« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Об’єднавча сила спорту

Об’єднавча сила спорту

 У біографії Сєвєро­донецька, який на­прикінці квітня від­значатиме своє 80-річчя, гідне міс­це посідають спор­тивні досягнення. Свого часу моло­де, швидко зроста­юче місто хіміків і кібернетиків стали називати і містом спорту – в цьому воно теж показу­вало приклад усій країні.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Надалі цей досвід мають намір про­довжити і розви­нути нові поко­ління сєвєродон­чан. Саме тому профспіл­ковий комітет Сєвєродо­нецького об’єднання «Азот» і провів чудове те­матичне свято для учнів усіх трьох своїх підшеф­них професійно-технічних навчальних закладів. Учнівські профорганізації яких, до речі, також вхо­дять в «азотівську».

Свято «Молодь, спорт, «Азот» присвятили ниніш­нім ювілеям – 50-річчю уславленого профспілково­го спортивного клубу «Хі­мік» та 65-річчю головної та найпопулярнішої в Сє­вєродонецьку футбольної команди «Хімік», в якій успішно грають працівни­ки містоутворюючого під­приємства і за яку дружно вболівають земляки.

За півстоліття, нагада­ли ведучі свята – проф­спілковий активіст Ольга Івченко та голова учпроф­кому Вищого професійно­го училища Валерій Саха­ров, СК «Хімік» дуже бага­то зробив для того, щоб спорт на підприємстві й у м і с т і с т а в п о - справжньому масовим. Високих титулів домогла­ся його футбольна коман­да, завдяки якій на стаді­он «Хімік» потягнулося безліч юних, молодих фут­болістів.

Про те, що спорт і пра­ця поруч ідуть, про спад­коємність поколінь фіз­культурників переконли­во розповів голова профкому «Азоту», член Ради Федерації профспілок України, депутат міської ради Валерій Черниш.

– Багато спортивних змагань, – зазначив він, – ми проводимо разом із своїми підшефними з профтехучилищ. А прий­шовши працювати на «Азот», вони відразу включаються в наші бага­товидові виробничі спар­такіади, туристичні зльо­ти, конкурси рибалок-лю­бителів, інші захоплюючі змагання.

Свято проходило у Ви­щому профучилищі, і його учасників привітав директор ВПУ, голова по­стійної депутатської комі­сії міськради у справах освіти, молоді, культури та спорту Юрій Кузьмі­нов.

– Наші спортивні зали, спортмайданчики завжди відкриті для тренувань, турнірів «азотівців», спільних з ними програм, свят спортивних сімей, – сказав він. – Спасибі профкому, спортклубу за допомогу в їх організації, за спортінвентар, призи. Нещодавно керівництво «Азоту» допомогло нам створити свій навчальний автополігон для підготов­ки водіїв. Тут цілком можна проводити змагання з технічних видів спорту.

Надовго запам’ятається всім включена до програми свята зустріч із широковідомими вихо­ванцями спортклубу «Хі­мік» – ветеранами спорту, рекордсменами, чемпіо­нами міжнародних, всесо­юзних і всеукраїнських змагань різних років. Було про що розповісти Марині Остапенко, Ніні Руцькій, Миколі Джеліє­ву, Віктору Журбі, адже за кожною їхньою розповід­дю – яскраві сторінки істо­рії вітчизняного спорту. І його сьогоднішній день.

Це красномовно під­твердив приклад колиш­нього керівника фізвихо­вання ВПУ, легкоатлета Віктора Журби, який не­щодавно увійшов до чис­ла переможців ветеран­ських Олімпійських ігор в Італії. Як голова громад­ської ради при міському голові та лідер ветеран­ської спорторганізації, він ознайомив молодь з пла­нами розвитку спорту в Сєвєродонецьку та навко­лишньому регіоні.

Естафету продовжили чудові гравці «Хіміка», що стали наставниками мо­лодих футболістів, – Ми­кола Курінний та Олек­сандр Кучеренко. Вони теж дали хлопцям поради з фізичного вдосконален­ня, утвердження здорово­го способу життя.

Фотолітопис сєвєродо­нецького спорту, комента­рі до його історії голови спортклубу Володимира Волкова (який став завзя­тим волейболістом саме під час навчання у ВПУ), головного тренера фут­больної команди «Хімік», майстра спорту Олексія Городова були сповнені багатьма значущими фак­тами. Молоді сєвєродон­чани, скажімо, дізналися, що стадіон «Хімік» спору­джували їхні дідусі та ба­бусі – методом народної будови.

Потім ушановували ке­рівників фізвиховання всіх училищ, їх кращих вихованців. Профком по­дарував чемпіонам чудові м’ячі, призи отримали й знавці спорту. Проводячи прямо в залі для глядачів святкову вікторину, пере­конався: хлопці та дівчата знають навіть більше того, що написано в зви­чайних довідниках. Свято прикрасили концертні но­мери училищної худож­ньої самодіяльності. По­дарунком для всіх стало і пам’ятне фотографування з відомими спортсмена­ми.

 

ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧИЛИ СВЯТО

6 квітня вперше в світовій історії відзна­чили Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, до якого долучилися і представники нашої держави.

У рамках проекту Націо­нальний олімпійський комітет України долу­чився до акції Міжна­родного олімпійського комітету Carton Blanc (White Card), у якій взя­ли участь уславлені українські олімпійці: Сергій Бубка, Олександр Усик, Ганна Безсонова, Валерій Гончаров, Олена Говорова, Олена Садов­нича, Олександр Крикун та Наталія Добринська. Спортсмени показали білу картку на знак миру та процвітання.

Також із нагоди свята мі­ністр молоді та спорту Дмитро Булатов, віце- президент НОКу Віктор Корж, чемпіони та при­зери Олімпійських ігор Валерій Гончаров, Олена Говорова, Олександр Крикун, Ганна Сорокіна, Олена Пахольчик, Вадим Гутцайт завітали до рес­публіканського Вищого училища фізичної культу­ри. Гості поспілкувалися з вихованцями закладу, а ті, в свою чергу, озна­йомили гостей з його інфраструктурою та на­вчально-тренувальним процесом, показали спортивні майданчики та Музей спорту.


ВІДЗНАЧИЛИ ЗІРОК НЕОЛІМПІЙСЬКИХ ВИДІВ СПОРТУ

З нагоди відзначення Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру Спор­тивний комітет України провів церемо­нію нагородження найкращих спортс­менів-неолімпійців за підсумками 2013 року «Зірки спортивного року».

У церемонії нагоро­дження взяли участь по­чесні гості, які й вручили відзнаки переможцям. Зокрема, «Спортсмен­кою року» визнано чем­піонку і рекордсменку світу, переможницю Всесвітніх ігор з неолім­пійських видів спорту Ларису Соловйову (пауерліфтинг), а в номіна­ції «Спортсмен року» тріумфував Іван Настен­ко (джиу-джитсу) – чем­піон Європи, перемо­жець Всесвітніх ігор з не­олімпійських видів спор­ту. «Командою року» стала жіноча збірна України з ушу (чемпіон­ки світу Ганна Дербеньо­ва, Мирослава Мала, Те­тяна Кондратьєва), а в номінації «Тренер року» переміг головний тре­нер збірної України з панкратіону Сергій Че­редниченко. «Сенсацією року» стала Дар’я Кова­льова – чемпіонка Всесвітніх ігор з боулінгу.

 

ОЛЕГ ЦАРЬКОВ – СПОРТСМЕН МІСЯЦЯ

Рішенням експертної комісії НОКу кращим спортсменом країни в березні став чемпіон Єв­ропи зі стрільби з пневматичної зброї Олег Царьков, а його наставниця Леся Леськів – кра­щим тренером місяця. У березні одразу два наших стрілки порадували українських уболі­вальників в олімпійських видах програми. На європей­ській першості з пневматичної зброї Олег Омельчук та Олег Царьков поповнили скарбничку збірної України двома золотими нагородами і встановили рекорди Єв­ропи в стрільбі з пістолета та гвинтівки відповідно.

Разом з тим, варто зазначити, що золота медаль чемпіонату Єв­ропи в стрільбі з гвинтівки 26-річного Царькова стала першою чолові­чою нагородою найвищого ґатунку за всю історію виступів українських стрілків на першостях Старого Світу за роки незалежності України.

13.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання