу в ба­гатоборстві за програмою майстрів спорту серед гімнасток 1998 року на­родження і старше здобула Анаста­сія Сакал (Закарпаття). Услід за пе­реможницею на п’єдестал пошани зійшли Ярослава Федоренко (Харків) та Мар’яна Оліщук (Волинь).

У груповому багатоборстві за програмою І розряду перемогла ко­манда Волинської області, за яку ви­ступали Дарина Камозіна, Олена Яцишина, Ілона Ісмаїлова, Марта Потапчук та Анастасія Кушнір. Дру­ге місце посіли грації із столиці кра­їни, третє – представниці Харків­ської області. У групових вправах без предмета за програмою І розря­ду перше місце завоювала команда Києва, яку представляли Софія Твердохліб, Крістіна Артеменко, Олена Даценко, Валерія Шацька та Діана Кондратюк. Зовсім небагато відстали від них спортсменки Хар­ківської та Волинської областей.

На урочистій церемонії закриття чемпіонату призери змагань і в осо­бистому заліку, й у командах отри­мали дипломи, медалі та цінні по­дарунки організаторів турніру.

 

 

 ПОПРИ ТРАВМИ – ДО ПЕРЕМОГ

 Національна збірна України готується до заключних матчів цього року – від­біркового до Євро–2016 проти Люк­сембургу, щo відбудеться 15 листо­пада, та товариського проти Литви 18 листопада.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Михайло Фоменко за­просив на збір наступ­них виконавців: воро­тарі – Андрій Пятов («Шахтар»), Денис Бойко («Дні­про»), Микита Шевченко («Зоря»); захисники – В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Іван Ордець («Шахтар»), Євген Хачеріді («Ди­намо»), Артем Федецький («Дні­про»); півзахисники – Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Сергій Си­дорчук («Динамо»), Руслан Ро­тань, Євген Коноплянка («Дні­про»), Микола Морозюк («Мета­лург», Донецьк), Тарас Степа­ненко («Шахтар»), Едмар («Ме­таліст»), Дмитро Хомченовський («Зоря»), Анатолій Тимощук («Зеніт», Санкт-Петербург, Ро­сія), Денис Олійник («Вітесс», Арнем, Нідерланди), нападники – Роман Зозуля («Дніпро»), Пи­лип Будківський («Зоря»), Артем Кравець («Динамо»). Але після матчів минулого вікенду травми різного ступеня тяжкості отрима­ли одразу кілька виконавців, ви­кликаних до розташування збір­ної. Денис Олійник в останньому матчі за «Вітесс» проти «Фейє­ноорда» травмував гомілковостопний суглоб, Євген Хачеріді, Тарас Степаненко, Роман Зозуля та Артем Кравець зазнали ушко­джень у матчах за свої команди в національній першості. Тож у вболівальників і представників мас-медіа виникло безліч при­пущень щодо того, хто зможе за­мінити цих футболістів. У понеді­лок Михайло Фоменко провів для представників ЗМІ прес-конференцію, під час якої дав відпо­віді в тому числі й на це запитан­ня. Керманич збірної повідомив, що Степаненко та Кравець не зможуть допомогти збірній. А от стосовно Олійника лікарі дали гарантію, що все буде добре і він зможе зіграти. Так само прогно­зується, що швидко відновиться і повернеться до лав Хачеріді.

Що ж стосується власне поєдин­ку з найближчим суперником, то Михайло Фоменко, насамперед, зазначив, що на основі матчів Люксембургу проти Білорусі та Македонії можна судити про цю команду, як про «непростого су­перника». Кольори збірної гер­цогства захищають дев’ять легіо­нерів з чемпіонатів Бельгії, Франції, Швеції, Швейцарії, а сильні сторони команди – обо­рона, стандарти та гра на контр­атаках. Щодо товариської гри проти Литви, то в цьому проти­стоянні тренерський штаб, на­самперед, планує залучити різ­них виконавців. У цьому матчі не планують випускати гравців, які постійно грають у складі збірної, оскільки в провідних футболістів і без того насичений графік.

 

 

 МЕДАЛІ УКРАЇНЦІВ У МОСКВІ

 Минулого вікенду в столиці Росії від­бувся Кубок європейських чемпіонів з вільної, греко-римської та жіночої боротьби, де виступали по шість най­сильніших збірних континенту за під­сумками чемпіонату Європи–2012.

 Наші співвітчизники ви­ступили не найсильнішим складом, однак з росій­ської столиці без медалей не повернулися. Збірні «вільників» і «класиків» зуміли вибороти бронзові медалі змагань, а от ді­вчата стали володарками Кубка європейських чем­піонів. У стартовому матчі українки святкували впев­нену перемогу над ру­мунками (6:1), потім у на­пруженій боротьбі з міні­мальним рахунком здо­лали польську збірну (4:3) і не залишили шансів су­перницям з Азербайджа­ну (5:2).

 

 

 ООН ВИЗНАЛА АВТОНОМІЮ СПОРТУ

 На 69-й сесії Генеральної асамб­леї Організації Об’єднаних Націй було визнано автономію міжнарод­ного олімпійського руху та спорту. В резолюції ООН спорт визначаєть­ся як механізм сприяння вихованню, здоров’ю, розвитку та миру.

 У документі також зазна­чено, «що великі міжна­родні спортивні заходи повинні бути організовані в дусі миру, взаєморозу­міння, дружби, толерант­ності» й наголошено на «неприпустимості будь-якої дискримінації» та «об’єднуючому і примир­ливому характері таких заходів». Таким чином, заохочується повна участь усіх країн в спортивних заходах, тобто будь-які бойкоти є несумісними щодо цінностей спорту.

У листі до президентів усіх 205 національних олімпій­ських комітетів, що надій­шов і на адресу президен­та НОКУ Сергія Бубки, очільник МОКу Томас Бах закликав посилити авто­номію спорту в своїх краї­нах і в будь-якому діалозі із своїми національними політичними лідерами за­безпечити принцип спор­тивної автономії.

За словами президента Федерації спортивного права України Олексан­дра Кошового, якого ци­тує офіційний сайт Мін­молодьспорту, резолюція ООН ще більше підвищи­ла статус спорту в світі, адже раніше законодавчо принцип автономії спорту було закріплено тільки Міжнародним олімпій­ським комітетом в Олім­пійській хартії.

 

 

 УКРАЇНЦІ ЗДОБУЛИ «СРІБЛО» В АВРОРІ

3–8 листопада в м. Аврора (США) проходив чемпіонат світу серед чоловіків та жінок із паверліфтингу, де наші збірні завоювали «срібло» в командному заліку.

Наша жіноча збірна виступала в неповному складі, однак високі ре­зультати лідерів в індивідуальних виступах дозволили продемонструвати гід­ний результат і в командному заліку. Так, Лариса Соловйова вчетверте, а Оле­на Козлова-Матусяк вп’яте здобули титули чемпіонок світу (при цьому наші дівчата принагідно встановили кілька рекордів світу), а Катерина Клименко зійшла на бронзову сходинку п’єдесталу пошани. Серед чоловіків наша збір­на також виборола «срібло» командної першості. Так, Вадим Довганюк став чемпіоном, на другому місці завершили змагання Володимир Рисєв, Ми­хайло Буланий та Олексій Рокочий, бронзові медалі в активі Ан­дрія Наньєва, Сергія Білого, Олексія Бичкова та Анатолія Горячка.

14.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання