« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Коли голова профспілки любить спорт

Коли голова профспілки любить спорт

  Голова Закарпатської обласної організації проф­спілки працівників житлово-комунального гос­подарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Іван Зелінський ак­тивно займається спортом. За його безпосеред­ньої участі обласна організація профспілки про­водить галузеві спартакіади, організовує різні змагання.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

спеціально для «ПВ»

Обласна організа­ція профспілки працівників житлово-кому­нального госпо­дарства, місцевої промис­ловості, побутового обслу­говування населення що­року проводить галузеві спартакіади, її представ­ники успішно виступають в обласних міжгалузевих спартакіадах профспілок Закарпаття, беруть участь у численних спортивних змаганнях краю. До речі, на балансі профспілки – дитячий оздоровчий за­клад «Барвінок», розташо­ваний у мальовничій міс­цевості поблизу Перечи­на. За підсумками роботи в минулому році його на­городжено кубком Феде­рації профспілок України в номінації «Кращий за­клад оздоровлення та від­починку дітей». В оздоров­ниці проводиться багато спортивних змагань, пра­цює плавальний басейн, а про зміцнення матеріаль­ної бази закладу постійно дбає голова галузевої профспілки Іван Зелін­ський. Який, між іншим, також очолює Ужгород­ську міську федерацію ди­тячого волейболу, але при цьому сам є активним і вправним гравцем, капі­таном команди «Проф­спілка». Недавно вона ста­ла переможцем на турнірі «У пам’яті друзів» серед чоловічих команд, що проходив в Ужгороді на стадіоні «Авангард». Його започатковано з метою вшанування пам’яті тих людей, які свого часу до­клали багато зусиль, аби волейбол у місті над Ужем розвивався і процві­тав. На жаль, усі вони пе­редчасно пішли з життя, але друзі їх не забувають і віддають шану їх діянням спортивними змаганнями.

Цьогоріч за першість змагалися 8 команд. У під­сумку переможцем турні­ру стала команда «Проф­спілка» на чолі з Іваном Зелінським. На другому місці фінішували спортс­мени з команди «Капе­рол», замкнули чільну трійку представники «Освіти». Переможців тур­ніру «У пам’яті друзів» на­городили кубком, медаля­ми та грамотами.

Варто зазначити, що днями Івану Зелінському виповнилося 50 років. Тож профспілковий та спортивний актив Закар­паття вітає його з полу­днем віку і бажає здоров’я, щастя, успіхів у масовій фізкультурі та спорті, натхнення на профспілковій ниві.

 

 

 «ЗОЛОТИЙ КОЛОС» ЗАЛИШИВСЯ НА ХЕРСОНЩИНІ

  В останній день липня у м. Скадовську (Херсонська область) завершилися всеукраїнські змагання з фут­болу на кубок «Золотий колос України». Змагання організувала і провела Центральна рада ВФСТ «Ко­лос» АПК України за організаційної підтримки Центральної ШВСМ «Колос» та навчально-спортивної бази «Скадовськ».

  Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

  Перемогу в змаганнях вибо­рювали юнаки 2000 року на­родження, учні позашкільних навчальних закладів Всеукра­їнського фізкультурно-спор­тивного товариства «Колос» АПК України. Загалом за наго­роди турніру змагалися 10 ко­манд із шести областей України.

Ситуація в турнірній таблиці перед заключним туром скла­лася таким чином, що майбут­ній переможець – ФК «Гопри» з Херсонської області, залежно від результату матчу з коман­дою «Валки» (Харківщина), міг стати як переможцем, так і опуститися до п’ятого місця. Тож господарі турніру весь матч тримали ситуацію під контролем, хоча й вирішили долю поєдинку і турніру зага­лом лише завдяки єдиному влучному удару в площину во­ріт. Утім, перемога з мінімаль­ним рахунком все одно дозво­лила футболістам з м. Гола Пристань Херсонської області набрати 20 очок з 27 можли­вих і за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів випередити «Енергетик» із Со­лоницівського району Харків­ської області, який змушений був задовольнитися «сріблом» змагань. Третіми стали юні футболісти з «Баштанки» (Ми­колаївська область), які знову ж таки за рахунок кращої різ­ниці забитих і пропущених м’ячів випередили «Колос» із Запорізької області.

Команди, що посіли І–ІІІ місця, були нагороджені пам’ят- ними призами (кубками) і ди­пломами відповідних ступенів ВФСТ «Колос» АПК України. Футболісти і тренери команди- чемпіона отримали золоті ме­далі й дипломи І ступеня, сріб­ні та бронзові призери були нагороджені відповідними медалями і дипломами ВФСТ «Колос» АПК України, інфор­мує ukrkolos.org.ua.

За підсумками змагань тради­ційно було визначено і кращих гравців турніру. Цінні призи й дипломи ВФСТ «Колос» отри­мали кращий гравець Дмитро Коваленко (ФК «Гопри», Хер­сонська область), найвлучні­ший бомбардир Олександр Косаріш («Колос», Запорізька область) та кращий воротар Данило Єрмолов («Баштанка», Миколаївська область).

 

 «СРІБЛО» ЧС ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ЧОЛОВІКІВ

У неділю в португальському Порту фінішував чемпіонат світу з пляжного волейболу серед спортсменів віком до 19 років, де нагороди змагань виборювали 48 чоловічих та 48 жі­ночих команд.

Українці Ілля Ковальов та Олег Плотницький здо­лали всю турнірну дис­танцію і дісталися вирі­шального поєдинку. Од­нак у фіналі нашим спів­вітчизникам усе ж трохи не вистачило талану й майстерності, аби здола­ти ровесників-південно­американців. Українці в безкомпромісній бороть­бі все ж поступилися з рахунком 1:2 представ­никам Бразилії, де пляж­ний волейбол є дуже по­пулярним і поширеним видом спорту. Третьою на п’єдестал пошани зі­йшла збірна Венесуели.

Сподіватимемося від Іллі та Олега подальших вда­лих виступів. Уже невдо­взі вони зможуть знову поборотися за медалі представницького турні­ру, адже 11 серпня в складі національної збір­ної відлітають на Юнаць­кі Олімпійські ігри, які прийматиме китайський Нанкін.


ДВІ МЕДАЛІ В СТАМБУЛІ

  У вихідні турецький Стамбул приймав етап Кубка Європи з тріатлону. Українські спортс­мени відзначилися на змаганнях двома сріб­ними нагородами.

На п’єдестал пошани зі­йшли наші Єгор Марти­ненко та Юлія Єлістрато­ва. У чоловічих змаганнях Єгор подолав всю дистан­цію рівно за годину. На фініші наш співвітчизник поступився трьома секун­дами переможцю з Франції Феліксу Дешаму, а замкнув трійку призерів Рон Дармон з Ізраїлю (01:00:05). У жіночих зма­ганнях Юлія фінішувала з результатом 01:02:55. З таким же часом прийшла до фінішу росіянка Анас­тасія Абросімова, і за до­датковими показниками переможницею стала саме вона. А третьою ви­явилася представниця Казахстану Ольга Єрофеє­ва (1:03:00).

  

 РЕКОРДНИЙ ТИТУЛ ХАРЛАН

  Наша найтитулованіша фехтувальниця Ольга Харлан продовжує впевнено здобувати нові титули не тільки на міжнародній, а й внутрішній арені.

Так, олімпійська чемпіонка Пекіна–2008 та бронзова призерка Лондона–2012, бага­торазова чемпіонка світу та Європи, яка недавно захистила звання найсильні­шої шаблістки планети на світовій першості в Казані, була визнана Національ­ним олімпійським комітетом України кращою спортсменкою липня, а її осо­бистого наставника Артема Скорохода визнано кращим тренером місяця.

Варто зазначити, що титул спортсменки місяця в Україні Харлан отримує другий місяць поспіль – у червні вона стала найкращою після здобуття індивідуального «золота» і командної «бронзи» на чемпіонаті Європи в Страсбурзі. А загалом це вже восьме подібне її визнання, що є абсо­лютним рекордом в отриманні подібних престижних нагород НОКу, започаткованих 2005 року.

08.08.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання