« на головну 05.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У когорті кращих на континенті

У когорті кращих на континенті

 З 12 по 17 серпня у швейцарському Цюриху на стадіоні LetzigrundStadium нагороди чемпіонату Єв­ропи виборювали представники «королеви спорту». Українська збірна була представлена 68 лег­коатлетами, які на континентальній першості здобули 8 медалей: дві золотих, п’ять срібних і одну бронзову.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Першу нагороду до скарбнички «си­ньо-жовтої» дру­жини поклала наша Людмила Оляновська, яка у змаган­нях зі спортивної ходьби на дистанції 20 км із ре­зультатом 1:28.07 фінішу­вала другою. Наша співвіт­чизниця з перших метрів дистанції трималася в лі­дируючій групі, а на фіні­ші поступилася лише пере­можниці змагань росіянці Ельмірі Алембековій (1:27.56) і буквально на мить випередила бронзову призерку з Чехії Агнешку Драготову (1:28.08).

«Звісно, налаштовува­лася на перемогу і кращий результат. Хотіла встано­вити новий національний рекорд України, але ця срібна медаль сьогодні найдорожча для мене», – зазначила по завершенні виступу Людмила Олянов­ська, яку цитує офіційний сайт Федерації легкої атле­тики України.

Наступне «срібло» України – в активі Ольги Земляк на дистанції 400 метрів. Українка фінішу­вала з результатом 51.36 услід за італійкою Лібані­єю Гренот (51.10), випере­дивши іспанку Індіру Тер­реро (51.38). А в останній день змагань Ольга Зем­ляк разом із подругами по команді Христиною Стуй, Наталією Пигидою та Ан­ною Рижиковою здобула ще й срібну медаль в еста­феті 4х400 (у складі коман­ди у півфіналі бігли також Дарина Приступа та Ольга Ляхова). Наші дівчата по­казали результат 3:24.32, який став для них найкра­щим у сезоні.

«Ми зробили максимум можливого – скинули біль­ше трьох секунд з найкра­щого результату сезону. Розуміємо, що це хороший показник. Але ми дуже хо­тіли перемогти – не для себе, для країни. Щоб на увесь стадіон лунав саме український гімн», – сказа­ли дівчата після фінішу.

Натомість гімн України вперше пролунав на честь найкращого нині у світі стрибуна у висоту нашого Богдана Бондаренка. Він уже звик нас радувати ре­зультатами за 2.40, проте у Цюриху під акомпанемент дощу йому для перемоги вистачило й скромнішого результату 2.35 м. А компа­нію йому на п’єдесталі по­шани склав побратим Ан­дрій Проценко (2.33 м), який залишив позаду представника Росії Івана Ухова (2.30 м).

«Було б символічно встановити рекорд конти­ненту на чемпіонаті Євро­пи, але вирішив не продо­вжувати змагання після першої спроби на 2,43 м. Погода не надто цьому сприяла, та й певний дис­комфорт у стопі теж відчу­вав», – поділився тріумфа­тор змагань.

Ще одне срібло для рід­ної країни завоювала Анна Тітімець, яка у бігу на 400 м з бар’єрами пропустила по­перед себе лише британку Ейлід Чайлд (54.48) і випе­редила бронзову призерку Ірину Давидову з Росії (54.60). 54.56 – це її найкра­щий результат у кар’єрі.

Тим часом Ольга Сала­духа захистила титул чем­піонки Європи у потрійно­му стрибку. «Золото» кон­тинентальної першості їй приніс результат 14,73 м, найкращий у нинішньому сезоні. Окремо наголоси­мо, що для донеччанки це третя поспіль перемога на турнірах Старого Світу.

«Головним для мене було перемогти й захисти­ти титул, знову піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу. Адже цей рік починався дуже складно у зв’язку з ситуацією в краї­ні. Я вже три місяці не була вдома, весь час дале­ко від своєї сім’ї, дитини. Перемога мені була по­трібна саме з психологіч­ної точки зору, для моєї сім’ї та тренера», – зізнала­ся Ольга.

А єдину для України «бронзу» на дистанції 200 метрів з особистим рекор­дом (20,30 с) приніс україн­ській збірній Сергій Сме­лик. Попереду українця фі­нішували лише британець Адам Джемілі (19,98 с) і француз Крістоф Леметр (20,15 с). Варто зазначити, що медаль Смелика стала лише другою за всю істо­рію незалежної України на цій дистанції серед чолові­ків. 20 років тому «срібло» на 200-метрівці вигравав Владислав Дологодін.

У медальному заліку з вісьмома нагородами збір­на України посіла сьоме загальнокомандне місце. Тріумфували у Цюриху британці з 23 медалями в активі (12 золотих, 5 сріб­них, 6 бронзових), таку ж кількість медалей здобули французи (9-8-6), третіми стали німці (4-1-3).

 

 

 РІВНЯННЯ НА ДІВЧАТ!

  Минулого тижня у норвезькому Тромсе заверши­лася Всесвітня шахова олімпіада. Чоловіча і жіноча збірні України, які двома роками раніше синхрон­но здобули «бронзу», цьогоріч виступили не так вдало: українські шахістки таки знову стали треті­ми, натомість чоловіки фінішували лише шостими.

 Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

В останньому турі наші спів­вітчизники зустрічалися з ко­мандами Китаю (жінки) та Угорщини (чоловіки). Наші дівчата зустріч із рейтинг-фа­воритами завершили мирно – 2:2. На всіх дошках у Анни Музичук, Марії Музичук, Анни Ушеніної та Наталії Жу­кової були зафіксовані нічий­ні результати. Відтак обидві команди набрали по 18 очок і поділили другі-треті місця (росіянки фінішували з 20 очками в активі). Але за до­датковими показниками «срібло» дісталося команді Китаю, а українки разом із «бронзою» можуть втішати­ся тим фактом, що виявили­ся єдиною командою, яка за­вдала поразки тріумфатор­кам змагань. Разом з усіма успіх збірної розділили й Інна Гапоненко, головний тренер жіночої збірної Ми­хайло Бродський і тренер ко­манди Олександр Ковчан.

Чоловіча команда України у матчі з Угорщиною мала ви­грати, аби забезпечити собі місце на п’єдесталі. Однак нічиї на всіх дошках (у світлі слабкого виступу лідера збірної Василя Іванчука в останньому турі кольори країни захищали Олександр Пономарьов, Павло Ельянов, Антон Коробов та Олександр Моісеєнко) відкинули нашу збірну із 16 очками в дороб­ку лише на підсумкове шосте місце. Чемпіонами вперше стали китайці (19 очок), угор­ці фінішували другими, інду­си – третіми (по 17 очок в обох збірних).

 

  ВИЗНАЧИВСЯ СКЛАД НА ЧС

Наступного тижня, з 25 по 31 серпня, у росій­ському Челябінську близько 800 найкращих дзюдоїстів із 120 країн світу змагатимуться за нагороди планетарної першості.

На змаганнях розігрувати­меться по 7 комплектів нагород в індивідуально­му заліку, а також два комплекти у командній першості. За рішенням тренерської ради на цьо­горічному чемпіонаті світу збірну України представ­лятимуть 17 дзюдоїстів.

У чоловіків за перемогу змагатимуться Геворг Ге­воргян, Денис Біліченко (обидва вагова категорія 60 кг), Георгій Зантарая (66 кг), Сергій Дребот (73 кг), Вадим Синявський, Кеджау Ньябалі (обидва 90 кг), Артем Блошенко, Дмитро Бережний (оби­два 100 кг), Станіслав Бондаренко (понад 100 кг).

Серед жінок Україну представлятимуть Мари­на Черняк (48 кг), Тетяна Левицька, Олександра Старкова (обидві 52 кг), Шушана Гевондян (57 кг), Вікторія Туркс, Анастасія Турчин (обидві 78 кг), Світлана Яремка, Ірина Кіндзерська (понад 78 кг).


НАШІ ЇДУТЬ НА ЄВРОІГРИ

 Минулими вихідними в Іспанії завершилася фінальна частина Євроліги пляжного футболу 2014 року, в рамках якої відбувся відбір на перші Європейські ігри, які відбудуться під егідою Європейських олімпійських комітетів у 2015 році в Баку.

Титул найсильнішої збір­ної континенту знову здобули росіяни, які у фі­нальному матчі міні­мально здолали іспан- ців – 4:3.

Тим часом «синьо-жов­та» збірна на Євро–2014 у груповому турнірі про­грала збірним Іспанії (6:8) та Швейцарії (3:5), однак виявилася сильні­шою за німців (6:0). У матчі за п’яте місце наші співвітчизники в осно­вний час зіграли внічию з італійцями (2:2), а в серії пенальті поступились апеннінцям – 4:5.

За підсумками змагань Україна посіла 6-те місце в рейтингу, але здобула право участі в історичних стартах наступного року.

 

 

 ТРІУМФ ВОДНИХ ГРАЦІЙ У БЕРЛІНІ

  У столиці Німеччини найкращі представники водних видів спорту виборюють медалі чемпіонату Європи у змаганнях із плавання, стрибків у воду, плавання на відкритій воді та синхронного плавання.

Блискуче виступили у Берліні наші «синхроністи». У сольних виступах Анна Воло­шина здобула бронзову нагороду, а в дуеті з Лолітою Ананасовою від­значилася сріблом. У командних змаганнях (комбінована група) укра­їнки фінішували з другим результатом. На п’єдестал пошани зійшли Ло­літа Ананасова, Олена Гречихіна, Ольга Кондрашова, Олександра Са­бада, Катерина Садурська, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко та Анна Волошина. А в комбінованій програмі збірна України із синхрон­ного плавання здобула «золото»! Медалі найвищого ґатунку отрима­ли згадувані вище спортсменки, а також Катерина Резнік, Ольга Золота­рьова, Дана-Марія Клименко та Олександра Кашуба.

22.08.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання