« на головну 05.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Майстри у виробництві та спорті

Майстри у виробництві та спорті

На Закарпатті відбулася ювілейна Х спартакіада ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад». Цьогоріч на традиційних змаган­нях працівники підпри­ємства визначали кра­щих у семи видах спорту.

Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

З ініціативи голови профкому, члена Ради Федерації проф­спілок України Антонія Ек­шмідта співробітники ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад» активно займаються фізич­ною культурою і спортом. Команда з міста над Латорицею успішно ви­ступає у всеукраїнських спартакіа­дах, які організовує Професійна спілка авіабудівників України, а та­кож в обласних міжгалузевих спар­такіадах профспілок Закарпаття.

Ювілейна спартакіада підприєм­ства пройшла, як завжди, у напру­женій боротьбі. Цікавим для гляда­чів видався турнір із міні-футболу, в якому перемогу здобула команда цеху № 18. Тріумфатори змагань ви­передили інших призерів – спортс­менів цеху № 08 та цеху № 10-1. А кращими гравцями турніру стали воротар М. Мучичка (цех № 10-1), за­хисник В. Данілов (цех № 08), напад­ник В. Круть (цех № 08), бомбардир В. Магоч (цех № 18).

Тим часом у кульовій стрільбі вікторію святкували В. Фустов (цех № 08), гирьовому спорті – М. Решко (відділ логістики), настільному те­нісі – Т. Швінгола (цех № 10-4), шаш­ках – В. Алмашій (цех № 08), шахах – Н. Лелик (цех № 16). У перетягуван­ні каната найсильнішою виявилася команда цеху № 08, відтак на друго­му й третьому місцях розташували­ся представники цеху № 10-4 та цеху № 10-1.

За сумою усіх видів спорту най­кращий результат продемонструва­ли команди цехів № 08, № 10-4 і № 10-1. Нагороди переможцям спар­такіади – грамоти та грошові премії вручив голова профкому ПАТ «Му­качівський завод «Точприлад» Ан­тоній Екшмідт.

 

 МУНДІАЛЬ У ЦИФРАХ І ФАКТАХ

  У неділю фінальний свисток італійського рефері Ніколо Ріццолі підвів риску під юві­лейним ХХ чемпіонатом світу з футболу, який приймала Бразилія. На легендарній «Маракані» у Ріо-де-Жанейро у додатко­вий час німецька збірна зломила спротив аргентинської команди і перемогла з ра­хунком 1:0. Днем раніше у поєдинку за «бронзу» голландці не залишили господа­рям турніру шансів навіть на втішні нагоро­ди, розгромивши бразильців 3:0.

  Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Бразильський Мундіаль залишить помітний слід у футбольній істо­рії. Завдяки видовищ­ним іграм, непередбачува­ним результатам і низці ре­кордів. На окремих із них зу­пинимося докладніше.

Уп’яте поспіль чемпіоном світу стала команда, старто­вий склад якої у фіналі був молодший, ніж у команді суперника. У німців серед­ній вік гравців становив 27 років 271 день, а в арген­тинців – 28 років 142 дні. Кращим гравцем вирішаль­ного матчу виявився 22-річний Маріо Гетце, який, за­бивши гол на 113-й хвилині, приніс перемогу збірній Ні­меччини.

А найціннішим гравцем тур­ніру визнаний форвард збір­ної Аргентини Ліонель Мес­сі, який у семи матчах забив чотири голи. Приз кращому голкіперу вручили німцю Мануелю Нойєру, який про­пустив лише чотири м’ячі у семи матчах. Кращим моло­дим футболістом став фран­цуз Поль Погба, на рахунку якого один гол і дві гольові передачі в п’яти матчах.

Приз Fair Play ЧС–2014 діс­тався збірній Колумбії, яка отримала лише п’ять жов­тих карток у п’яти матчах турніру, натомість най­більш грубою командою чемпіонату стали господа­рі, у пасиві яких 14 «гір­чичників» у семи матчах.

Кращим бомбардиром Мун­діалю визнали півзахисника збірної Колумбії Хамеса Ро­дрігеса, який забив шість го­лів у п’яти матчах. «Срібний м’яч» дістався німцю Томасу Мюллеру, в активі якого п’ять влучних «пострілів», замкнув трійку кращих голе­адорів голландець Арьєн Роббен із чотирма голами.

Уперше в історії світових футбольних першостей ти­тул у Латинській Америці здобула європейська збірна. Крім того, Старий світ вибо­ров третій Мундіаль поспіль (Італія, Іспанія, Німеччина), чого раніше ніколи не тра­плялося. Це рекорд для кон­тинентальної конфедерації.

Німеччина стала чемпіоном світу вчетверте в історії і зрівнялася за цим показни­ком з Італією. Прикметно, що всі збірні, які вигравали чемпіонати світу більш як три рази, ставали вчетверте кращими через 24 роки піс­ля третього чемпіонства. Так, Бразилія виграла у 1994 році після тріумфу в 1970-му, Італія у 2006-му після 1982-го, Німеччина у 2014-му після 1990-го. У 1990-му, до речі, у фіналі німці пере­могли також аргентинців із таким самим рахунком 1:0.

Цьогоріч підопічні Йоахіма Льова забили на турнірі 18 голів, повторивши найвищий показник, якого досягла Бра­зилія на переможному для себе ЧС–2002. Гол Гетце став 171-м на чемпіонаті світу, що стало повторенням результа­тивності ЧС–1998. А форвард збірної Німеччини Мирослав Клозе встановив рекорд чем­піонатів світу за кількістю за­битих голів у фіналах Мундіа­лю. Тепер на рахунку 36-річного нападника, який іще не вирішив, чи завершувати кар’єру у збірній, 16 голів. Він на один м’яч перевершив ре­корд бразильця Роналдо.

 

 

ДВІ МЕДАЛІ ЄВРОЧЕМПІОНАТУ

З 10 по 13 липня у німецькому містеч­ку Бранденбург проходив чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное, в якому за медалі континен­тального ґатунку сперечалися близь­ко 850 спортсменів із 39 країн світу.

Україна делегувала на змагання 32 спортсмени, серед яких і олімпій­ський чемпіон Лондона–2012, бронзовий призер Пекіна–2008 Юрій Чебан. Однак нашій головній на­дії так і не судилося зійти на п’єдестал пошани. На­томість срібним призе­ром першості Старого світу став наш Едуард Шеметило, який на дис­танції 5000 м фінішував другим (22:47.687). У ви­рішальному заїзді він майже на хвилину від­став від переможця зма­гань німця Себастьяна Бренделя, на третю схо­динку п’єдесталу пошани зійшов росіянин Павло Петров.

А «бронзу» нашій збірній у фінальному запливі каное-четвірок з резуль­татом 03:20.007 прине­сли Денис Коваленко, Ельнур Ахадов, Дмитро Янчук і Тарас Міщук. Пер­ше місце посіла збірна Білорусі (03:17.912), «срі­бло» дісталося збірній Угорщини (03:19.316).

 

АДАПТУЄМО ДІТЕЙ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

  На головній спортивній арені країни відбулася культурно-мистецька акція в рамках реалізації програми соці­альної адаптації дітей переселенців зі східних регіонів країни.

Організаторами заходу виступили управління сім’ї, молоді та спорту Де­партаменту освіти і нау­ки, молоді та спорту (КМДА) і Київський місь­кий центр сім’ї «Родин­ний дім» за підтримки Київського міського відді­лення НОК України, Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Клич­ко» та ФК «Динамо».

Захопливе мультимедій­не шоу в музеї досягнень братів Кличків відтвори­ло для присутніх атмосферу боксерських поє­динків за їхньою участю. Зазначимо, що Віталій і Володимир Клички пере­дали для виставки близь­ко 70 експонатів, серед яких чемпіонські пояси, медалі, кубки та інші по­чесні трофеї.

Також діти були в захопленні від музею історії НСК «Олімпійський». Там вони дізналися про істо­ричні події та грандіозні матчі, які відбувалися на стадіоні з 1923 року, від­чули себе справжніми футболістами й милува­лися красою стадіону го­ловної спортивної арени України.

 

 

 БОНДАРЕНКО – КРАЩИЙ У ЄВРОПІ

Нашого співвітчизника Богдана Бондаренка континен­тальна легкоатлетична асоціація визнала найкращим спортсменом Європи в червні. У голосуванні брали участь експерти, вболівальники та представники ЗМІ.

Як інформували «ПВ», першого місяця літа Бондаренко переміг на етапі «Діамантової ліги», повторивши рекорд Європи зі стрибків у висоту (2,42 м). Другим за підсумками голосування став угорський молотобоєць Крістіан Парш, тре­тім фінішував французький бар’єрист Паскаль Мартіно-Лягард.

Серед жінок найкращою легкоатлеткою місяця визнано чеську метальницю списа Барбору Шпотакову. До трійки найкращих та­кож увійшли німкеня Малайка Міхамбо (стрибки в довжину) та французька бар’єристка Сінді Бійо.

20.07.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання