« на головну 05.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Ювілейні старти спортивної культури

Ювілейні старти спортивної культури

Уже вдесяте у Лазур­ному на туристич­ній базі «Чорномор» відбулася спартакіа­да працівників куль­тури Херсонської об­ласті, організаторами якої виступили обком профспілок працівни­ків культури Херсон­щини і Херсонська обласна організація ФСТ «Спартак».

Олександр КРУПІЦА

член президії Херсонського обкому працівників культури,

спеціально для «ПВ»

У змаганнях взяли участь близько двохсот учасників у складі тринадця­ти команд, що представляли райони об­ласті та міста Херсон і Нову Каховку. Аби заохо­тити до участі не тільки потужні профспілкові ор­ганізації, а й порівняно не­великі, організатори вирі­шили розподілити учасни­ків на дві групи. До першої увійшли представники ра­йонів та міста, які мають давні спортивні традиції і вже неодноразово пробива­лися на п’єдестали поша­ни. До другої – нечисленні, але амбітні колективи. На урочистому відкритті зма­гань присутні почули бага­то теплих слів і побажань від голови Херсонської облміжпрофради Петра Лазника, голови Херсон­ської обласної організації працівників культури Ві­ктора Величка та заступ­ника начальника управ­ління культури Херсон­ської ОДА Ігоря Мазура.

Учасники виборювали першість у шести видах спорту. Першими з’ясовували стосунки шану­вальники настільного те­нісу, де поза конкуренці­єю були господарі спарта­кіади – команда Скадов­ського районного відді­лення культури. Вони не тільки тріумфували у ко­мандному заліку, а й пе­ремогли і серед чоловіків, і серед жінок. У другій групі найсильнішою вия­вилася команда сектору культури Високопіль­ської РДА. У шашках до­бре зіграли представники Новокаховського місько­го відділу культури, а в шахах – працівники ХОДТРК «Скіфія», що ви­грали змагання у чолові­ків і жінок. У другій групі як у шашках, так і в ша­хах перемогли спортсме­ни з обласного управлін­ня культури. У дартсі в групі найсильніших пер­ше місце дісталося коман­ді відділення культури Генічеської РДА, у другій групі більш влучно кида­ли дротики у ціль пред­ставники обласної універ­сальної бібліотеки ім. О. Гончара.

Але найнапруженіши­ми виявилися змагання з міні-футболу й волейбо­лу. У волейбольному фі­налі зустрілися команди Каланчацького і Скадов­ського районів, відтак пе­ремогу святкували перші. У другій групі перемога дісталася команді Верх­ньорогачицького район­ного відділу культури. У міні-футболі у вирішаль­ному двобої зійшлися дав­ні суперники: команди об­ласного музично-драма­тичного театру ім. М. Ку­ліша та Херсонської об­ласної державної телера­діокомпанії «Скіфія». Цього разу «театрали» з сухим рахунком розгро­мили опонентів – 3:0.

У командному заліку в першій групі головний приз дістався команді Скадовського районного відділення культури, яка набрала в сумі 479 очок. Стільки ж у доробку їхніх каланчацьких колег, про­те вони поступилися пере­можцям за додатковими показниками. Трійку при­зерів замкнула команда Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша, що відстала від конкурентів на 15 очок. У другій групі перше місце дісталося ко­манді Верхньорогачиць­кого районного відділен­ня культури, другими фі­нішували представники Нововоронцовського ра­йону, третіми – команда Високопільського району.

«Ми постійно шукаємо шляхи й можливості для того, аби залучити до дружби зі спортом якомо­га більшу кількість пра­цівників культури у на­ших профспілкових орга­нізаціях. Попри скрутні часи, нам вдалося зібрати досить велику кількість команд і учасників, іще раз підтвердивши, що працівники культури – за здоровий спосіб життя», – прокоментував підсумки проведення спартакіади голова Херсонського обко­му профспілки працівни­ків культури Віктор Ве­личко.

 

ЗАКАРПАТСЬКИЙ «КОЛОС» – НАЙКРАЩИЙ У СВОЇЙ ГРУПІ

Центральна рада Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комп­лексу України підбила підсумки роботи обласних організацій з розвитку спорту вищих досягнень у 2013 році. Вищу нагороду із зимових олімпійських видів спорту в другій групі, де представлені також багаті спор­тивними традиціями Донецька, Дніпропетровська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька, Рівненська облас­ті, здобули спортсмени Закарпатської обласної організації ВДФСТ «Колос» (голова Микола Тимчак).

Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради,

спеціально для «ПВ»

Найбільшу кількість очок За­карпатському товариству принесли спортсмени з лиж­них перегонів – майстер спорту міжнародного класу Мирослав Білосюк, майстри спорту України Іван Білосюк та Артур Гергардт. Добре ви­ступили серед чоловіків на чемпіонаті України з фрістай­лу (акробатики) Себастьян Матей, Андрій Дудич, Іштван Балажі; у юніорів призові місця посіли Олександр Окіпнюк, Юрій Куксінов, Ми­хайло Федоричко, Крістіна Чернова. Призером чемпіо­нату України з фрістайлу (мо­гулу) серед юніорів став Ві­ктор Гісем.

Членами збірних команд України від Закарпаття є Ми­рослав Білосюк, Іван Білосюк, Артур Гергардт (лижні пере­гони), Андрій Дудич (фріс­тайл, акробатика), кандида­тами – Себастьян Матей, Ішт­ван Балажі, Олександр Окіп­нюк, які змагаються у фріс­тайлі (акробатика). Підготов­ку закарпатських спортсменів до досягнення високих спор­тивних результатів здійсню­ють тренери облорганізації ВДФСТ «Колос» Петро Біло­сюк (лижні перегони), Ольга Окіпнюк-Яремчук з фрістайлу (акробатика), Степан Легеза з фрістайлу (могул).

За перше місце з розвитку спорту вищих досягнень За­карпатська обласна організа­ція ВДФСТ «Колос» нагоро­джена кубком та дипломом Центральної ради товари­ства, а голову обласної ради Миколу Тимчака відзначено дипломом І ступеня за успішну роботу з олімпій­ських зимових видів спорту у 2013 році.

 

 

БОНДАРЕНКО ПОВТОРИВ РЕКОРД ЄВРОПИ

Черговий етап «Діамантової ліги», який від­бувся у Нью-Йорку, приніс українським лег­коатлетам дві нагороди – у стрибках у висо­ту Богдан Бондаренко святкував перемогу, а Андрій Проценко фінішував із третім ре­зультатом.

Бондаренко виграв етап у блискучому стилі. Він уже з першої спроби подолав планку на висоті 2,42 м, відтак повторив рекорд Європи і встановив новий національний рекорд України. Попереднє наці­ональне досягнення та­кож належало Богданові – минулоріч на етапі «Ді­амантової ліги» у Лозанні він підкорив 2,41 м.

Другим на американ­ському етапі став ката­рець Мутаз Есса Баршим, якому також підкорилися 2,42 м, а замкнув чільну трійку ще один наш спів­вітчизник – Андрій Про­ценко. Він з третьої спро­би подолав планку на ви­соті 2,35 м, що стало його особистим рекор­дом і забезпечило «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани у Нью-Йорку.


ЄВРОБАСКЕТ ПРИЙМАТИМЕМО 2017 РОКУ

13 червня Рада ФІБА-Європа після ретель­ного розгляду поточної політичної ситуації в Україні та з огляду безпеки вирішила про­водити Євробаскет–2015 в іншій країні. Кон­курс на проведення континентальної першо­сті наступного року буде відкритий для всіх європейських федерацій, бажаючі мають по­дати заявки і гарантії до 31 липня 2014 року.

Рада ФІБА-Європа також вирішила, що ЧЄ–2015 відбуватиметься за но­вою системою, яку пла­нувалося запровадити з 2017 року. Це означає, що Євробаскет–2015 три­ватиме з 5 до 20 вересня 2015 року, перший етап – 4 групи по 6 команд у кожній, після чого ігри плей-оф. Нового госпо­даря або господарів тур­ніру (адже заявки на проведення чемпіонату можуть бути і колектив­ними) оголосять 30 ве­ресня 2014 року.

Тим часом вітчизняним шанувальникам гри по­маранчевим м’ячем не слід впадати у відчай. Рада ФІБА-Європа заяви­ла про свою готовність допомогти ФБУ в її зусил­лях щодо популяризації баскетболу і вирішила уповноважити Президен­та ФІБА-Європа Тургая Деміреля та Генерально­го секретаря Каміла Но­вака негайно розпочати переговори з україн­ською стороною щодо можливості прийняти Єв­робаскет 2017 року. Про­тягом найближчого часу вони мають приїхати до України для підписання договору про проведен­ня чемпіонату Європи 2017 року в нашій країні.

 

ВЕРНЯЄВ ОТРИМАВ НАГОРОДИ

У понеділок президент Національного олімпійського комітету України Сер­гій Бубка вручив диплом, статуетку та грошову премію найкращому спортсмену останнього весняного місяця – гімнасту Олегу Верняєву. Його наставник Геннадій Сартинський також отримав заслужені ви­нагороди як найкращий тренер травня.

Як уже інформували «ПВ», на чемпіонаті Європи у столиці Болгарії Олег Верняєв здобув три медалі: наш співвітчизник не знав рів­них у вправах на брусах і двічі піднімався на третю сходинку п’єдесталу пошани – в опорному стрибку та командній першості.

Заступник міністра молоді та спорту України Ніна Уманець пере­дала Олегу Верняєву вітання від очільника відомства Дмитра Бу­латова та вручила спортсмену посвідчення «Заслужений май­стер спорту України».

22.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання