« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Освітяни відзначилися масовістю

Освітяни відзначилися масовістю

 Фінальні змагання ХІІ обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття, організаторами якої виступили департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, галузевий обком профспілки за спри­яння обласної ради ФСТ «Україна», відбулися на стадіоні «Карпати» в м. Хусті.

 Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

На урочистій церемонії від­криття спартакіади до при­сутніх звернулися голова Закарпатської обласної ор­ганізації профспілки пра­цівників освіти і науки України, го­лова оргкомітету спартакіади Тетя­на Повханич, Хустський міський го­лова Володимир Кащук, голова Хустської райдержадміністрації Іван Рогач, голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

ХІІ обласна спартакіада праців­ників закладів та установ освіти За­карпаття засвідчила високу май­стерність освітян краю і стала справжнім святом спорту і здоров’я. Про масовість обласної спартакіади свідчить те, що фінальним стартам передували зональні змагання з міні-футболу та волейболу серед жі­нок та чоловіків. Переможці в чоти­рьох зонах із цих видів спорту і діс­тали право грати у фіналі. У резуль­таті напруженої боротьби, за пере­бігом якої стежила авторитетна суд­дівська колегія на чолі із суддею на­ціональної категорії Анатолієм Плєхановим, у турнірі з міні-футболу перше місце завоювали спортс­мени Тячівського району. У волей­болі найсильнішими виявилися жі­ноча команда м. Ужгорода, в чолові­ків – з Ужгородського району.

У змаганнях з настільного тенісу не було рівних відомим спортсме­нам Тамарі Талабірчук із Тячівсько­го району і Золтану Сіладі з Вино­градівщини. До речі, викладач Ви­лоцької ЗОШ І–ІІІ ступеня № 1 Ви­ноградівського району отримав ще й відзнаку ЦК профспілки праців­ників освіти і науки України за здо­буте призове місце на Х міжнарод­ній спартакіаді вчителів у болгар­ському місті Варна.

У шашках найкращі результати показали Ганна Щур (Мукачівський район) та Михайло Пожо (Ужгород­ський район), а в турнірі з шахів пе­ремогли Ірина Шуста (Воловецький район) та Василь Данашевський (Му­качівський район). У змаганнях із сі­мейних стартів за перемогу змагали­ся 17 родин освітян з районів і міст області. Перше місце завоювали гос­подарі – Ірина, Юрій та Денис Мазу­ри з м. Хуст. На другому місці – роди­на Магочій-Кормошів з Виноградів­ського району, на третьому – сім’я Сінчаків з Мукачівського району.

Призери спартакіади освітян в окремих видах спорту – як у складі команд, так і в індивідуальному за­ліку, отримали нагороди організа­торів, які їм вручили Тетяна Повха­нич та Анатолій Плєханов. Усі 17 ро­дин освітян, що змагалися в сімей­них стартах, отримали подарунки від галузевої профспілки.

 

 

 РІК ЗАВЕРШУЄМО ГРОЮ З ЛЮКСЕМБУРГОМ

 Після невдалого старту відбіркової кампа­нії до континентальної першості 2016 року (наші співвітчизники, нагадаємо, на власно­му полі програли словакам 0:1) національна команда України помітно покращила тур­нірне становище у групі «С», здобувши пе­ремогу над білорусами і македонцями.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

ВІДБІРКОВІ МАТЧІ ДО ЧЄ–2016

Білорусь – Україна – 0:2

(Мартинович, 82, автогол, Си­дорчук, 90+3)

Україна – Македонія – 1:0

(Сидорчук, 45+2)

В обох виграних днями матчах «синьо-жовтої» дружини головним був результат. Як би банально не пролунав такий висновок. Команда натужно, але заро­била повноцінних шість ба­лів у до того порожню очко­ву скарбничку і нині помітно покращила шанси побороти­ся за одне з чільних місць на горі турнірної таблиці.

У Борисові українцям спочат­ку поталанило, коли «пля­мистий» від ноги захисника білорусів Мартиновича після навісу Коноплянки залетів у ворота господарів. А на останніх секундах зустрічі збірна України «добила» ся­брів, які відчайдушно кину­лися відіграватися, реалізу­вавши швидку контратаку, яку завершив Сидорчук.

Українці матч на «Арені Львів» одразу ж почали з атак, але гол забили лише на­прикінці першої сорокап’ятихвилинки – Сидорчук відзна­чився після флангового про­стрілу Коноплянки. По пере­рві українці могли собі зна­чно полегшити життя, однак Ярмоленко не реалізував пе­нальті, зароблений Зозулею. Потім наші згаяли ще кілька вірних моментів, через що глядачі змушені були помітно нервувати наприкінці матчу, коли македонці почали масо­вані атаки в надії уникнути негативного результату.

Цьогоріч підопічним Михайла Фоменка залишилася лише одна гра – 15 листопада у Люксембурзі проти місцевої збірної. Тим часом теперішні лідери групи словаки попря­мують до Скоп’є. Їх там при­йматимуть македонці, яким необхідно перемагати, аби достроково не опинитися за бортом претендентів на путів­ку до Франції, де проходити­ме фінальна частина першості континенту. Паралельно з цими матчами іспанці в Уельві екзаменуватимуть білорусів. Тож за місяць вирішиться, хто із збірних, з яким настроєм і місцем у турнірній таблиці піде на зимову перерву.

 

 

 БОГДАН БОНДАРЕНКО – В ТРІЙЦІ КРАЩИХ

 У м. Баку відбулася урочиста церемо­нія оголошення та нагородження кра­щих легкоатлетів Старого Світу. На приз Європейської асоціації легкої ат­летики Golden Tracks претендував і наш Богдан Бондаренко.

 Харків’янин, нагадаємо, цьогоріч виграв чемпіо­нат Європи з повторен­ням континентального рекорду (2,42 м), а також став переможцем Конти­нентального кубка ІААФ. Разом з українцем пре­тендентами на високе визнання були француз Рено Лавіллені і брита­нець Мо Фара. Саме пер­шого й було оголошено кращим легкоатлетом Європи 2014 року. Пев­но, дався взнаки унікаль­ний стрибок Рено на 6,16 м у лютому в Доне­цьку на турнірі «Зірки жердини», коли він пере­вершив на 1 см, здавало­ся б, вічний рекорд із стрибків з жердиною в приміщенні, який раніше належав Сергію Бубці.

А кращою легкоатлеткою континенту було визнано дворазову чемпіонку Єв­ропи (на дистанціях 100 і 200 м) голландку Дафні Шипперс, до трійки пе­реможниць також потра­пили світова рекордсменка з метання молота полька Аніта Влодарчик і чемпіонка Європи із стрибків у висоту іспанка Рут Бейтіа.

 

 

 ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК ДЛЯ УЧНІВ СТОЛИЦІ

 Київське міське відділення НОКу ор­ганізувало та провело олімпійський урок з ковзанярського спорту, в яко­му взяли участь 30 учнів столичної школи № 232.

 Опанувати навички ка­тання на ковзанах дітям допомагали майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка на дис­танціях 500 і 1000 м, срібна призерка чемпіо­нату світу із спринтер­ського багатоборства, учасниця Олімпійських ігор у Лейк-Плесіді, ре­кордсменка СРСР та України на дистанції 500 м Тетяна Кулешова, член виконкому київського міського осередку Сергій Тимофеєв, а також вчите­лі фізичної культури шко­ли, які ще й забезпечили чималу групу підтримки.

 

 

 ОЛЕГ ВЕРНЯЄВ – ЧЕМПІОН СВІТУ

3–12 жовтня в китайському Нанькіні проходив чемпіонат світу із спортивної гімнас­тики, де понад 600 атлетів із 74 країн світу виборювали медалі планетарної першо­сті. В останній день змагань українська збірна здобула дві нагороди – «сріблом» від­значився Ігор Радівілов, а Олег Верняєв зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани. В медальному заліку чемпіонату світу Україна фінішувала п’ятою.

Ігор Радівілов виборов друге місце в опорному стрибку, здобувши 15,333 бала. Випередив українця лише представник КНДР Рі Се Гван (15,416), «бронза» дісталася американцю Джейкобу Далтону (15,199). А Олег Верняєв з результатом 16,125 бала тріумфував на брусах (до речі, в травні на чемпіонаті Європи у Софії Олег теж здобув «золото» саме в цій вправі). У Китаї наш співвітчизник не залишив шансів американ­цю Данеллу Лейві (15,933) та японцю Ріохеї Като (15,666).

20.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання