« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Піренейський акцент

Піренейський акцент

У швейцарському Ньйоні відбулася церемонія жереб­кування чверть- та півфі­налів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги Європи УЄФА сезо­ну 2010/11 років, під час якої визначилися суперники повпредів України: най­ближчі матчі на євроарені «Шахтар» і «Динамо» про­ведуть із командами Піре­нейського півострова – до­неччани 6 і 12 квітня намагатимуться залиши­ти за бортом ЛЧ іспанську «Барселону», а киянам ви­пало 7 і 14 квітня схрести­ти зброю з португаль­ською «Брагою».

ІСПАНСЬКИЙ ВЕКТОР «ШАХТАРЯ»

Відверто кажучи, же­реб був немилостивий до гірників. З іншого боку, «Шахтар», сягнувши етапу чвертьфіналу Ліги чемпі­онів, і без того перевершив найсміливіші очікування більшості спеціалістів. Відтак, отримавши в су­перники «Барселону», чем­піони України можуть спо­кійнісінько готуватися до двобою з каталонським грандом – без зайвого пси­хологічного навантажен­ня, не боячись не виправ­дати сподівання уболі­вальників і керівництва клубу. Зрозуміло ж, що ніхто й словом докору не обмовиться, якщо найкра­ща, за визнанням багатьох експертів світу, команда сучасності зупинить пере­можну ходу донеччан у найпрестижнішому фут­больному турнірі конти­ненту. Однак це зовсім не привід передчасно склада­ти зброю. І, позбавивши каталонців головних кози­рів, натомість максималь­но використавши свої, «помаранчево-чорні» ціл­ком здатні гідно протисто­яти навіть тріумфальній «Барсі». Зрештою, до по­чатку поєдинку шанси ко­манд завжди 50х50.

Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу визнає, що у двобої з кимось із пред­ставників Туманного Аль­біону в гірників було б більше шансів, тим часом як у парі з каталонцями останні є беззаперечним фаворитом. «Ігри з «Барсе­лоною» будуть дуже склад­ними. Однак це не означає, що вона вже пройшла «Шахтар». Ми зробимо все можливе, аби до матчу пі­дійти в оптимальній фор­мі і зіграти з нею гідно. Підготуємося, і за рахунок грамотних дій намагати­мемося добитися позитив­ного результату», – цитує Мірчу Луческу офіційний сайт гірників.

Підопічні Містера та­кож не в захваті від ре­зультатів жеребкування, але й голову попелом по­сипати заздалегідь не зби­раються. «Барселона» – одна з найкращих команд світу, зазначає Даріо Срна, але запевняє, що донечча­ни намагатимуться ство­рити сенсацію. «Звичайно, не ми фаворити у цій парі, але віддамо всі сили і спро­буємо добитися позитив­ного результату», – пообі­цяв капітан гірників.

У стані каталонців та­кож не схильні примен­шувати потенціал чемпі­онів України. Віце-президент «Барселони» Хосеп Марія Бартомеу після за­кінчення церемонії же­ребкування зауважив, що у чвертьфіналі Ліги чем­піонів гратимуть вісім найсильніших нині ко­манд Європи. «Зрозуміло, що «Шахтар» не є винят­ком. Знаємо, що донечча­ни грають надзвичайно потужно, до того ж перша зустріч – у нас вдома, що не дуже добре. Тож поста­вимося до цих матчів з усією відповідальністю», – наголосив віце-президент «Барселони».

ПОРТУГАЛЬСЬКИЙ ВОЯЖ «ДИНАМО»

«Динамо», на перший погляд, дістався цілком «прохідний» суперник. «Брага» ніколи зірок з неба не хапала навіть на вну­трішній арені, то що вже й казати про міжнародну. Путівку до Ліги Європи португальці отримали як втішний приз за третє міс­це у групі «Н» Ліги чемпіо­нів, де вони виступали ра­зом з донецьким «Шахта­рем», лондонським «Арсе­налом» та белградським «Партизаном». Донеччани, до речі, двічі брали гору над «Брагою» (3:0 і 2:0).

У 1/16 та 1/8 Ліги Євро­пи португальці, як кажуть, тихою сапою залишили за бортом змагань відповід­но польський «Лех» (0:1 і 2:0) та англійський «Лівер­пуль» (1:0 і 0:0). Тож голо­вне, щоб динамівці не ди­вилися на суперника «зго­ри». Розгроми «Бешикта­ша» та сумарна перемога над «Манчестер Сіті», зви­чайно ж, дорогого варті, але до воріт кожного су­перника треба підбирати індивідуальні ключі. Пре­зидент «Динамо» Ігор Сур­кіс в інтерв’ю клубному сайту закликав гравців і тренерів відповідально по­ставитися до матчів із пор­тугальським клубом. «Сподіваюся, ми до матчів з «Брагою» підійдемо у цілковитій готовності, тож продемонструємо для убо­лівальників футбол гарно­го рівня. Якщо це вдасть­ся, нам до снаги пробитися до півфіналу. А вже тоді ставитимемо перед коман­дою нове завдання…» – на­голосив Ігор Суркіс.

Зрозуміло, що від ко­манди, яка здолала на по­передньому етапі змагань головного (принаймні на думку букмекерів) фавори­та турніру, уболівальники іншого й не чекають.

 

 

Прийшов, отримав, ліг

Обов’язковий захист поясу WBC, який провів Віталій Кличко проти претендента на чемпі­онський титул Одланьєра Соліса, насправді залишив більше запитань, ніж дав відповідей на них. Головне з них – чи може хтось сьогодні реально становити загрозу пануванню у над­важкій вазі професійного боксу братів Кличків?

На останніх секундах першо­го раунду титульного дво­бою з Кличком-старшим Со­ліс пропустив удар у голову, який видавався, бодай на перший погляд, не надто не­безпечним – рукавичка українця радше сковзнула по скроні кубинця, аніж акцен­товано «впечаталась» у голо­ву претендента. Однак Соліс спершу невпевнено захитав­ся, потім осів на ринг, де від­разу ж схопився за ногу. На рахунок «десять» Одланьєр так і не підвівся, тож рефері автоматично зарахував пе­ремогу Віталія нокаутом. А тим часом трибуни перепо­вненої Lanxess-Arena у ні­мецькому Кельні, що вміщує близько 20 тисяч глядачів, розлютилися не на жарт – зрозуміло, що, виклавши по кілька сотень євро за дій­ство, яке не тривало й біль­ше раунду, присутні почува­лися обдуреними.

Віталій Кличко як успішний спортсмен і непоганий ме­неджер цілком розумів усі наслідки такої швидкоплин­ної розв’язки. І навряд чи в його плани входило бодай частково гнівити чи розча­рувати публіку, спонсорів і телевізійників. А в підсумку всі залишилися у програші – глядачів позбавили жада­ного дійства, а медійники й спонсори недорахувалися солідних баришів. Натомість охочі до «смаженого» вже висунули купу версій щодо подій на кельнській арені. Бій називають «договірним», критикують рефері, а Віталі­єві закидають перебірливий підбір суперників. Насправді навряд чи хтось зможе пояс­нити, що треба було запро­понувати триразовому чем­піонові світу, Олімпійському чемпіону Одланьєру Солісу, щоб він грав «у піддавки» з Кличком. Для нього перемо­га була дорожчою за все зо­лото світу! Перемога над Ві­талієм відчинила б перед ним двері до вершин профе­сійного боксу, а відтак – і перспектив тривалої і без­бідної кар’єри. Нині ж, з огляду на повідомлення лі­карів, у нього розрив хрес­товидної зв’язки, ушкоджен­ня хряща і розрив меніска. На відновлення, за умови вдалої операції, йому необ­хідно близько року. Кому після того буде цікавий ку­бинець? Дай, як кажуть, Боже, йому оговтатись, від­новитися. Тож наступний чемпіонський двобій йому випаде не скоро.

Щодо інших закидів, то вони абсурдні. Соліс був обов’язковий претендент, його Віталій не обирав. А щодо рішення рефері від­кривати рахунок і оголошу­вати нокаут замість того, щоб припинити бій через травму одного із суперни­ків, то й тут суддя діяв згід­но з буквою закону – який не який, але ж удар в голову перед падінням Одланьєр таки пропустив! Тож і гово­рити немає про що.

Хіба що про наступних су­перників Кличків. Скільки вже їх виходило в ринг, да­ючи надію шанувальникам наймужнішого виду спорту на те, що вони поставлять як не крапку, то бодай під сумнів подальше доміну­вання українських звитяж­ців?! Пітер, Гомес, тепер от – Соліс. Наступний, якщо знову не ввімкне задню пе­редачу, – Девід Хей, бій з яким запланований на кі­нець червня – початок лип­ня. А от хто з братів боксу­ватиме з британцем за останній із чемпіонських поясів, якого не вистачає у колекції братів, визначить­ся пізніше.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, «ПВ»

25.03.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання