« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Столичні «українці» вшанували кращих

Столичні «українці» вшанували кращих

  Київське міське ФСТ «Укра­їна» минулого тижня під­водило риску під аналізом стану та розвитку фізичної культури і спорту у фізкуль­турних організаціях спор­тивного товариства столи­ці у 2013 році.

  Кирило ЛАТИШЕВ, «ПВ»

Основна діяльність міського ФСТ «Україна», як неодно­разово відзначалося, спря­мована на залучення до фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи якомога більше працівників галузевих проф­спілок, збереження існуючої мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

За словами очільника столичного міського ФСТ «Україна» Володими­ра Климова, товариство відповідно до укладених угод співпрацює з 12 міськими галузевими профспілка­ми. Фізкультурно-оздоровчу роботу за місцем роботи організовують і проводять ФОКи галузевих коміте­тів профспілок, які об’єднують 111 колективів фізкультури підпри­ємств, організацій та установ. У 2013 році у колективах фізкультури про­ведено 174 масових фізкультурно-спортивних заходи, у яких взяли участь 10 тисяч учасників.

Переважно стабільно працювали, попри певні фінансові та деякі інші проблеми, 17 дитячо-юнацьких спор­тивних шкіл міського ФСТ «Україна», у тому числі 8 спеціалізованих спор­тивних шкіл олімпійського резерву, в яких займається 6649 вихованців. За підсумками навчально-спортивної роботи у 2013 році 109 вихованців спортивного товариства входили до складу збірних команд країни. За цей час підготовлено 11 майстрів спорту України міжнародного класу, 36 май­стрів спорту України, 241 кандидат у майстри спорту та спортсменів пер­шого спортивного розряду. Понад 3123 спортсмени виконали нормативи юнацьких і масових розрядів. Мину­лоріч 26 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл міського ФСТ «Україна» здобули 10 золотих, 5 сріб­них і 1 бронзову медалі на чемпіона­тах та кубках світу; 5 золотих, 2 сріб­них і 4 бронзові нагороди на чемпіо­натах та кубках Європи.

На урочистому зібранні було та­кож відзначено переможців щоріч­них оглядів-конкурсів київського ФСТ «Україна». Так, кращу організа­цію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед міських галузевих професійних спілок у 2013 році продемонструвала Київська міська профспілка працівників зв’язку, друге місце посіла Київська міська профспілка працівників агро­промислового комплексу, третьою визнано Київську міську профспілку працівників енергетики та електро­технічної промисловості.

За кращу організацію навчально-спортивної, виховної та фізкультурно-оздоровчої роботи серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх ти­пів відзначено СДЮШОР з легкої ат­летики (І місце), КДЮСШ «Маяк» (ІІ місце), КДЮСШ «Артем» (ІІІ місце).

У трійці переможців у номінації «Найкращий тренер року» – Олек­сандр Кравченко (І місце, СДЮШОР «Схід», біатлон), Володимир Ус (ІІ місце, КДЮСШ «Маяк», веслуваль­ний слалом), Олег Нам (ІІІ місце, КДЮСШ «Артем», тхеквондо).

«Кращим спортсменом» міського ФСТ «Україна» минулого року ви­знано Володимира Нанаєва (КДЮСШ «Восход», панкратіон), другим став Ігор Цвєт (КДЮСШ «Маяк», веслувальний слалом), замкнув чільну трійку Олександр Ізаров (СДЮШОР з вітрильного спорту, вітрильний спорт).

Серед представниць прекрасної ста­ті «Кращою спортсменкою» 2013 року назвали Юлію Джиму (СДЮШОР «Схід», біатлон), слідом за нею відзна­чено Вікторію Ус (КДЮСШ «Маяк», веслувальний слалом), третьою в огляді-конкурсі стала Ірина Ромолда­нова (КДЮСШ «Артем», тхеквондо).

 

 

 СТАРТУВАЛА СПАРТАКІАДА ОСВІТЯН ЗАКАРПАТТЯ

  Зональними змаганнями з міні-футболу, чоловічого та жіночо­го волейболу стартувала ХІІ обласна спартакіада працівників за­кладів та установ освіти Закарпаття, проводити яку допомагає обласна рада ФСТ «Україна».

  Сергій Баранчиков

спеціально для «ПВ»

Змагання проходили у с. Буштино Тячівського району, м. Виноградо­ві, с. Нижні Ворота Во­ловецького району та с. Ве­ликі Лази Ужгородського ра­йону. В урочистій церемонії відкриття спартакіади взяли участь голова Закарпатської обласної організації проф­спілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич, го­ловний суддя спартакіади, суддя Національної категорії Анатолій Плєханов, голова облради ФСТ «Україна» Вла­дислав Кушнірчук.

У результаті напруженої спортивної боротьби, про­демонструвавши високу майстерність, право висту­пати у фінальній частині спартакіади завоювали пе­реможці всіх чотирьох зон: у міні-футболі – Тячівського, Виноградівського, Воло­вецького та Ужгородського районів, у жіночому волей­болі – міст Хуста, Мукачева, Ужгорода та Іршавського ра­йону, у чоловічому волейбо­лі – Хустського, Виноградів­ського, Свалявського та Ужгородського районів.

 

 УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛОТРІУМФ

Минулими вихідними у рамках свят­кування Дня Києва в столиці відбула­ся наймасштабніша велогонка країни Race Horizon Park, у якій взяли участь представники 10 європейських країн у складі 20 професійних команд.

Триденний веловікенд завершився тріумфом ві­тчизняних майстрів – усе «золото» змагань цього­річ залишиться у Києві.

30 травня відбулася «Ве­логонка Миру», пере­можцем якої став наш Віталій Буц із команди Kolss Cycling Team. На­ступного дня відбулася велогонка, яка зазвичай проходить на Хрещатику. Але цьогоріч її маршрут пролягав Великою Ва­сильківською, тож вона стала справжнім випро­буванням для спортсме­нів – адже, крім ділянки з бруківкою, складності трасі додав проливний дощ. Тож у підсумку за­кінчили дистанцію лише 38 гонщиків із 109, які стартували. А першим перетнув фінішну стрічку ще один представник української команди Kolss Cycling Team Ми­хайло Кононенко. Тре­тього дня змагань не було рівних Денису Кос­тюку (знову ж таки з Kolss Cycling Team).


Є ПУТІВКИ ДО НАНКІНА

 В азербайджанській столиці завер­шився європейський відбір на ІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри, під час яко­го молоді українці здобули вісім ме­далей і 13 путівок на головний для себе турнір чотириріччя.

«Золото» з рекордом змагань із бігу на 200 ме­трів виграла Джойс Коба (23,81 с). Срібні медалі – в активі Олександра Ба­раннікова (стрибки у ви­соту, 2,14 м), Олени Бє­лякової (48,30 м), Гліба Піскунова (метання мо­лота, 78,69 м) та Олек­сандра Малосілова (потрійний стрибок, 15,71 м). На третій схо­динці п’єдесталу пошани фінішували Юлія Левчен­ко (стрибки у висоту, 1,82 м), Яна Качур (400 м, 54,39 с) і Олександр Ко­зубський (метання списа, 72,71 м).

Окрім медалістів, пере­пустки на Юнацькі Олім­пійські ігри завоювали Владислав Малихін (стрибки з жердиною), Вікторія Сахно (метання молота), Юлія Байрак (штовхання ядра), Єлиза­вета Бабій (стрибки у до­вжину) і Марина Дуць (800 м).

Як раніше повідомляло­ся, ІІ літні Юнацькі Олім­пійські ігри прийматиме китайський Нанкін з 16 по 28 серпня.

 

 

 УСЛІД ЗА ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ─ НАЦІОНАЛЬНА ВЕРШИНА

Експертна комісія Національного олімпійського комітету найкра­щим спортсменом України в травні визнала чемпіона та дворазо­вого бронзового призера європейської першості зі спортивної гімнастики Олега Верняєва. Особистий наставник спортсмена Геннадій Сартинський відповідно був оголошений найкра­щим тренером останнього місяця весни.

Як уже інформували «ПВ», на чемпіонаті Європи у Софії Олег Верняєв зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу по­шани у вправах на брусах. А дві бронзові медалі конти­нентальної першості наш гімнаст здобув в опорному стрибку та у командній першості. Для Верняєва це вже друге подібне визнання – вперше спортсменом місяця в Україні Олег став у листопаді 2012 року.

07.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання